Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

carscom.jpg Cars.com video: Test 2019. Kia Optima

 

Nekada su se ovakvi automobili zvali porodičnim, a u današnje vreme SUV modeli su postali porodični...ali, Kiu to ne zanima previše, pa i dalje nudi klasičnu limuzinu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena nova Kia Optima

 

kia optima 004.jpg

 

Kia Motors je danas sa nekoliko najavnih slika najavila novu generaciju modela K5 koji je u Evropi poznat kao Optima. Pažnju odmah privlači novi i daleko atraktivniji izgled u odnosu na sadašnji model, uz naravno karakterističnu ''tiger nose'' prednju masku.

 

kia optima 003.jpg

 

Takođe, tu su i retrovizori koji su postavljeni niži na prednjim vratima nego sada, kao i LED zadnja svetla. Za luksuzniju unutrašnjost su predviđeni kvalitetniji materijali, digitalna instrument tabla i široki ekran osetljiv na dodir.

 

kia optima 002.jpg

 

Ranije vesti kažu i da će nova Optima biti napravljena na potpuno novoj platformi, kao i da će imati poboljšano upravljanje i unapređene performanse. Pored toga, zahvaljujući manjoj težini novu generaciju će odlikovati i manja potrošnja. Što se motora tiče, za sada je poznato da će na američkom tržištu biti dostupni 1.6T turbo  benzinac, kao i 2.5 Theta3 agregat sa 286KS i 8-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (ovaj poslednji i sa opcionim pogonom na sva četiri točka). Ostaje da se vidi kakva će biti gama motora u Evropi. Takođe, pojavila se i jedna špijunska slika koja pokazuje prednji deo automobila:

 

kia optima 001.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Kia Optima

 

kia optima nova 04.jpg

 

Nekoliko dana nakon što je Kia sa par ''teaser'' slika najavila novu generaciju modela K5 (u Evropi kao Optima), u javnosti su se pojavile špijunske fotografije jednog nemaskiranog primerka, uhvaćenog tokom snimanja promotivnog materijala. Automobil odlikuju novi i daleko atraktivniji izgled u odnosu na sadašnji model, uz naravno karakterističnu ''tiger nose'' prednju masku.

 

kia optima nova 03.jpg

 

Takođe, tu su i retrovizori koji su postavljeni niži na prednjim vratima nego sada, kao i LED zadnja svetla.

 

kia optima nova 02.jpg

 

Za luksuzniju unutrašnjost su predviđeni kvalitetniji materijali, digitalna instrument tabla i široki ekran osetljiv na dodir.

 

kia optima 001.jpg

 

Ranije vesti kažu i da će nova Optima biti napravljena na potpuno novoj platformi, kao i da će imati poboljšano upravljanje i unapređene performanse. Osim toga, zahvaljujući manjoj težini novu generaciju će odlikovati i manja potrošnja. Što se motora tiče, za sada je poznato da će na američkom tržištu biti dostupni 1.6T turbo  benzinac, kao i 2.5 Theta3 agregat sa 286KS i 8-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (ovaj potonji i sa opcionim pogonom na sva četiri točka. Ostaje da se vidi kakva će biti gama motora u Evropi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Kia K5 (Optima)

 

kia_k5 optima 05.jpg

 

Kia Motors je danas objavio prve zvanične slike spoljašnjosti nove generacije modela K5 (u Evropi kao Optima), verzije za južnokorejsko tržište.

 

kia_k5 optima 04.jpg

 

Slike pokazuju da automobil odlikuju svež i daleko atraktivniji izgled u odnosu na dosadašnji model, uz ''tiger nose evolution'' prednju masku, LED zadnja svetla, kao i suptilni zadnji spojler.

 

kia_k5 optima 03.jpg

 

Što se dimenzija tiče, novi K5 je duži i širi nego ranije. Dužina naime iznosi 4905 mm (+50 mm), a širina 1860 mm (+25 mm). Produženo je i međuosovinsko rastojanje (sada 2850 mm), a treba reći da je automobil niži za 20 mm (sada 1445 mm). Takođe, biće dostupni točkovi od 16, 17, 18 i 19 inča.

 

kia_k5 optima 02.jpg

 

Slike unutrašnjosti za sada nisu objavljene (u ovom članku je ranije objavljeni najavni crtež), ali se u saopštenju kaže da su za luksuzniju unutrašnjost predviđeni kvalitetniji materijali, digitalna instrument tabla i široki ekran osetljiv na dodir.

 

kia-k5 optima 01.jpg

 

Ranije vesti kažu i da je nova Optima napravljena na potpuno novoj platformi, kao i da će imati poboljšano upravljanje i unapređene performanse. Osim toga, zahvaljujući manjoj težini novu generaciju će odlikovati i manja potrošnja. Podaci o gami motora međutim tek slede. Novi K5 će na južnokorejskom tržištu startovati u decembru, ali cene za sada nisu poznate.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljena nova Kia Optima

 

kia k5 optima 06.jpg

 

Kia Motors je u Južnoj Koreji javnosti predstavio novu generaciju modela K5, koji je kod nas u Evropi poznat kao Optima.

 

kia k5 optima 05.jpg

 

Kao što se to videlo već na prvim zvaničnim slikama koje su objavljene ranije ovog meseca, novi K5 odlikuju svež i daleko atraktivniji izgled u odnosu na dosadašnji model, uz ''tiger nose evolution'' prednju masku, LED zadnja svetla, kao i suptilni zadnji spojler.

 

kia k5 optima 04.jpg

 

Što se dimenzija tiče, novi K5 je duži i širi nego ranije. Dužina naime iznosi 4905 mm (+50 mm), a širina 1860 mm (+25 mm). Produženo je i međuosovinsko rastojanje (sada 2850 mm), a treba reći da je automobil niži za 20 mm (sada 1445 mm).

 

kia k5 optima 03.jpg

 

Takođe, biće dostupni točkovi od 16 do 19 inča.

 

kia k5 optima 02.jpg

 

Za luksuzniju unutrašnjost su predviđeni kvalitetniji materijali, digitalna instrument tabla i široki ekran osetljiv na dodir.

 

kia k5 optima 01.jpg

 

Konkretnije, u pitanju su 12.3-inčna digitalna instruiment tabla i 10.25-inčni ekran infotainment sistema. Fabrika navodi i da automobil odlikuju poboljšano upravljanje, bolja zvučna izolacija i unapređene performanse. U gami su 2.0 atmosferski benzinac sa 160KS i šestostepenim automatskim menjačem (postoji i njegova LPi verzija sa 146KS), 1.6 turbo T-GDi sa 180KS i 8-stepenim automatikom, kao i hibridna verziija koja kombinuje 2.0 benzinac, elektromotor i 6-stepeni automatik (kombinovana snaga ovde iznosi 195KS). Treba napomenuiti da K5 Hybrid ima i solarni krov. Novi K5 će na južnokorejskom tržištu zvanično startovati 12. decembra.  

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Kia Optima (K5) za sada neće na evropsko tržište

 

kia k5 optima 03.jpg

 

Nedavno predstavljena Kia K5 (Optima) za sada neće stići u Evropu, a moguće je da nikada ni ne stigne. Naime, prema informaciji koju je objavio Korean Car Blog, evropsko tržište neće skoro videti novu generaciju ovog modela. To je potvrdio i šef Kia Motorsa za Evropu Emilio Herrera koji kaže da trenutno u kompaniji nemaju planove o lansiranju novog K5 u Evropi. Ovo odluka bi kasnije doduše mogla da se promeni, ali je to ipak malo verovatno zbog daleko veće popularnosti SUV-ova i crossovera. Više o novoj Kiji K5 možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: 2016. Kia Optima 1.7 CRDi

 

Provozali smo Kiu Optimu četvrte generacije iz 2016. godine. Sa poznatim 1.7 dizelom i podugačkom listom opreme, ova Kia čini paket koji ''nema šta nema'', ali dolazi sa nešto višom cenom. Ovaj prilično redak automobil na našem tržištu sa veoma atraktivnom linijom još uvek je u fabričkoj garanciji, a kako se vozi i šta poseduje od praktičnih rešenja - pogledajte u našem najnovijem testu. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...