Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes E klasa

Recommended Posts

Mercedes AMG E63S sa 1.000KS

 

Ima 1.000 konja jer ju je doradio Gad Motors - u klipu je nekoliko potezanja protiv drugih automobila, u kojima je ovakva E klasa uspevala da uhvati i 305 km/h izlazne brzine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2021. Mercedes AMG E63S Wagon

 

603KS/850Nm iz 4.0 twinturbo V8 AMG motora - kažu da nema bržeg karavana na svetu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart ER 800

 

manhart er 800 04.jpg

 

Brabus je u maju potencijalnim kupcima predstavio modifikovani i pojačani Mercedes AMG E 63 S (nazvan Brabus B40S 800, ima 800KS i 1000 Nm), a sada je isti model doradio i Manhart.

 

manhart er 800 03.jpg

 

Ovo je Manhart ER 800 koji je dobio pojačani 4.0 twin-turbo V8 motor, i to sa 809KS i 1.070 Nm obrtnog momenta (Manhart Turbo Performance Kit i Manhart interkuler)..

 

manhart er 800 02.jpg

 

Tu su i modifikovano oslanjanje (auto je niži za 20-30 mm), keramičke kočnice sa diskovima 405x38 mm), sportski izduvni sistem, alu točkovi od 21 inča, Manhart trkačke trake u boji zlata, Manhart natpisi, posebne patosnice...

 

manhart er 800 01.jpg

 

Podaci o ubrzanju i najvećoj brzini se u kratkoj vesti ne navode.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: 2022. Mercedes AMG E63 S

 

Restajling, kompletni utisci sa sve vožnjom na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2021. Mercedes E klase

 

Mercedes E-klase slovi za maksimalnu efikasnost. To je nastavljeno ovom znatno poboljšanom verzijom dizajna desete generacije, koja zadržava razumnu stranu, ali naglašava poželjnost sa ciljem da ponudi pametniji i prestižniji pristup vožnji u Executive klasi od svojih najbližih nemačkih rivala. To čini sa efikasnim motorima, zapanjujućom tehnologijom i udobnošću zbog kojih dovodite u pitanje potrebu za još većom limuzinom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2021 Mercedes AMG E53 4Matic+

 

Aktuelna generacija je na tržištu od 2018. godine, u međuvremenu je prošla i kroz restajling. Mercedes AMG E 53 limuzina i karavan nude u ovom segmentu takoreći jedinstvene karakteristike jer su retka kombinacija sportskih performansi u luksuza. Ne samo da ovakva E klasa u obe varijante može da uhvati stotku za 4.5 sekundi uz sjajni zvuk, već paket E53 pruža efikasan ''blagi'' hibridni motor, a tu su i svi uobičajeni kvalitet i praktičnost E-Klase.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dolazi novi Mercedes E 63

 

mercedes-amg 100.jpg

 

Novi C 63 još nije stigao na tržište, ali nema sumnje šta će biti ispod haube - umesto 4.0 V8, ispod će ići 4-cilindrični 2.0 benzinski agregat podržan elektromotorom.

Ovo je već zvanično objavljeno, C-klasa će se oprostiti i od agregata većih od 4 cilindra. Pa, C-klasa je C-klasa, uvek postoji E63 (i E63 S) iz AMG-a. Ako je nekom stvarno potreban divlji karavan ili limuzina, može samo da doplati za veći model. Misliste da će tako biti? Pa neće. Mercedes E 63 će najverovatnije krenuti stopama manjeg modela.

 

Bar tako pokazuju podaci do kojih je došao Autocar. Pritom, to nisu sasvim slučajne glasine iz neproverenih izvora. Predloge za odustajanje od V8 u korist R4 + električne energije navodno daju sami predstavnici nemačke marke. Malo je prekasno za testiranje reakcije tržišta, s obzirom na dugotrajan dizajn novog modela, pa postepena priprema kupaca za promene verovatno počinje sada. Nova generacija E-klase će se verovatno pojaviti na tržištu negde oko 2024. Ne samo da će se tada primenjivati sve restriktivniji standardi za izduvne gasove, već će biti i bliže teoretskom kraju motora s unutrašnjim sagorevanjem - bar na našem kontinentu. Nova generacija E 63 će verovatno biti još brža i još snažnija (teoretski će novi pogonski sistem dozvoljavati i do 650KS), a AMG će nekako pokušati da izbegne dodatnu težinu koja proizlazi iz prisutnosti baterija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Mercedes E-Class All Terrain

 

Gigant iz Štutgarta se tek nakon 17 godina posle konkurencije odvažio da kroči na teren svestranih karavana. Deluje kao da su Mercedesovi inženjeri posmatrali iz prikrajka kako će se Allroad Quattro ''primiti u narodu'', pa tek kada su sagledali sve mogućnosti i ograničenja počeli sa projektovanjem. A to što su isprojektovali je veoma udobna, ali i izuzetno sposobna verzija E klase. All Terrain je zaista auto sa više lica jer se uz devetostepeni automatik i vazdušno ogibljenje možete voziti bezbrižno uljuljkani - ili, pak, sići na makadam i proći veoma zahtevnim putem bez ikakve brige.

Koliko je praktičan i kako se vozi - pogledajte u najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2022. Mercedes E350 Coupe

 

Mercedesova E-Klasa je tradicionalni luksuzni automobil koji je nesumnjivo najvažnije vozilo u istoriji trokrake zvezde, koja potiče iz 1953. Pred vama je restajling C213 E-Klase, sa 2.0 turbo-benzincem sa 295KS/400Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobuildyoutubelogo.jpg Auto Bild najavljuje novi Mercedes E klase

 

Mercedes je prodao više od 300.000 modela E-Klase u protekloj 2021. godini. Serija 213 je na tržištu od 2016. godine, i iako je u proleće 2020. došlo do opsežnog restajlinga, ipak je vreme za šestu generaciju. Nova E-Klasa (W214) mogla bi da bude predstavljena krajem 2022. godine i u prodaji od 2023. Evo kako bi mogla da izgleda:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes E klase će imati i benzinske i dizel motore

 

mercedes e 2022.jpg

 

Mercedes je najavio premijeru potpuno nove E-klase za 2023. Međutim, već danas znamo šta možemo očekivati. Sigurno je da ćemo ispod haube pronaći razne pogone, uključujući benzinske i dizel motore. Pre nekoliko godina takva informacija ne bi bila senzacionalna. Ipak, vremena se menjaju.

Mercedes ne odustaje, o čemu svedoče i najave nove E klase koja bi trebalo da bude gotova 2023. godine. Osim sa plug-in hibridom, biće dostupna i sa klasičnim benzinskim i dizelskim motorima. Moguće je da će ih podržavati blagi hibridni sistemi. Uloga potpuno električne verzije pripašće drugom modelu - EQE. Naime, Mercedes ne planira kupe ili kabriolet verziju. Postojaće klasična limuzina i karavan, a druge dve verzije će verovatno biti zamenjene dinamički oblikovanim CLE, nešto poput manjeg CLS-a.

 

Šta još trebamo očekivati?

Pre svega, multimedijski sistem MBUX, kojim se upravlja preko ogromnih ekrana. Rešenja koja su već implementirana u novoj S Klasi i C Klasi, sada će biti i u unutrašnjosti E Klase. Više detalja biće otkriveno u narednim mesecima, bliže debiju na tržištu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2022. Mercedes AMG E53

 

Mercedes E Klase Coupe je luksuzni sportski automobil sa dvoja vrata. Konkretan model koristi 3.0 turbo-benzinski šestocilindrični motor sa blagim hibridnim sistemom od 48V.

Da li je bolji od BMW-a Serije 8 ili Audija A7?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes u Nemačkoj obustavlja primanje narudžbina za E klasu sedan

 

201169-mercedes e 011.jpg

 

Mercedes je obustavio primanje narudžbina za E klasu sedan u Nemačkoj. Uzrok ove nepopularne odluke nije nikakav kvar, pa ni pad potražnje. Naprotiv, razloga je više, a svi se tiču same proizvodnje. Rast potražnje sa jedne i kriza izazvana nedostatkom poluprovodnika s druge strane, rezultirali su produženjem listi čekanja za pojedine modele. Među njima je i E klasa sedan koja je od 12. februara postala nedostupna na nemačkom tržištu, saznaje nemački Automobilwoche. Zanimljivo je da se istovremeno još uvek primaju narudžbine za E klasu karavan.

 

201171-mercedes e 010.jpg

 

U pitanju je peta generacija E klase koja je na tržištu od 2017. godine. Prošle godine model je prošao kroz prvi značajniji facelift, pa i danas izgleda vrlo moderno. U Mercedesu ipak pripremaju teren za šestu generaciju s kojom bi prvi put trebalo da stigne i CLE kao zamena za E klasu Coupe i Cabrio. Podsetimo, ovo nije prvi put da je Mercedes prisiljen da obustavi narudžbine. Pre tačno mesec dana je obustavljena mogućnost narudžbine G klase za koju se navodno lista čekanja rastegla sve do kraja 2024. godine, pa čak i na početak 2025. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

km77youtubelogo.jpg km77.com: Mercedes E 300 de 4Matic

 

Na testu ''severnog jelena'' (sa ENG prevodom):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2022. Mercedes E450 All Terrain Wagon

 

Druge opcije u ovom segmentu su npr. Porsche Cayenne, Audi Q7, Volvo V90, BMW X7...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes obustavlja taksi verziju E-klase

 

mercedes e 10.jpg

 

Nemački proizvođač automobila Mercedes planira da obustavi proizvodnju taksi verzije E-klase od 2023.godine, tvrdi ekonomski nedeljnik ''Virtšaftsvohe''. Nedeljnik se poziva na pismo koje je poslato iz Mercedesa taksistima. U tom pismu se navodi da se planira ukidanje taksi verzije B-klase pošto dođe do promene modela u idućoj godini.

 

Već duže vreme se ne nudi više C-klasa taksi verzija. Mercedes taksistima nudi posebne verzije modela V-klase. Inače, Mercedes je omiljena marka automobila kod taksista. Povoljnim kreditima i popustima za dodatnu opremu Mercedes je uspevao da pridobije veliki broj taksi kompanija kao svoje mušterije. Iz povoljnog finansiranja se Mercedes povukao početkom marta, i povećao kamate za taksi vozila koja se sada naručuju. Povlačenje sa taksi tržista bilo bi potpuno okretanje leđa tradiciji kompanije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus Mercedes AMG E63 S

 

222976-brabus 900 03.jpg

 

Brabus je poznat po tome što uspeva da izvuče svaki atom snage iz AMG-ovih modela, a izuzetak nije ni Mercedes AMG E63 S koji je doživeo brojne promene i dobio mnogo više snage. Pre nešto manje od godinu dana Brabus je izvukao gotovo 800 konja iz E63 S, a sada se kompanija iz Bottropa vratila sa još snažnijim modelom.

Ovog puta je Brabus otišao korak dalje te je zapreminu V8 motora povećao sa 4.0 na 4.5 litara. Ugrađeni su veći klipovi, nova radilica i osam klipnjjača kako bi se produžio hod na 100 mm. Osim toga, ugrađen je par Brabusovih trubopunjača sa maksimalnim pritiskom od 1.4 bara. Snažni V8 sada ''diše'' kroz novi izduvni sistem u potpunosti napravljen od nerđajućeg čelika, dok je modifikacijama poboljšan i usis vazduha.

 

222978-brabus 900 02.jpg

 

Rezultat Brabusove ''magije'' je fantastičan tako da sada 4.5 twin-turbo V8 motor razvija 888 KS i 1.250 Nm obrtnog momenta koji je elektronski ograničen na 1.050 Nm zbog zaštite pogona. Super sedan iz Affalterbacha sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi, do 200 stiže za 9.7, a do 300 za 23.9 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 330 km/h i takođe je ograničena da bi se zaštitile gume.

 

222977-brabus 900 01.jpg

 

Brabus 900 je dobio 21-inčni set felni sa Continental gumama dimenzija 265/30 ZR21 napred i 305/25 ZR22 pozadi. U poređenju sa standardnim automobilom, Brabus je spustio AMG za 20 mm kako bi upravljanje bilo oštrije. Karoserija je lakirana u crnu boju, a opcija u unutrašnjosti ima mnogo.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes E Klase Night Edition

 

224474-mercedes e05.jpg

 

Mercedes je za kupce E klase Coupe i Cabrio u Evropi pripremio novu ponudu, i to Night Edition paket sa tamnim elementima za atraktivniji izgled. Za sada je ova ponuda ograničena na E klasu Coupe i Cabrio, ali je već najavljeno da će uskoro Night Edition paket biti dostupan i za E klasu limuzinu i karavan.

 

224473-mercedes e04.jpg

 

Baza su postojeći paketi AMG Line i Night Package, koji ovde dolaze u kombinaciji sa svim postojećom motorima i bojama u kojima se inače nude E klasa Coupe i Cabrio (osim za prave AMG modele).

 

224475-mercedes e03.jpg 224476-mercedes e02.jpg

 

Night Edition između ostalog podrazumeva crnu verziju Diamond prednje maske, crne retrovizore, ''Night Edition'' oznake na blatobranima, crne izduvne cevi, crne AMG aluminijumske točkove, zadnji spojler u sjajnoj crnoj boji, prednji panel u Artico veštačkoj koži, sedišta sa Artico kožom i Dynamic mikrofiberom, elemente sa izgledom tamnog alumunijuma, Night Edition oznake, Night Edition patosnice i pragove sa Night Edition natpisom.

 

224477-mercedes e01.jpg

 

Mercedes E Klase Night Edition će moći da se dobije od jula ove godine, a doplata za paket u Nemačkoj startuje od 5.295 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG E63 S Final Edition

 

225191-mercedes-amg 01.jpg

 

Mercedes AMG E63 S Final Edition će biti biti poslednje te vrste, što znači poslednja AMG E klasa limuzina koju će pokretati V8.

Glasine govore da sledeća W214 generacija E klase neće imati V8 pogonski sklop u ponudi, čak i sa vrhunskim AMG modelima. Ovo za sada još nije potvrđeno. Međutim, u internim diskusijama se navodno već odlučilo o sudbini motora sa osam cilindara.

 

225192-mercedes-amg 02.jpg

 

Ukoliko tražite AMG E63 S sa V8 motorom, onda će ovaj Final Edition biti vaša poslednja prilika da kupite potpuno novi primerak.

 

225193-mercedes-amg 03.jpg

 

Mercedes tek treba da zvanično najavi AMG E63 S Final Edition, ali neki detalji su ipak poznati. AMG E63 S Final Edition će imati mat eksterijer, delove od ugljeničnih vlakana, sivu AMG dekorativnu traku na bokovima i set točkova od 20 inča. Kabina će takođe dobiti elemente od ugljeničnih vlakana, kao i sportski volan i sedišta sa žutim kontrastnim šavovima. Više detalja biće otkriveno u zvaničnoj najavi, posebno o ceni koja će sigurno biti veća od trenutnog vrhunskog E63 S modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes E klase?

 

227142-mercedes e3.jpg

 

Na ovim procurelim patentnim renderima je po svemu sudeći nova generacija Mercedesove E klase, interne oznake W214. Slike je objavio cars_secrets na Instagramu, a one otkrivaju nekamuflirani dizajn Meredesovog rivala BMW-u Serije 5, Audiju A6 i drugoim modelima ove klase. Sudeći po slikama, W214 izgleda kao evolucija prethodnika (W213) koji se pojavio 2016. godine.

 

mercedes e2.jpg

 

Uz izmenjeni prednji i zadnji deo, zadnji prepusti su otprilike kao i ranije, a isto se može reći i za rastojanje između dve osovine.

 

mercedes e1.jpg

 

U unutrašnjosti se očekuje novi info-zabavni sistem sa ekranom ugrađenim u sredinu kontrolne table, kao u manjoj C Klasi. W214 će biti i poslednja E Klasa koja će imati motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a veruje se da će dobiti 2.0 četvorocilindraše i 3.0 redne šestocilindrične motore, sa 48-voltnom tehnologijom. Njima će se pridružiti hibridi i plug-in hibridi, a na vrhu ponude će se naći E 63 i E 63 S, koji bi i dalje trebalo da imaju imaju bi-turbo V8, za razliku od sledećeg C 63 koji će biti lansiran sa elektrifikovanim 2.0 četvorocilindrašem. Očekuje se da će nova E klasa premijeru imati za nekoliko meseci, pa više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...