Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

FCA Srbija osvojila srebro u Proizvodnji svetske klase (WCM)

Recommended Posts

Kragujevačka fabrika, deo FIAT Chrysler Grupacije, dobila veliko međunarodno priznanje za organizaciju proizvodnje

 

post-3-0-21053300-1447904244_thumb.jpg

 
Kompanija FCA Srbija, juče je uspela da dostigne sjajan, srebrni nivo u Proizvodnji svetske klase (World Class Manufacturing – WCM), vodećem međunarodnom standardu za organizaciju proizvodnje. Fabrika je pokazala izuzetnu posvećenost menadžmenta i svih zaposlenih, dok su najznačajnija poboljšanja postignuta u oblasti logistike i  razvoja zaposlenih. FCA fabrika u Kragujevcu dokazala je da ima jasan cilj i dobar metodološki pristup u pogledu sticanja WCM standarda. Ovo je izuzetno brzo napredovanje  u proizvodnji svetske klase imajući na umu da je u pitanju veoma mlada fabrika koja je počela proizvodnju modela Fiat 500L u julu 2012. godine, i da je bronzani nivo WCM standarda dostigla prošle godine.  ''Ovo je izvanredno dostignuće za nas i veliki podsticaj za naš dalji rad. Pokazali smo posvećenost menadžmenta i jaku motivaciju na svakom nivou u okviru fabrike'', izjavio je Frančesko Ćanća (Francesco Ciancia), direktor fabrike FCA Srbija.
 
Menadžment i svi zaposleni, posle ovog, svetskog uspeha, izrazili su svoje zadovoljstvo i motivaciju da i dalje budu snaga i pokretač čitave kompanije FCA Srbija. WCM sistem sertifikacije za kvalitet proizvodnje nastao je u Japanu, a postao je svetski standard ne samo u automobilskoj industriji.
Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR u nabavku najsavremenije opreme. 
FCA Srbija je takođe generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.
 
potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...