Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
kolega.jankovic

Fetel: Ferari me je zvao još 2008

Recommended Posts

Fetel: Ferari me je zvao još 2008

 

82503292154fc564caa428022548082_640x427.

 

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel otkrio je da ga je Ferari prvi kontaktirao 2008. godine i da je od tada imao tajne sastanke u Maranelu. Nemac je 2008. godine vozio svoju prvu punu sezonu u Formuli 1 i te sezone je ostvario prvu pobedu na Velikoj nagradi Italije kao vozač ekipe Toro Roso. Fetel je posle te sezone prešao u Red Bul, sa kojim je osvojio četiri titule od 2010. do 2013. godine, a od ove godine brani boje Ferarija. ''Kada sam stigao u Toro Roso, stalno sam razgovarao sa tadašnjim šefom Ferarija Stefanom Domenikalijem i tehničarima Ferarija koji su se starali o mom motoru. Sa Domenikalijem sam od 2008. godine stalno pričao o potencijalnom prelasku u Ferari. Dve godine kasnije su me ponovo zvali, ali ništa nije stavljeno na papir. Tokom zime između 2012. i 2013. godine sam čak otišao u Maranelo na sastanak sa predsednikom Ferarija Lukom di Montecemolom'', rekao je Fetel. Fetel je istakao da su pregovori trajali tokom prošle sezone, tokom promene među čelnicima Ferarija, a takođe je dodao da je potražio savet od Zabine Kem, menadžerke Mihaela Šumahera. 

''Kada je Domenikali otišao, i dalje smo ostali u kontaktu, sastao sam se sa Markom Matijačijem i razgovarao sam sa Di Montecemolom. Ali, u nekom trenutku su i oni otišli. Pregovori su se svejedno nastavili i pitao sam Zabinu za savet. Nažalost, nisam mogao da razgovaram sa Mihaelom'', istakao je Fetel. Upitan da li je ikada ranije pitao Šumahera za savet, Fetel je rekao: 
''Jesam, naravno. Rekao sam mu o ponudi koju sam dobio od Stefana Domenikalija. Rekao sam mu da sam se osećao počastvovano, a on je prokomentarisao da bih se, da sam je prihvatio, osećao sjajno u Maranelu. To je bio moj san. Sada sam srećan što živim taj san''.
 
Izvor b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...