Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
kolega.jankovic

F1: Fetel & Sutil o novim pravilima

Recommended Posts

Fetel: Nadam se da će nova pravila smanjiti razliku

 

fetel_2013_suzuka.jpg

 

Sebastijan Fetel se nada da nova pravila Formule 1 za sezonu 2014 neće dovesti do velike razlike među timovima i učiniti takmičenje manje uzbudljivim. Nemac i tim Red Bula osvojili su protekla četiri šampionata. Dve od te četiri titule (2010. i 2012.) odlučene su u poslednjim trkama, a budžeti timova bili su ujednačeniji više nego ikada pre u istoriji šampionata. Nova pravila koja se tiču prvenstveno motora stupaju na snagu naredne sezone, a Fetel se nada da nove regulative neće učiniti neke timove manje konkurentnima. 

’’Teško je predvideti kako će promene koje su donesene uticati na ishod sledeće sezone.’’ izjavio je Fetel za Autosport.
’’Nadam se da neće napraviti prevelike razlike među timovima, jer ono što smo imali u proteklih nekoliko sezona su bile veoma tesne bitke između nekoliko timova."
Fetel veruje da je, uprkos njegovoj dominaciji sa timom Red Bula, takmičenje Formule 1 bilo veoma uzbudljivo u poslednjih nekoliko sezona.
’’Mislim da smo generalno imali veoma dobre trke.’’dodao je. ’’Očigledno je da su prošle godine trke bile veoma kritikovane iz nekih nepoznatih razloga. To nije u potpunosti pravedno jer, ukoliko pogledate unazad, već pet ili šest godina je tako. Imali smo neke veoma tesne šampionate, dok, sa druge strane, smo imali i one koji nisu bili baš uzbudljivi. To je jednostavno način na koji funkcioniše takmičenje, i verovatno će tako nastaviti i u budućnosti.’’

 

 

Sutil: Promena pravila šansa za manje timove

 

Novi vozač Zaubera Adrijan Sutil najavio je da bi promena pravila u Formuli 1 naredne sezone mogla da donesu i određena iznenađenja odnosno daće priliku manjim timovima da budu konkurentniji.
„2014. godina će nam doneti potpuno drugačiju sezonu pošto ćemo svi koristiti nove motore, potpuno drugačije gume i u globalu će automobili biti sasvim drugačiji. Počinje nova era Formule 1. Za nas vozače će sve te novine biti veoma zanimljive, promene u bilo kom sportu nikada nisu dosadne“ – kazao je Sutil.
Nemački vozač je potom pojasnio zbog čega očekuje iznenađenja.
„Zbog svega toga očekujem veliku zbrku na početku sezone što je prilika za manje timove da zabeleže dobre rezultate. Očekujem da iskoristimo ukazanu šansu i da se neko od nas domogne makar podijuma“ – rekao je vozač švajcarskog tima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...