Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Moto GP: Počinje nova sezona

Recommended Posts

Mark Markes imao najviše padova u 2023. godini

 

motogp padovi.jpg

 

Evo kako je 2023, prva sezona koja je uključivala sprint trke u revidiranom vikend formatu, izgledala u smislu padova.

Na vrhu liste sa rekordnih 29 padova je Mark Markes, uprkos tome što je propustio tri kompletna kola i još dve nedeljne trke zbog povreda. Markesov prethodni rekord bio je 27 padova u 2017. Drugi na listi je Đoan Mir, koji je pao 24 puta uprkos tome što je prekočio tri runde plus dva druga delimična vikenda. Mirov prethodni maksimum bio je 12 u njegovoj početničkoj sezoni 2019, u Suzukiju.

 

Vozači sa najviše padova, a da ne voze Hondu, suli Aleš Espargaro i debitant u premijernoj klasi na KTM-u, Augusto Fernandes, sa 23. Espargaro je ove godine startovao na svih 39 trka, uprkos povredama kada je iznet sa staze u Kataru, i imao je ukupno samo 15 padova u 17 rundi do Sepanga, kada je samo u petak doživeo 4 pada. Najviše padova od vozača Ducati motocikla imao je Aleks Markes, 21, što odgovara njegovoj poslednjoj Hondinoj sezoni. Vozači Yamahe su jednocifreni - Fabio Kvartararo ima 9 (ali i dalje najviše po sezoni) i timski kolega Franko Morbideli samo 7. Kao Morbideli i Aprilijin Maverik Vinjales, novopečeni svetski šampion Frančesko Banjaja pao je samo 7 puta ove sezone. Ali sa pet od tih incidenata na trkama, oni su ga skoro skupo koštali u smislu titule, koja se svela na obračun u poslednjoj rundi sa Horheom Martinom. Martinove šanse su zvanično okončane njegovim 16. padom, kada se u finalu Valensije zapleo sa Markom Markesom.

 

Ukupan broj padova u premijer klasi ove sezone porastao je samo za 23, sa 335 na 358, iako je broj povreda značio da nijedna trka nije održana sa kompletnim sastavom stalnih vozača.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...