Jump to content
Goran
shibrikolibri

Fiat Uno Turbo i.e. under construction...

Recommended Posts

pozdrav dobri ljudi,evo danas sam obisao limara i napravio par slika. resio sam da kompletno sredim auto i trenutno je u fazi pripreme za farbanje,ocekujem da ce biti gotovo za desetak dana...

02052011368.jpg 02052011369.jpg

02052011370.jpg 02052011371.jpg

samo polako sa radovima, bolje da se odradi lepo, nego da zardja opet za pola godine.

digitalna tabla! haha, extra izgleda. :thumbsup:

obavezno slike kad sredis sve, a i na okupljanje da dodjes, da vidimo kako ide.

Cao,

definitivno jedan od mojih favorita ukljucujuci reno 5 gt turbo.

Sve najbolje prijatelju.

Sredi ga pa da vidimo malog zmaja. :thumbsup:

verujte da stvarno nigde ne zurim,autic je kompletno izvaren,patos,kosevi,rubovi sve kako treba... trebalo bi da sutra prekosutra ide u spric-git i onda posle u crvenu br111,mmaska od fiat tipa,branici,lajsne i felne u mat crnu. trebalo bi da izgleda ovako nekako sa sve nalepnicama... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

img_1229433793.jpg

vidimo se uskoro na nekom od skupova.

verujte da stvarno nigde ne zurim,autic je kompletno izvaren,patos,kosevi,rubovi sve kako treba... trebalo bi da sutra prekosutra ide u spric-git i onda posle u crvenu br111,mmaska od fiat tipa,branici,lajsne i felne u mat crnu. trebalo bi da izgleda ovako nekako sa sve nalepnicama... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

img_1229433793.jpg

vidimo se uskoro na nekom od skupova.

:unworthy::ice: idealno sredstvo za nerviranje napaljenih vozaca nemacke grupacije od semafora do semafora!!!!!

hahahahah,ova recenica je ekstra!

Bice to ekstra auto,cak i felne ima fabricke!!! :thumbsup:

Kod mene su da lijednog na reciklazu mene dusa bolela kada sam video i to je bio u skroz solidnom stanju. :crybaby: Tabla je vrh,kao u avionu kada se upali nocu. :thumbsup:

NE felne u crno! Samo ih vrati u što originalnije stanje.

Extra autić. Puno zabave u malom pakovanju.

edit: vidim, lokacija - Novi Sad :) Bićeš pozvan na par skupova Fiat ekipe NS. Dodji i na nsautoforum

Edited by Punto Abarth

iskreno nisam jos siguran sta cu sa felnama,imam svih 5 komada i nisu lose u opste samo se na nekim nestima skinu taj prvi sloj-hron ili sta je vec. obziron da imam jos dosta ulaganja za prvo vreme ce biti osmirglane i ofarbane u mat crno... sta da vam kazem jedva cekam da bude gotov. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Opet gledam slike!!! :rolleyes: :rolleyes: Imao je nekada moj cale ovakvog una,samo ne turbo,nisam stigao da ga vozim sa dozvolom. :crybaby:

Vidim da se fino radi,bice to dobro i imam par saveta:1.nemoj ga ulivati ulivnom masom na spoju izmedju sajtne i krila,nego samo dobro zastiti,a onaj prorez ostavi.,2.zastiti ga sto boljeeee mozes svuda po varovima,mozes i da ih izgitujes,pa ulivna masa,pa zastita., 3. i na kraju da ga vozis lepo i da bude auto za primer! :thumbsup::thumbup::thumbsup::welcome:

P.S. Koliko vidim to je u osnovi 1.3 benz.,sa turbinom,zapravo to mu i jeste osnova,jel da? U kakvom je stanju motor,kako mu odradjuje elektronika,predpostavljam da je ima,jel ne zeza nesto?

@ Bane23

vidi kad sam uzeo auto bio je 100% kompletan samo sto je od dugog stajanja dosta propao. Uradjen (al kako Bog zapoveda) mu je kompletan patos,uradjeni su kosevi,rubovi,nazad na tom veznom limu isto. Ceo posao radi jedan moj drugar i ovo je treci auto koji teram kod njega na sredjivanje tako da ne sumnjam da ce ga uraditi kao za sebe... (posto ne mislim da ga uskoro prodajem) Sto se tice zastite uradjena je od dole celom povrsinom poda i isto tako iznutra,zasticena su krila iznutra i zadnji kosevi i bice uradjena i zastita s spoljne strane ispod branika... tako da mislim da sam siguran :rambo:

Motor je 1.3 sa turbinom fabricki 105 ks (77kw),i radio je ok sad videcemo sta je kad dodje vreme za servis... to je sledece u planu posle limarije...

Sve u svemu polako ali sigurno napredujemo,kad bude gotovo vidimo se na nekom od skupova pa da provozash crvenu raketu i ti... ipak moram ti se oduziti sto si mi nasao maglenke... :w00t:

Bice prava mala raketa! :devil: :devil:

Hahahaahhaa,ma tu smo da se pomazemo koliko mozemo,posebno su mi dragi ljudi koji voze Una! :rolleyes::thumbsup: .Sta god,da ti treba pisi,pa ako mogu da pomognem,tu sam! :rolleyes:

mali update...

auto uradjen u spirc-gitu gde je trebalo,sad ostaje da majstoru ispadnu oci od smirglanja i na farbanje u ponedeljak ili utorak.

evo i novih slika: :thumbsup:

Picture_002.jpg

Slika0037.jpg Slika0041.jpg Slika0042.jpg

Slika0038.jpg

pozz svima!

Samo napred! :thumbsup: Pa da vidimo kako ce na kraju da ispadne aždaha! :devil:

Svaka cast,divim se vasem radu,jedva cekam da vidim kako ce da ispadne.Nemoj da ga zajebete na kraju branicima(da ih lose ofarbate) i lsicno,tako nekim glupostima,zadavicu i tebe gazda i majstora!

P.S.Ima da odduva sve vece masine po gradu,taj mali uno,cudo od auta! :thumbsup:

ajde, ajde.. inače, uno turbo mi je uvek bio i ostaće velika neostvarena želja.. :wallbash:

Jos "malo" pa gotovo... :thumbsup:

sredjena limarija,auto ofarban,ostalo je da se vrati enterijer i da se dotegnu jos neke sitnice... evo i slika,mislim da smo dosta napredovali... pozdrav svima!

20052011415.jpg 20052011413.jpg

20052011414.jpg 20052011416.jpg 20052011417.jpg

a,da josh nesto... i dalje mi ne dostaje desna maglenka,tapacirunzi vrata,neke plastike sto drze tepih,ako neko ima u garazi ili sl eto trgovine. :thumbsup:

pozdrav jos jednom.

E sad ovako,velim ja cika Bane!Salim se za ono "cika"

Uno je fest,divim se,drago mi je da ima jos ljudi koji hoce da srede nesto tako i da se voze,jer svi znamo sta je Uno ucinio za Fiat kao model!

Ofarbaj felne kao sto je onaj na slici,(probaj da mu izvuces one trake,nije obavezno)!

:thumbup::thumbsup::rolleyes:

Zamerka,zasto si plastiku za sajtne srafovima(hosraf) pricvrstio(to lepo da zastitis iznutra gde je prosao sraf,jer ce da bude "cao djaci,dzabe ste krecili".

:veryangry: .Probaj da namazes sraf silikonom ili tako nesto pa ponovo da usrafis ,da ne prolazi voda ,jer na tim mestima ce se zadrzavati!(Tako mi izgleda sa slike kao da su srafovi zavrnuti u plastiku! :crybaby::sleeping::question: )

Sto se tice enterijera ima jedan momak na forumu koji ima 3,4 Una i od toga cini mi se 1 ili 2 stara turbaka,vidi da li hoce da ti proda nesto(bili bi mu svi zahvalni :rolleyes: )!

Zatamni stop lampe bice mnogo lepse na crvenu boju,ali ne mnogo da se ne vidi migavac :harhar:

I na kraju opet velikiiii pozdrav i cestitike sto si uradio Una!

Mozes da probas samo gornji deo stop lampe da zatamnis(zuti deo,ali da ne diras riverc svetlo)

Edited by Bane23

Ako insistiraš na fabrićkom izgledu onda ti nije ostalo još mnogo :thumbsup:

Za delove kontaktiraj Djapeta sa foruma.