mladenovic 0 Posted December 2, 2012 Pozdrav,danas mi se pokvario onaj tocak za brzinu brisaca ,kako se to menja, da li se nekom to vec desilo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted December 3, 2012 Šta samo regulacija brzine ne radi ili? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladenovic 0 Posted December 3, 2012 da samo regulacija,na rucici sto se okrece Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladenovic 0 Posted December 3, 2012 da li tu ima neka sajla ili zupci? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted December 5, 2012 Mislim da u pitanju nije nijedno ni drugo već da je u pitanju elektronski prekidač koji očito ne šalje signale ili centrala ne prepoznaje signale. Probaj to rastaviti ako ide pa malo vidi šta se dešava ili kod električara? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mladenovic 0 Posted December 5, 2012 kako se skida ona rucica sa volana?jel zna neko? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 15 Posted December 6, 2012 Pa, logicno bi bilo skidati ovim redom:veliki taster sirene sa volana, volan, obloga volana, el.instalacije rucica, sam prsten sa rucicama, pa onda dalje demontirati same rucice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbrus 0 Posted December 12, 2012 Ja sam se dugo mučio sa brisačima, pa ti možda moje iskustvo pomogne. Meni je "crkla" spora brzina. To znači ne samo da mi nije radila (plus tajmeri), nego mi se ni brisači nisu sami sklapali. Najgora stvar je ta što u Požarevcu nisam mogao da nađem majstora koji bi bio voljan da zaradi malo para na popravci mog kvara. Tako, daunloud pdf-ova sa šemama, šrafciger u ruke i .... epilog:Elektromotor koji pokreće brisače ima 3 (slovima: tri) četkice 4x4 milimetara. Jedna je bila potrošena (ona za sporu brzinu). Zamenim je, i ... ne radi!!!!. Šta je problem. Ona plastična ploča koja nosi četkice na sebi ima i nekoliko pasivnih elemenata za filtriranje smetnji (da se ne čuje rad motora brisača na radiju recimo), nekoliko kondenzatora i nekoliko zavojnica. Električni vodovi su utopljeni u tu plastiku, pa reverzibilni inženjering ne može da prođe bez uništavanja iste. Tako, ja sam prosto običnom žicom premostio sa četkice na kabal van motora (pre konektora) i sada sve radi besprekorno.Što se tiče ručice, čisto sumnjam da se pokvarila. To možeš lako da testiraš. Kompjuter (da, libra ima kompjuter kojim upravlja brisačima) se nalazi ispod plastike u sredini blizu osovine desnog brisača. Stavi tamo nekog sa dobrim sluhom i ako se čuje jedno "cak" kada pustiš brisače, onda su ti i ručica i kompjuter ispravni, i imaš kvar kakav sam ja imao.Meni sve radi, evo prošo sam ovaj sneg bez problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kele1975 0 Posted January 12, 2013 Mislim da ti je otišla plastična osovina u samoj kapici na kraju ručke. Ne isplati se popravljati. Kod mene ima senzor za kišu pa radi na automatici. Jedno 80% precizno. Ako nemaš taj senzor i ESP, može se naći povoljno komplet za brisače i žmigavce, ali nije baš jednostavno za zamijeniti. Čuvaj se Airbag-a. Quote Share this post Link to post Share on other sites