Jump to content
FAS Goran
dzibril

Kako do kontakta grejača zadnjeg stakla na Lancia Delta II

Recommended Posts

Dakle, konacno se opremih svim potrebnim alatkama za proveru kontakta grejaca zadnjeg stakla, te to danas i uradih. Ukratko, ovde cu dati slikovno uputstvo kako se skida obloga zadnjih vrata i zastitna plastika oko zadnjeg stakla na Delti II.

Od alata, potrebno vam je:

1. Krstasti odvijac (srafciger po srpski) - jedan veci i jedan manji.

2. Torax kljuc malih dimenzija

3. Gedora - 8 mm sa poduzim nastavkom za vrat.

4. Unimer ispitivac za posle skidanja obloge i ispitivanje kontakta

Elem. Prvo i prvo, potrebno je prvo skinuti donji deo obloge, blizi bravi zadnjih vrata, pa potom levi plasticni okvir koji ide od treceg stop svetla nanize.

Slika 1 (vidi dole). Potrebno je odvrnuti 2 srafa koja se nalaze levo i desno od brave zadnjih vrata (oznaceni crvenim krugom). Potom je potrebno izvuci tri gumena distancera koji se nalaze pri sredini obloge (oznaceni crvenim krugovima).

image.jpg

Slika 2 (vidi ispod). Nakon skidanja tri gumena distancera sa slike 1 odvrnuti 3 srafa (svaki ispod jednog distancera) koji su poprilicno dugacki i mogu da budu nezgodni za odvrtanje. Jedan prikazan na slici 2

image.jpg

Slika 3 (vidi ispod). Sad dolazi zackoljica. Odvrnuti plasticne poklopce koji pokrivaju nosace sijalica zadnjih svetala (krstasti srafciger manjih dimenzija potreban). Sa donje strane nosaca vecim krstastim srafcigerom odvrnuti sraf oznacen crvenim krugom na slici, a potom gedorom sa poduzim vratom i nastavkom od 8 mm odsrafiti maticu koja se nalazi iznad nosaca sijalica i oznacena je crvenim pravougaonikom na slici.(na slici je matica odvrnuta vec)

image.jpg

Slika 4 (vidi ispod). Na bocnim stranama, gde se plastika prozora i obloga zadnjih vrata susrecu postoje dva manja krstasta srafa sa uloskom koje treba odsrafiti i potom zavrsetak plastike okvira prozora sa obe strane potisnuti malo ka unutra da se odvoji od donje obloge vrata.

image.jpg

Slika 5. Drzeci za drzace levo i desno od brave gepeka odvojiti donji deo obloge zadnjih vrata i dobicete situaciju sa slike 5.

image.jpg

Slike 6 i 7. Da bi se skinuo levi plasticni okvir prozora zadnjih vrata potrebno je prvo torax kljucem manjih dimenzija odsrafiti 2 srafa koji drze konzolicu treceg stop svetla i skinuti istu laganim povlacenjem od stakla (ide lako, nije potrebno zapinjati).

image.jpg

image.jpg

Slika 8. Manjim krstastim srafcigerom odvrnuti levi nosac kanapa zadnje police koji je dosta dugacak i zavlaci se u bocni zid gepek vrata. Nakon toga, uz malo drmusanja levo desno plasticni okvir zadnjeg stakla izvuci iz zleba i ukloniti.

image.jpg

Slika 9. Na otprilike sredini unutrasnjosti leve strane gepek vrata primeticete kontakt vezan za mrezicu grejaca(na slici prikazana raskacena situacija), ovde oznacen crvenim krugom i kabl koji dovodi struju (oznacen crvenim kvadratom) do kontakta. I to vam je otprilike to, kako stici do kontakta grejaca zadnjeg stakla na Lancia Delti II. Nadam se da ce biti nekom od koristi.

image.jpg

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...