Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BMW serije 3 (F30) / M3 (F80)

Recommended Posts

Snimljen novi BMW Serije 3 Touring

 

BMW Serije 3 Touring

 

Nakon što je nedavno uhvaćen novi BMW Serije 3 Sedan (G20), lovci na automobilske novitete su sada snimili i novu generaciju karavanske Serije 3 Touring (G21).

 

BMW Serije 3 Touring

 

Dok će nova "trojka" u limuzinskom izdanju najverovatnije imati promociju još tokom ove godine, nova Serija 3 Touring se po nekim informacijama može očekivati na proieće 2019.

 

BMW Serije 3 Touring

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M3 sa 1000KS

 

''RK Tunes'' testira svoj BMW M3 sa 1.000 konja...i dobili su 10.07s...a onda i 9.82s na 402 metra B)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednji BMW M3 (F80) za Evropu je primerak u Frozen Dark Grey izdanju

 

bmw m3 111111.jpg

 

Proizvodnja aktuelnog BMW-a M3 (F80) za Evropu je došla do svog kraja, a tim povodom su BMW M i Individual za jednog nemačkog preduzetnika kreirali unikatni automobil na bazi poslednjeg M3 isporučenog u Evropi.

 

186051-bmw m3 11111.jpg

 

Radi se o BMW–u M3 u Frozen Dark Grey metalik boji, sa Competition paketom, standardnim krovom od ugljeničnih vlakana, crnim prednjikm ''bubrezima'', dvobojnim kožnim enterijerom (crna i Mugello Red koža), kao i Piano Finish Black elementima.

 

186050-bmw m3 11.jpg

 

Kupac je takođe izabrao da 3.0 litarski šestocilindrični motor upari sa manuelnim menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: BMW M3 F80 Competition vs Audi RS5 Sportback | 0-250km/h

 

Pod haubom BMW-a je 3.0 redni šestak BiTurbo sa 450 konja i 550 Nm obrtnog momenta, dok Audi ima 2.9 V6 BiTurbo sa 450 konja i 600 Nm.

Po fabričkim podacima oni su takoreći isti - imaju 250 Km/h maksimalnu brzinu koja je elektronski ograničena, odnosno 280 Km/h bez limitatora, dok je u ubrzanju do 100 Km/h Audi brži za 0.1s (3.9s vs 4.0s):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW F81 M3 Touring

 

Najbolji automobil koji BMW nije nikada napravio - osnova je obični 320d karavan u koji je onda sve do poslednjeg šrafa prebačeno sa F80:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modifikovani BMW M3 Touring napravljen od ukradenih delova završio u presi

 

bmw presa.jpg

 

Svetlozeleni BMW M3 Touring je završio na auto otpadu nakon što je policija Velike Britanije otkrila da je napravljen od raznih delova ukradenih M3. Iako BMW trenutno radi na Touring verziji aktuelne generacije M3, nije ponudio karavansku varijantu sa M3 značkom na generaciji F80.

 

Uprkos tome, vlasnik ovog automobila je odlučio da sam napravi vlastiti M3, na bazi regularne Serije 3 Touring. Njegovi problemi su počeli nakon što su britanske vlasti posumnjale da ''nešto smrdi'' kada su shvatile da registarska oznaka ima upisan dizel motor Serije 3. Nakon pretrage automobila, policija je shvatila da je osim eksterijera automobil dobio celi pogonski sklop M3. Daljnja istraživanja su ukazala na to da su komponente automobila ukradena sa četiri druge Serije 3, uključujući dva M3. U videu  objavljenom na YouTube-u, saobraćajni policajac West Midlandsa je otkrio da motor i drugi pogonski delovi pronađeni u automobilu potiču iz druga dva M3 koja su ukradena u lokalnom području. Prvi od njih je prijavljen kao ukraden 30. marta 2018. godine u Sutton Coldfieldu, dok je drugi ukraden 30. septembra 2019. godine u Wolverhamptonu.

 

''Ovaj BMW je spolja izgledao sjajno, posebno limarija, ali varovi ispod karoserije su bili strukturno nesigurni. Sloj boje vam neće spasiti život u sudaru. Ko god je napravio ovaj automobil, uložio je značajne napore u pokušaju da sakrije njegov pravi identitet. Brojevi šasije su izbrušeni i fabričke nalepnice su uklonjene, ali imamo stručne ispitivače vozila koji koriste napredne tehnike za prevladavanje ovih prepreka'', izjavio je Mark Wheaver iz Policijskog udruženja za centralne autoputeve. Uprkos trudu vlasnika da sakrije identitet automobila, ili bolje reći identitete, modifikovani M3 Touring je završio u presi, a uprkos činjenici da tako nalaže zakon Velike Britanije prizor je bolan za gledanje:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: BMW M3 F80

 

...prethodna generacija M3, ovde sa naknadno dorađenim S55 motorom tako da ima 550KS/780Nm, uz manuelni menjač - na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: BMW 320 GT

 

Serija 3 u GT verziji je model koji je doživeo samo jedan restyling, ali ne i drugu generaciju. I pored dodatne praktičnosti, linija ovog auta zaista nije bila za svakoga.

Primerak na testu je zaista u dobrom stanju, a vlasnik ga je nabavio iz veoma specifičnih razloga. Zašto proizvodnja nije nastavljena, a kakav je ovo automobil zapravo - pogledajte u najnovijem videu:
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...