Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
emil

Fiat Punto mk.2 1.2 16v - ulje curi kod merača nivoa ulja

Recommended Posts

Imam problem sa curenjem ulja. Prvo sam mislio da je do cepa ulja koju je na glavi, zamenio ga, ali i dalje curi. Sad sam stavio prpu oko onog stapa sa kojim se meri nivo ulja, i svaki put posle duze voznje, taj stapic se nekako "izdigne", kao da je pritisak ulja toliko velik da "izbije" taj stap centimetar na gore, i onda mi tu izlazi ulje.

Sta se tu moze uraditi, i da li je to cesta pojava i kod drugih? Nisam primetio da se nivo ulja dizao, samo taj stapaic izlazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaš tačno ulja u motoru, nemaš više, proveri da nije zapušeno odušno crevo...Ako je sve OK...Pukle karike i propušta u Karter pritisak....
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crevo oduska je bio problem, i to ono malo crevce, koje ide direktno u usisnu granu a ne ono koje ide u crevo pre leptira.

Otpusavanje je bilo dosta tesko, jer je cep bio u samoj usisnoj grani, uzeo tanku zicu od 1.5 mm2 i polako razradio cep, potom benzinom proprao taj vod i na kraju kompresorom izduvao.

Prao posle motor (puj puj, sve proslo dobro, mada je kerherom pran direktno) i sad vise ne baca ulje kod meraca nivoa, ali malko izlazi uja kod dekle ventila, medjutim to cu sledece predihtovati.

Hvala na savetima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...