Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
pjaf

Lancia Y-10 - guši se motor

Recommended Posts

Problem je sledeći, motor odjednom počinje da se guši, i neće da primi gas, a kazaljka na obrtometru padne na 0.Stanem, turiram ga, motor primi gas na kratko pa kazaljka na obrtometru opet padne i uopšte neće da primi gas. Kao da ima neko začepljenje.Držim nogu na gasu sve vreme,skoro do kraja, motor se skoro i ne čuje i onda odjednom (posle 2-3 minuta)kao da se nešto odpuši kazaljka skoči na 3000, motor normalno radi i svi srećni.Motor se ponaša sasvim normalmo, prihvata gas najnormalnije i sve je OK pređem i 30km bez problema.Sutra krenem, opet sve normalno radi, posle nekog vremena ista priča.Nije bitno koliko sam prešao, nekad 2km, nekad 20km motor odjednom počne da se guši.Još da napomenem da kad motor proradi oseti se miris benzina kao da sam na pumpi.da lije pumpa za benzin mada sumnjam pošto mi je bivši vlasnik rekao da se to i njemu jednom desilo kad je sipao benzin na Jugopetrolovoj pumpi.Ja sam ga vozio preko 3000km i nisam imao problema do pre neki dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo toga moze zezati, ali proveri prvo sledecu stvar. Kada ti opet zaglavi, izadji i skini cep rezervoara. Ako auto tad proradi kako treba, zameni samo cep ili ga probusi malom burgijicom da moze da "dise" dok ne nabavis novi.

Kada se od necistoca i prasine zacepi oduska na cepu rezervoara auto se bas tako ponasa. Ako nije to sledi ti provera dovoda i povratnog voda goriva, filteri, pumpa i ostalo.

Probaj pa javi :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

HVALA unapred, bilo bi lepo da je samo to :thumbup: probacu, pa javim sta se desilo.Valjda necu morati da menjam pumpu, posto sam filter za benzin vec ranije promenio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...