shibrikolibri 0 Posted August 6, 2011 komsijski fiati ...montiran zadnji lonac i top kod bate + skinut srednji = super zvuk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted August 6, 2011 Ekstra je izduv.! Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 6, 2011 hvala drugar,na fikusu je moj stari lonac,to komsa (penzos) sredjuje masinu za ficijadu... sledece sto mi predstoji od radova,obrada glave ( oseti se miris benz u kabini) pa cemo odmah uraditi kvacilo,a ako ostane vremena (kesa) i pregledati turbinu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted August 6, 2011 Neco,nije samo glava uzrocnik mirisa benzina.Turbinu proveri,remontuj je ako imas kesa,ali ako nema potrebe nemoj ulagati,vozi tako,pa ako bas strada,radi je.P.S.Tvoj ceo komsiluk moze da otvori fabriku za sredjivanje automobila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 6, 2011 @bane 23znam da moze da bude neko crevo koje je stradalo pa da zbog toga osetim benzin,ali predpostavljam da su tefloni. u glavnom videcemo na cemu smo kad skinemo glavu. sto se tice turbine za sada je ali ipak je auto star 23 godine,a znam da predhodni vlasnici nisu bas marili za to... jbg... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted August 7, 2011 ma da,glava nije problem,ali turbina to je malo veci trosak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 7, 2011 racunam da je predihtujem izaci ce oko 100e. to je moja procena... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 19, 2011 novi momenti:motor rastavljen,glava obradjena,ujutro stizu nove karike i leteci lezaji,potrebni dihtunzi i ostaje da sklopimo masinicu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted August 20, 2011 UUuuu,pa to ce biti lepo osvezavanje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 20, 2011 ipak radimo komplet generalnu,glava na obradi u ponedeljak idu blok i radilica. kad sve izracunam i obzirom da ne mislim da prodajem ovaj auto bolje uraditi sve kako bog zapoveda nego da za godinu dana opet moramo da otvaramo motor... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted August 20, 2011 Tako je! Nisam hteo bas sve da ispricam,sam si zakljucio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 20, 2011 ipak je bolje tako da znam da je sve ok. javljam utiske kad bude gotovo. poz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted August 30, 2011 nije jos sve gotovo ali da vidite sta sam do sad uradio... Quote Share this post Link to post Share on other sites
razor_amd 0 Posted August 31, 2011 Extra izgleda 5+ Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted September 1, 2011 Motor uradjen komplet,danas naknadno zamenjena i bregasta-stara bila losa... Sutra bi trebalo da motor bude u autu s tim sto cemo skinuti turbinu... vozicu ga tako dok se sve lepo ne razradi (1000km) ,a za to vreme ce i turbina biti reparirana kako treba... e sad zanima me na sta treba da obratim paznju kad je budem skidao i kakve me prepravke cekaju obzirom da planiram da je vratim... pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Manfred 2 Posted September 1, 2011 najbolje sacekaj da se turbina reparira, pa vrati sve lepo kako je bilo i tako razradjuj motor.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damir_ZR 0 Posted September 1, 2011 da bi vozio bez turbine moras da promenes izduvnu granu od juga, moras i cev od auspuha da promenes jer tvoja nece da odgovara, moras da zapusis dovod i odvod za ulje i vodu. i nakraju taj auto nece hteti da radi kako treba jer na tom njegovom glupom kompijuteru nece prepoznati da nema turba pa ce da ti malo vise nalivati benzina. ja sam kupio jednog una sa skinutom turbinom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted September 2, 2011 danas dizne bile na proveri,sve ok. uzeti i originalni dihtunzi usisa i izduva. motor i dalje na stolu :wallbash: menjac odmascen posto je bio katastrofa prljav,opren,lezaj podmazan,zamenjen semering u glavnom to je to sto se danas radilo... sto se tice turbine nemam pojma sta ce biti mozda ce i ceo projekat stati na neko krace vreme dok se to pitanje ne resi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted September 3, 2011 Polako,bice sve to oket? Sta je to toliko zapelo da ne moze da se uradi turbina?Javi mi se na pp,da vidimo da resimo to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damir_ZR 0 Posted September 3, 2011 evo ti turbina 150 e:http://www.polovniautomobili.com/oglas1272257/turbina_od_uno_turbo_sa_izduvnom_granom_i_blow_off_ventilom/ gde si kupio dihtunge za usisnu i izduvnu granu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted September 3, 2011 @ bane_23 ma bice ok naravno... resicemo vec nekako...@ damir_zr zvao ga neki dan i kaze da je prodato,ipak ova ide na reparaciju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shibrikolibri 0 Posted September 23, 2011 Djunta konacno stigla kuci! Danas sam presao tek desetak kilometara,polako se razradjuje i sve deluje ok. Vise utisaka za koji dan kad se "uhodamo"... Quote Share this post Link to post Share on other sites