Jump to content
FAS Goran
sopa

Puntiša Sprorting mk2a 1.2 16v

Recommended Posts

Evo nakanih se i ja nakon godinu dana posjedovanja Punta da ga predstavim na forumu. Punto je 1.2 16v sporting, 2001. godište, od opreme ima klimu, abs, 2 zračna, sporting sjedala, fabričku muziku sa CD changer-om (koji ne radi, ali o tom kasnije) i subwoofer-om, 15-inčne njegove petokrake felne... Bio je nekad automatik Speedgear, ali je neko od prethodnih vlasnika zamijenio taj mjenjač sa 5-brzinskim, sad mi je žao što u njemu nije njegov 6-brzinski mada i ovako ide sasvim dobro, ali opet kontam da bi sa 6 brzina išao još bolje. Održavam ga redovno, promijenio sam mu ulje (Selenia Gold), svo remenje i zatezače, prednje diskove i pločice, nosače motora. Ja sam mu dodao neke sitnice, aero metlice brisača (neke Jangwei, prilično jeftine, 10 KM obe, ali su odlične, super brišu i ne škripe), xenone 4300 K (mada nisam nešto sa njima zadovoljan, al o tome kasnije), obične  "privremene" LED diode u pozicijama dok ne kupim neke CANBUS da mi ne prijavljuje grešku na tabli, i stavio mu LED traku za osvjetljenje tablice koja odlično svijetli (malo ćuninga :D ). Interesantno da kao Sporting nema spojler pozadi niti one sa strane, takođe nema naslonjače za glavu pozadi i samo 2 zračna jastuka (nema bočne). Ko zna, možda je to sve dodatna oprema, po EPER-u piše da je Sporting automatic i boja odgovara. Eto toliko. Pozdrav svima! Evo koja slika spoljašnjosti, a moraću i unutra uslikati koju pa postaviti. 

WP_20140414_14_04_20_Pro.jpg
 
WP_20140414_16_30_52_Pro20140416235740.j
 
WP_20140414_16_33_43_Pro.jpg
2014_03_11_137.jpg
Edited by sopa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan je, ova boja jeste malo teža za održavanje, ali kada je čist auto, nekako mu mnooogo dobro stoji :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, što se tiče boje, dok je malo prljav baš bezveze izgleda, ali kad se opere fino mu čuči, po meni bolje nego obična crvena. Mada bih najviše volio kad bi bio metalik tamno sive, po meni mu je ta boja najljepša, ali kad se kupuje polovan auto, boja je zadnja stavka koja se gleda ;) Imam mu još u planu nekih sitnica za uraditi što se tiče estetike: ofarbati retrovizore u boju karoserije, zamijeniti zadnje štopke sa mk2b (kontam da bi mu baš fino legle za razliku od njegovih narandžastih) i ugraditi maglenke, ni njih nemam mada imam provučenu svu instalaciju, jednu maglenku sam već nabavio, i moram još i drugu (lijevu) dok naletim da neko prodaje razbijen far ili maglenku samu. I na kraju, imam u planu plin da mu ugradim, ali o tom po tom, pošto je sekvent za njega preko 1000 KM, tako da... Kačket i spojlere nemam u planu mu nabavljati, ok mi je i ovako ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio sam ja neko vrijeme Mk2a Sportinga sa 6 brzina, ne ide auto nikako, prenosni odnosi brzina su previše blizu, super bi to išlo na brdu, recimo, ali 1.2 16v prosto nema snage za tako nešto, tako da ne brineš, ne propuštaš ništa spektakularno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi od tvog načina vožnje, Spoting se ne davi, nego se vozi i šalta preko 4.000 obrtaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talijanski motori se inače tako voze. I Punta sam tako vozio i TS-a sad tako vozim.

 

 

A što se mog načina vožnje tiče, prošli motor u Volvu mi je bio dizel šestak kog sam šaltao na 6000-6500 obrtaja, a nekad mu je fabrička blokada bila na 5300; valjda ti to dovoljno govori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sikterbre , vjeruj mi, u pravu je za šaltanje. Vozio sam se sa njim i u Puntu, i u Volvu. I dalje mi je žao tih auta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep sporting nema sta,ali sve tipski kao i ostali nema okretanja ni za jednim jer su svi po kalupu iste felne i oprema ,svidja mi se kad je svaki auto jedinstven ima nesto svoje,felne neke unikatne pragove,ali lepe ne onako samo da se smulja i ajd cao... no to je samo moje misljenje... Tebi zelim puno kilometara sa njim i uzivanje u njemu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...