Jump to content
Goran
DraganMirovic

Punto 1.2 8v - gorivo se oseća i više troši

Recommended Posts

...kada sipam gorivo na pumpi i predjem nepuni kilometar meni se vec na skali za gorivo skazaljka padne za jedan podeok,mozda zeza i plovak u rezervoaru,oseca se gorivo,motor je suv ne vidi se nigde da curi.

dizao sam ga na dizalicu crevo nije probuseno, dal' nesto ne zeza pumpa za gorivo i kako to mogu resiti,

preterano trosi goriva...

Ne znam da li si resio problem, ja sam sa puntom I imao takav isti problem sa 10 l predjem 10 km. Inace problem je bio u pumpi za gorivo, u delu gde se spaja sa crevom to je bilo naprslo ili tako nesto, i kad stanes mozes da vidis, ili tako nesto ne secam se ni ja vise>

Pumpi možeš da priđeš kad podigneš zadnje sedište pa iza vozača. Gorivo se brzo osuši pa često ne vidiš trag curenja. Kada gledaš ta tanka creva, daj kontakt da pumpa radi i crevo bude pod pritiskom, tada mora da se vidi ako curi. Javi šta si uradio.

+1 za pumpu za gorivo.Ispod zadnjeg sedista.Lepo se osecao miris benzina u autu.Idi da ti neko to pogleda na vreme,mozda moze da se iskomplikuje,tako bar rekose u servisu pri zameni iste.Da li je neki dihtung ili nesto drugo pustalo,ne secam se vise.Bratov je puntic.Samo znam da je on vozio par meseci,a smrdelo je sve vise i vise....Mi mislili neko crevo,bice jeftinije,a na kraju zamenise pumpu valjda...ne secam se,davno je bilo,a nema sta nije zamenjeno na tom punticu.... :thumbdown:

nisam primetio da mi smrdi u voznji, ali mi definitivno smrdi kad stoji u zatvorenoj garazi

da li je moguce da je gumica koja dihtuje cep benzina popustila i da se tu oseca? Cep kad zakljucam ima podosta lufta aksijalno (mogu da ga uvlacim i izvlacima po malo), a to bi trebala bas ta gumica da dihtuje i sprecava, da je u ok stanju

ispod haube se ne oseca ni malo, svi spojevi tu su suvi skroz, ostalo jos da vidim pod zadnjim sedistem sta cu naci

Imao slicnu manifestaciju. Smrdelo je tako tu i tamo, trosilo vise par meseci. Nije palilo ni jednu lampicu, ciscena klapna... Sve isto.

Nakon toga napokon upalila se lampica za motor na tabli. Sekundarna( korektivna) lambda, iza katalizatora, je bila otisla. Njenom zamenom nema vise smrada ni u zatvorenom, trosi znatno manje.

Sonda originalna 8.000 + test motora 2.500, sa rukama i resetom sistema.

Ne mora da znaci da je i kod tebe, ali cisto da znas da moze da bude.

Nisam primetio da mi vise trosi, pogotovo ne znacajno vise. To bi se svakako osetilo. Dizao sam sad zadnje sediste, skidao poklopac sa pumpe, i evo situacije:

xxx7.jpg

Evo i snimka kad se motor upali i pumpa radi:

Sve suvo kao barut, ALI benzin se bas lepo osetio kad sam digao poklopac. Dalje, evo slike cepa rezervoara:

xxx8.jpg

i snimka kako se ponasa cep rezervoara:

Landara i kucka bas fino. Tu se benzin takodje oseca, mada, tu je i najlogicnije i najnormalnije da se oseca :)

Druze, vidim da se tema vec ubudjala, ali me interesuje sta je na kraju kod tebe bio problem? Ja se sada suocavam sa smradom u kabini s vremena na vreme.

Kod mene je na kraju bio sledeci problem

U gepeku Punta (pre)vozim 1:5 rc model sa dvotaktnim motorom. Par dana nakon voznje se oseca na mesavinu i benzin, sve dok se sam skroz ne izvetri.

Model je parkiran u istoj garazi gde i Punto, i to je razlog mirisa benzina kod mene :)

valjda ce moci da se vidi. Ovo je bez karoserije, samo sasija. Razlog mojih muka.

467722_3438207519784_64488054_o.jpg

meni se oseca gorivo u kabini majstor kaze da je pumpa u redu ali da treba neki nosac za pumpu da se zameni...takodje mi kaplje gorivo van tacno ispod pumpe...jel to to? ja bih zamenio i celu pumpu...

valjda ce moci da se vidi. Ovo je bez karoserije, samo sasija. Razlog mojih muka.

467722_3438207519784_64488054_o.jpg

Zato ja vozim samo nitro modele i nema zabune oko smrada dal smrdi benzin ili metil. Dobar model, jel to Losi?

Edited by dakyle