Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Nisi razmisljao da taj motor verovatno ima snizen stepen kompresije zbog Turba i da sad ide duplo losije nego obican 2.0 motor...

Vrati turbo i vozi taj auto kako ga je fabrika zamislila. ;)

Upravo to što Nikša kaže, sad je motor osetno slabiji od atmosferskih motora slične zapremine, zato sam ti i postavio prethodno pitanje. Vidim da si otvorio novu temu da pitaš za povećanje kompresije, ja ću ti ovde odgovoriti. Po meni, najefektivnije bi ti bilo da zameniš klipove sa onim iz atmosferskog motora. Medjutim, manji kompresioni odnos nije jedini uzročnik manjka snage u odnosu na seriske atmosferce, turbaci imaju i "slabije" bregaste, sa manjim liftom i verovatno manjim uglom otvaranja.

Malo da ozivim ponovo ovu temu.

Enterijer preradjen u meni omiljenu boju bez.Na sedistima su preslake sa kombinacijim ekokoze sivene prema sedistima, a crnu plastiku sam sam prelepio ekokozom i mislim da je lepo ispalo.

Stavljene cetri nove gume COOPER ZEON letnje, zatamljena stakla napred 60% pozadi 80% i naravno ubaceni xenoni.

Samo jos da mi dexter ugradi klimu i to je za ovu godinu.

Ogrebotina pozadi desno se desila u servisu gde su mi menjali soferku, mada oni nepriznaju. Tako da sam poludeo.

z0NA.jpg leHgS.jpg

leYJS.jpg lf5di.jpg

lfacA.jpg lfhH0.jpg lfrFA.jpg

Cek cek polako. Koje si xenone stavio? Bixenon ili samo kratko svetlo? I cime si lepio tu eko kozu za plastike table? A sto se klime tice samo je ti pribavi. Ostalo je moja briga. :thumbsup:

Stavljen je bixenon 4300k i mnogo sam zadovoljan, mnogo prosto za ugradnju a ima i uputstvo :rtfm: ,meni uradio Vlada eror.Mada mislim da kod nas moze i obican jer imamo posebno dugo.

Eko kozu sam lepio sa sintelanom, namazes plastiku , kozu i sacekas da se osusi 20 minuta i onda joj radis sta hoces. Ako ima zahtevnih uglova onda malo sa fenom zagrejes da se vise rastegne.Nikako da se nelepi dok se lepak lepo ne osusi.

Za klimu cekam da mi jave za onu polovnu i ako to odradim eto mene kod tebe jer majstora vise nemenjam :unworthy:

Edited by toma integrala

Malo da obnovim temu. Nesto sam trazio po racunaru i naletim na slike koje su snimljene kada sam je uvezao.

Al felne 16, gume 215/40/15, sportsko vesanje i spusten:

000_0132.jpg

000_0133.jpg

000_0134.jpg

Drugar ima Integralku u istoj boji s tim sto smo standardni 8v turbo zamenili sa 16v turbo.Auto je granata.Vozio sam je dosta puta i stvarno lezi vrhunski.Da ne zna neko slucajno gde ima neka u delovima?Treba mi prednja balans stangla.Pozdrav

Da je bila lepsa jeste o tome nema price, ali i tvrda kao kamen.

Izdrzao bih ja to da mi nisu ukrali JEDNU felnu sa auta i onda je sve krenulo ka tome da se napravi porodican auto.

Mada sve vise razmisljam da ga vratim na staro posto staro vesanje cuvam.

Ja mislim da je balans isti kao i na obicnoj 2.0 ili 1.8.

Ako nije pukla samo zameni gumice i nema problema.

Edited by toma integrala

Veruj mi druze nije ista.Na Integrale je deblja.Mislim da je 24 mm.Nisam siguran za meru 100% ali je sigurno deblja od obicne.Meni treba bas od Integrale.

Sa ovim postom zatvaram ovo poglavlje o ovom autu posto je auto otisao od mene. :crybaby::crybaby::crybaby:

Nadam se da ce je i novi vlasnik voleti kao i ja. :thumbup::thumbup::thumbup: