Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Twinair motor na Supernatural festivalu

Recommended Posts

Ističući značaj inovativnih tehnologija u smanjenju uticaja na životnu sredinu, kompanija Fiat Automobili Srbija je na Supernatural festivalu izložila čuveni Fiat 500 sa revolucionarnim TwinAir motorom čija je emisija ugljen-dioksida i do 30 odsto manja u poređenju sa drugim automobilima u tom segmentu. Istovremeno, FAS je omogućio posetiocima da daju svoje ideje za očuvanje okoline. Predstavnici festivala i kompanije oceniće najbolje predloge koji će biti nagrađeni.

post-3-0-86022900-1303572940_thumb.jpg

Performanse TwinAir motora, jednog od „najzelenijih“ benzinskih motora na tržištu, oduševile su posetioce festivala. Ovaj motor spada i u red najekonomičnijih, sa prosečnom potrošnjom od samo četiri litra na 100 kilometara. Uštedi goriva i smanjenju emisije doprinosi Start&Stop sistem, koji gasi motor kada automobil nije u pokretu.

Fiat S.p.A. je u okviru „Air Technologies“ koncepta razvio brojna napredna tehnološka rešenja koja smanjuju uticaj na životnu sredinu. Zahvaljujući tome, već četvrtu godinu za redom, Fiat je brend sa najmanjom emisijom ugljen-dioksida u Evropi, što je potvrdila i vodeća konsultantska i istraživačka kuća u auto-industriji Jato Dynamics. Fiatova vozila prodata u Evropi su tokom prošle godine emitovala u proseku 123.1 g/km CO2, što je za skoro 7 grama niže od postavljenog EU cilja za 2015. godinu.

post-3-0-37458800-1303572980_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

A izvor vesti? Kad se citira neki tekst, korisno bi bilo staviti i link ka izvornom tekstu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...