Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
punto75

Fiat Punto mk.1 1.2 - skala radne temperature

Recommended Posts

pozdrav koliko treba da bude radna tmeperatura kod punta mk1 1.2 54kw i kazaljka pokazivaca kod mene stoji u prvoj crtvrtini merio 85 nikad u polovinu i greje auto dobro ali nizbrdo  padne na 66 i kazaljka isto padne ,grijanje je dobro ali nije kao ka d je u radnoj temperatutu  ,dal je problem kod termostata,senzora temperature ili instrument table ,ovako mi stoji kao na ovoj sliku 

 

4311cd70.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabla ne valja jer kazaljka dobro ne pokazuje. To je boljka svakog Punta mk1. Umjesto na polovici kazaljka stoji na 1/4

E sad ako ti u vožnji kazaljaka pada ispod 1/4 onda ti je uz to i termostat ostao otvoren. Ako stoji oko 1/4 bez većih oscilacija onda je termostat ok.

Edited by Memphis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško je ustanovit pošto kazaljka ne radi kako treba. Po ovome je ok. Kazaljka mora malo šetat ali ako ti se spušta više od toga recimo da dođe do ovog bijelog polja onda je termostat otvoren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto obicano biva jedna muka ne ide sama, već muka muku stiže.:mellow:

JAVIO MI SE PROBLEM SA malim hladnjakom( puko i antifriz se izlio, temperatura mi presla preko crvene a nisam primetio, đek od ventilatora mi se bio odvojio, tako da ventilator nije radio, majstori kazu da sam nikako ne moze da ispadne, jedino ako mu neko pomogne:angry:

Promenio sam mali hladnjak, ali grejanje i dalje nemam, oba creva iz malog hladnjaka se vrela.Dok radi na leru i dostigne temperaturu radnu krene grejanje, cim izađem na otvorenom nikako da postigne temperaturu radnu i da krene grejanje( temperatura pokazuje između radne i minimalne na sredini).Zamenio termostat stavio nov, ali opet nikako da postigne temperaturu radnu ndok vozim. Mastor nema ideju sta bi moglo da bude, osim da je loš nov termostat.Proveravao sam vodu u hladnjaku ne gubi vodu, ali na auto putu ne mogu da dosstignem 120 ni na benzin ni na gas. Da li ovo ima uticaja na paljenje?

Vidim da ima iskusnih na forumu pa bi molio za pomoc. Hvala unapred dobri ljudi.

to se tiče grejanja. molim se da je termostat u pitanju jer nikako da postignem radnu temperaturu pokazivac mi pokazuje na prvu cetvrtinu dakle između minimuma i sredine, i grejanje je mlako zato se nadam da nije diftung glave( proveravao sam ne gu bi mi vodu).Cekam da majstor ozdravi i da opet promenimo termostat.

Braco kao što rekoh pomagajte.Zima se uveliko zahuktala a ja nikako da resim problem.:crybaby:

Danas novi problem.Juce skinuo akumulator i stavio ga u toplom.Ujutru namestio akumulator, nikako da upali, ma kao i da ne vergla da nema snagu.Dosao prijatelj povezali kablove opet ni da zavergla.On skine stavi njegov akumulator, opet ni da zavergla.Moj akumulator stavi kod njega on upali iz prve.( ja stvarno ne znam ko koga ovde zajebava;))

Da li to ukazuje da sam od silnog verglanja objasnio u prethodnom postu sredio anaser:crybaby:

kako da znam da li su cetkice ili mora da se menja ceo anaser.kakve sam srece i neuka stranka kad odem kod majstora bice menjaj anaser.

Ima li neko predlog sta da radim?

Molim za pomoć i hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...