Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Opel sprema potpuno novu Corsu

 

opel%20corsa%202018.jpg

 

Fotografije prototipa sledeće genracije modela Corsa snimljene su u Švedskoj tokom testiranja u zimskim uslovima vožnje. S obzirom da je aktuelna Corsa iz 2014. preuzela dosta elemenata od prethodne verzije lansirane još 2006, očekuje se da će novi model biti iz korena drugačiji.

 

opel%20corsa%20201.jpg

 

Automobil koji bi trebalo da se pojavi najranije 2018, a čiji maskirani prototip je uhvaćen objektivom ''špijunskog'' fotografa, zasnovan je na potpuno novoj mehaničkoj platformi. Ova platforma omogućila je da sledeća Corsa ponudi više korisnog prostora u putničkoj kabini, ali isto tako i da bude lakša od akteulne verzije. Dizajn spoljašnosti trebalo bi da prati novu generaciju Opelovih putničkih automobila, pa treba očekivati stilske detalja slične onima na novoj Astri. Opel će svakako unaprediti i unutrašnjost vozila, uvodeći kvalitetnije materijale i nova rešenja za ekran multimedijalnog sistema. Motorizacija će se sastojati od palete trocilindarskih i četvorocilindarskih benzinskih i dizel turbo jedinica. Pretpostavlja se da će najsnažnija OPC verzija ispod haube imati 1.6 litarski turbo benzinski motor sa 4 cilindra. Veruje se da će Opel, za razliku od nekih konkurenata, i dalje kupcima nuditi varijante sa 3 i 5 vrata.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa dolazi sa zakašnjenjem

 

opel%20corsa%20f%2011.jpg

 

Nova generacija Corse neće stići na tržište pre 2020. godine. To je posledica odluke novog vlasnika da novu generaciju Opelove Corse postavi na svoju platformu. Time će Opelova paleta u budućnosti u velikoj meri koristiti tehnologiju PSA koncerna, a Corsa je prvi u nizu modela koji su odloženi. Projekat je opet vraćen na početak, javlja Automotive News. Očekuje se da bi nova Corsa francuskih korena na scenu trebalo da stigne tokom 2020. godine. ''Naši timovi već rade na tom projektu. Još pet Opelovih modela sa osnovom iz PSA koncerna će stići do 2023. godine'', rekao je Carlos Tavares, šef PSA koncerna. Recimo i da će zbog ostvarenih rezultata Karl-Thomas Neumann zadržati čelnu poziciju u Opelu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogla da izgleda nova Opel Corsa

 

opel%20c%202.jpg

 

Opel je nedavno saopštio da je do sada prodao 750.000 primeraka aktuelne Corse E (predstavljene 2014. godine), ali pažnju su privukle vesti da je dolazak potpuno nove generacije Corse odložen, i to nakon preuzimanja Opel od strane francuske PSA Grupe. Novu Corsu naime možemo očekivati tek 2020. godine, i to na novoj PSA platformi. CMP (Common Modular Platform), koju će koristiti i novi Peugeot 208. Ta Corsa F će imati izgled inspirisan dizajnom Astre K i Insignije B, koristiće tehnologiju PSA Grupe, pri čemu bi i proizvodnja mogla da se odvija u Poissy ili Mulhouse fabrici u Francuskoj. Bez obzira što će dimenzijama biti veća (uz duže međuosovinsko rastojanje i veći prtljažnik), nova Corsa će biti lakša (80-100 kg) i ekonomičnija nego sadašnja generacija, pri čemu je moguće da će verzija sa 3 vrata biit izbačena iz ponude.

 

opel%20c%2022.jpg

 

Što se motora tiče, u gami bi mogli da se nađu i novi 1.5 BlueHDi dizalaš, pa 1.2 benzinac i 1.6 benzinac. U Opelu navode da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela u Evropi, što potvrđuje i Peter Kuspert, potpredsednik prodaje i postprodaje, koji kaže da ovaj model čini oko četvrtinu Opelove ukupne prodaje. Prva generacija Corse se inače prodavala između 1982. i 1993. godine (prodato je 3.1 milion primeraka), druga generacija je od 1993. do 2000. našla više od 4 miliona vlasnika, treća je između 2000. i 2006. prodata u 2.5 miliona jedinica, a četvrta od 2006. do 2014. godine u 2.8 miliona komada.  Na kraju treba podsetiti da je šef PSA koncerna Carlos Tavares nedavno najavio i da će još pet novih Opelovih modela sa osnovom iz PSA koncerna stići do 2023. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Corsa S

 

168514-opel%20s%201.jpg

 

U gami Opelove Corse se sada nalazi i S verzija pod čijom haubom je poznati 1.4 litarski turbo četvorocilindraš.

 

opel%20s%20111.jpg

 

Motor raspolaže sa 110kW/150KS i 220 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

 

opel%20s%2011111.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 8.9 sekundi, dok je najveća brzina 207 km/h (fabrika navodi da je prosečna potrošnja goriva 5.8 l/100 km).

 

168515-opel%20s%2011.jpg

 

Corsa S je kupcima dostupna u verzijama sa 3 i 5 vrata, pri čemu deo paketa čine i OPC Line aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji krovni spojler), hromirana izduvna cev, prednja maska i retrovizori u ''Carbon Designu'', LED dnevna svetla, 17-inčni alu točkovi Bi-Color-Titan, sportski kožni volan, kožna ručica menjača, aluminijumske pedale, opciona Recaro sportska sedišta, Radio R 4.0 Intelli-Link, kao i Apple CarPlay i Android Auto.

 

opel%20s%201111.jpg

 

Opel Corsa S sa 3 vrata u Nemačkoj košta 18.400 evra, a sa parom vrata više cena iznosi 19.085 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa konačno najavljena

 

opel corsa ev.jpg

 

Nova Opel Corsa konačno je najavljena i pojaviće se 2019. a godinu dana kasnije stiže i potpuno električna verzija. Novu Opel Corsu smo već odavno trebali gledati u salonima, međutim svojinske transformacije Opela, poremetile su dinamiku razvoja Corse i ona definitivno kasni. Međutim iz Opela je konačno stigla najava da će 2019. biti predstavljena nova Corsa, a ujedno, najavljena je i električna verzija. Corsa EV biće u klasi Renaulta Zoe, a popuniće prazninu nakon što je PSA ukinuo proizvodnju modela Ampera-E, odmah nakon preuzimanja Opela od General Motora. Već sada, Opel je najavio da će se Corsa EV, od koje se mnogo očekuje, proizvoditi u pogonu u Zaragosi u Španiji, čime će postati prvi pogon PSA grupe koji će proizvoditi električno vozilo i jedini pogon koji će proizvoditi Corsu. Corsa je najbolje prodavani Opel i prošle godine je prodato 231.000 komada. Već do 2020. Opel će imati četiri plag in i električna modela, uključujući i plag in hibridni Grandland X.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa GSi stiže do kraja 2018.

 

168275-opel gsi.jpg

 

Opel je potvrdio da nova Corsa GSi stiže do kraja 2018. Ovaj model imao je premijeru 1987. i stekao simpatije velikog broja mladih zaljubljenika u gradske jurilice. Svoje sportske verzije je imao i devedesetih u vidu Corse B GSi. Novi vek je video nekoliko novih verzija, ali pod brendom OPC. Prema prvim informacijama, turbo-benzinac zapremine 1.4 litra sa 150 konjskih snaga, koji se nalazi u Corsi S, pogoniće i GSi model. Trenutno najjača je Corsa OPC Nurburgring Edition sa 1.6-litarskim motorom snage 210 konja. Maksimalna brzina iznosi 230 km/h, a do stotke mu treba 6.8 sekundi. Prošle godine, GSi se vratio kroz sportsku Insigniu...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa za 2019.

 

opel corsa 2020.jpg

 

Aktuelna Corsa E je predstavljena 2014. godine, a imajući u vidu da je konkurencija u B segmentu izuzetno jaka, Opel će novu F generaciju Corse predstaviti već tokom 2019. Budući da je Opel od prošle godine deo francuske PSA Grupe, nova Corsa F će dobiti njihovu platformu i tehniku. Bez obzira što će dimenzijama biti nešto veća (uz duže međuosovinsko rastojanje i veći prtljažnik), nova Corsa bi trebalo da bude nešto lakša i ekonomičnija nego sadašnja generacija, pri čemu je moguće da će verzija sa 3 vrata biti izbačena iz ponude.

Što se motora tiče, u gami bi mogli da se nađu PSA trocilindrični i četvorocilindrični agregati, a ono što je možda i najzanimljivine, Corsa će od 2020. godine biti dostupna i u električnoj varijati. Ta električna Corsa će se proizvoditi u pogonima PSA Grupe u Saragosi, zajedno sa regularnom Corsom. U Opelu inače navode da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela u Evropi, što potvrđuje i Peter Kuspert, potpredsednik prodaje i postprodaje, koji kaže da ovaj model čini oko četvrtinu Opelove ukupne prodaje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2018. Opel Corsa GSi

 

opel_corsa_gsi 11.jpg

 

Nakon Insignije GSi, Opel će uskoro predstaviti i GSi izdanje aktuelne Corse (modelske godine 2018), a dok se to ne desi pred nama su i prve dve zvanične fotografije. Za razliku od Corse OPC koja ima 1.6 litarski agregat, Corsa GSi će po ranijim najavama dobiti 1.4 litarski turbo motor.

 

opel_corsa_gsi 1.jpg

 

Deo GSi paketa će činiti i aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji krovni spojler), sportski podešeno oslanjanje, hromirana izduvna cev, LED dnevna svetla, veći alu točkovi, sportska sedišta, kožni volan sa zaravnjemim donjim delom, kožna ručica menjača, sportske pedale... Više informacija međutim tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa u prodaji od 2019. godine

 

opel corsa 2019.jpg

 

Aktuelna Corsa E je predstavljena 2014. godine, a imajući u vidu da je konkurencija u B segmentu izuzetno jaka, Opel će novu F generaciju Corse predstaviti tokom 2019. Budući da je Opel od prošle godine deo francuske PSA Grupe, nova Corsa F će dobiti njihovu CMP platformu i tehniku. Bez obzira što će dimenzijama biti za nijansu veća (uz nešto duže međuosovinsko rastojanje i veći prtljažnik), nova Corsa bi trebalo da bude nešto lakša i ekonomičnija nego sadašnja generacija, pri čemu verzija sa 3 vrata više neće biti u ponudi. Ovde treba pomentui i da će unutrašnjost biti prostranija, sa kvalitetnijim materijalima i sa PSA infotainment sistemom sa ekranom osetljivim na dodir.

Što se motora tiče, u gami bi mogli da se nađu PSA trocilindrični i četvorocilindrični agregati (uključujući i 1.2 litarski trocilindrični turbo), a ono što je možda i najzanimljivine Corsa će od 2020. godine biti dostupna i u električnoj varijanti. Ta električna verzija će nositi naziv eCorsa, imaće autonomuju od oko 400 km, a proizvodiće se u pogonima PSA Grupe u Saragosi, zajedno sa regularnom Corsom. U Opelu inače navode da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela u Evropi, što potvrđuje i Peter Kuspert, potpredsednik prodaje i postprodaje, koji kaže da ovaj model čini oko četvrtinu Opelove ukupne prodaje. Opel će takođe do 2020. godine ponuditi četiri elektrifikovana modela (jedan od njih biće i Grandland X u plug-in hybrid verziji), dok će do 2024. nuditi elektrifikovanu varijantu svakog modela u svojoj gami.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa za 2019. godinu

 

186928-opel corsa f.jpg

 

Aktuelna Corsa E je predstavljena 2014. godine, a imajući u vidu da je konkurencija u B segmentu izuzetno jaka, Opel će novu F generaciju Corse predstaviti tokom 2019. Budući da je Opel od prošle godine deo francuske PSA Grupe, nova Corsa F će dobiti njihovu CMP platformu i tehniku. Bez obzira što će dimenzijama biti za nijansu veća (uz nešto duže međuosovinsko rastojanje i veći prtljažnik), nova Corsa bi trebalo da bude nešto lakša i ekonomičnija nego sadašnja generacija, pri čemu verzija sa 3 vrata više neće biti u ponudi. Ovde treba pomenuti i da će unutrašnjost biti prostranija, sa kvalitetnijim materijalima i sa PSA infotainment sistemom sa ekranom osetljivim na dodir.

 

Što se motora tiče, u gami bi mogli da se nađu PSA trocilindrični i četvorocilindrični agregati (uključujući i 1.2 litarski trocilindrični turbo), a ono što je možda i najzanimljivine Corsa će od 2020. godine biti dostupna i u električnoj varijanti. Ta električna verzija će nositi naziv eCorsa, imaće autonomuju od oko 400 km, a proizvodiće se u pogonima PSA Grupe u Saragosi, zajedno sa regularnom Corsom. U Opelu inače navode da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela u Evropi, što potvrđuje i Peter Kuspert, potpredsednik prodaje i postprodaje, koji kaže da ovaj model čini oko četvrtinu Opelove ukupne prodaje. Opel će takođe do 2020. godine ponuditi četiri elektrifikovana modela (jedan od njih biće i Grandland X u plug-in hybrid verziji sa 1.6 litarskim benzincem i dva elektormotora, 300KS, baterijama od 13.2 kWh i e-AWD pogonom), dok će do 2024. nuditi elektrifikovanu varijantu svakog modela u svojoj gami. Pažnju privlači najava da će i naslednik Mokke X (za 2020. godinu) takođe dobiti potpuno električnu varijantu (napravljenu na već pomenutoj CMP platfomi), a potvrđen je i električni Vivaro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa stiže do kraja godine

 

opel corsa 2.jpg

 

Nova generacija Opel Corse imaće istu mehaničku platformu kao novi Paugeot 208, koji se takođe očekuje u 2019. godini. Kada je 2017. francuski auto gigant PSA kupio marke Opel i Vauxhall od General Motorsa (GM), razvoj nove Corse je prekinut s obzirom da je prvobitno planirano da ovaj automobil koristi GM mehaniku. Rad na novoj generaciji Corse nastavljen je uz prelazak na CMP platformu francuskog proizvođača. Da je automobil u završnoj fazi razvoja, pokazuju fotografije pretprodukcijskog vozila koje je nedavno snimljeno sa kamuflažom tokom test vožnje po snegu. Iako deli mehaniku sa novom 208-icom, Corsa F imaće prepoznatljive Opelove stilske detalje.

 

opel corsa 22.jpg

 

Podsećamo, aktuelna Corsa koja je dostupna na tržištu nije potpuno nova generacija, s obzirom da je u velikoj meri zasnovana na Corsi D iz 2006. Zbog toga je za Opel važno da se naslednik pojavi u prodaji što je pre moguće. Corsa F najverovatnije će debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019. godine, a u prodajne salone trebalo bi da stigne do kraja godine. Najavljena električna varijanta očekuje se 2020.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena nova Opel Corsa

 

188894-opel corsa 2019.jpg

 

Nakon što je General Motors odlučio da proda Opel i Vauxhall PSA Grupi, može se reći da razvoj Corse F ne ide baš glatko, ali je ipak objavljen prvi ''teaser''. Inženjeri su se fokusirali na posao pa su prešli na CMP (Common Modular Platform) platformu koju će koristiti i nova generacija Peugeota 208 kao i mnogi drugi modeli. Počela je i teaser kampanja šeste generacije Corse, a planirano je zvanično otkrivanje ove godine. Prvi teaser otkriva da će subkompaktni hatchback iz Riselshajma imati matrix LED svetla viđena na Astri 2016. godine nakon čega ih je usvojila i najnovija Insignia. Sada će ovu tehnologiju dobiti i skromni supermini.

 

Na špijunskim fotografijama su viđena halogenska svetla, a nagovešteno je i da neće biti trovratne verzije jer je svaki prototiop bio u verziji se pet vrata. To ima smisla s obzirom na ostale modele u segmentu kao što su novi Volkswagenov Polo i Seatova Ibiza. Iz Opela još uvek nisu spremni da govore o tehničkim specifikacijama nove Corse, ali se očekuju mali motori sa turbo punjačima prisutni u PSA grupi. Primer bi mogao da bude 1.2-litarski PureTech trocilindrični motor u nekoliko verzija kada je reč o snazi. Pojaviće se i verzija bez konvencionalnog motora jer je Opel već najavio planove za potpuno električnu eCorsu koja stiže 2020. godine. Corsa sa konvencionalnim motorom će biti predstavljena u narednim mesecima, a prodaja će početi pre kraja 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mBo9MA7IFQALAqywqZ04DpcbwbL3YhQ7jDH PolovniAutomobili video: Opel Corsa OPC Nürburgring edition - džepna raketa

 

Testirali smo polovnu Opel Corsu OPC, i to u Nürburgring edition paketu. Auto je 2012. godište i deo ograničene serije od samo 500 primeraka!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa i kao potpuno električni ''hot heč''?

 

opel corsa 2019.jpg

 

Opel/Vauxhall navodno planira da na tržište lansira potpuno električnu, ''hot heč'' varijantu modela Corsa početkom 2021. godine. Kako se pretpostavlja, ta verzija modela Corsa bi imala isti električni pogon kao električni Peugeot 208 GTi. Za sada se ne zna puno detalja o ovom električnom pogonskom sklopu. Međutim, znamo da će on biti baziran na novoj CMP (Common Modular Platform) platformi PSA grupacije. Isti će slučaj biti i sa novom generacijom modela Corsa. U zavisnosti od verzije modela, Corsa je prikladna za samce, parove kao i za čitave porodice. Tako i nije iznenađenje što ih je proizvedeno više od 13.5 miliona od 1982. godine. ''Corsa ostaje jedan od naših najbitnijih modela širom Evrope'', rekao je Havijer Dušemin direktor prodaje. Sledeća generacija ovog praktičnog modela će biti predstavljena za nekoliko meseci. Pored standardne, biće predstavljena i potpuno električna varijanta. Nova Corsa će nastaviti Opelovu 120 godina staru tradiciju automobilskog inženjeringa i mobilnosti za milione sa značajnim i revolucionarnim novim poglavljem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Opel Corsa će biti značajno lakša od aktuelne generacije

 

191523-Opel Corsa 22.jpg

 

Jedan od Opelovih najprodavanijih modela u svom šestom izdanju biće do 108 kilograma lakši od aktuelnog istoimenog modela. Opel će Corsu šeste generacije premijerno predstaviti na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu, a u nemačkoj kompaniji pod okriljem francuske automobilske grupacije PSA su se potrudili da njihov novi kandidat u profitabilnoj B kategoriji bude značajno lakši od istoimenog modela na zalasku. U svojoj najlakšoj varijanti masa automobila koji će se ovaj put nuditi samo sa 5 vrata iznosiće 980 kilograma, što je 108 kilograma manje od komparativnog modela aktuelne generacije. Sa prelaskom na potpuno novu, lakšu platformu dodatno skidanje kilograma ostvareno je uvođenjem novih i lakših aluminijumskih motora. Lakši je i aluminijumski poklopac motora, a sa novorazvijenim sedištima istopilo se još deset kilograma. Dijeti su pomogli i lakši materijali za oblaganje kabine. Dužina nove Corse iznosiće 4.06 metara, a Opel će nuditi i njenu električnu verziju koja će nositi naziv eCorsa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...