Jump to content
FAS Euroauto Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Bernie Ecclestone želi trku u Las Vegasu

Recommended Posts

bernie%20ecclestone.jpg

 

Nedavno je izjavio da ima želju da dovede Formulu 1 u Las Vegas, a po njegovim planovima staza bi trebalo da prolazi kroz Las Vegas Strip, najelitniji deo grada. Iako je Bernie godinama ciljao na trku u Nju Džersiju, do nje ipak nije došlo. U međuvremenu, Formula 1 je dobila nekoliko novih trka. Ove godine u kalendar su ubačene Austrija i Rusija, sledeće Meksiko, a za 2016. je planirana trka u Azerbejdžanu. Najnoviji cilj je još jedna trka na američkom tlu.

''Vegas je spreman za trku i gotovo je sigurno da će biti na Stripu'', rekao je Ecclestone za The Independent. Timovi tvrde da je današnji kalendar Formule 1 prenatrpan i finansijski nesprovodiv, ali Berniea ne ometaju glasovi razuma. ''Verovatnije je da ćemo imati više od 20 trka, nego da ćemo neku od njih izbaciti iz kalendara'', zaključuje. Podsetimo, Formula 1 je već vožena u Las Vegasu 1981. i 1982. godine, kada je staza bila veštački napravljena na parkiralištu hotela Caesars Palace.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...