Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Udružuju se Fiat & Chrysler

Recommended Posts

Američki gigant iz sektora autoindustrije Chrysler postigao je dogovor o globalnom savezu sa italijanskim Fiat-om , izjavio je izvršni direktor Chrysler-a Bob Nardeli.

Nardeli je u saopštenju za javnost ovaj dogovor, koji ima podršku američkog ministarstva finansija i koji je jedan od uslova da kompanija dobije pomoć države kako bi opstala, nazvao "značajnim korakom", prenele su agencije.

Radna grupa, koju je administracija predsednika Baraka Obame osnovala da proceni stanje u američkoj auto-industriji, ophrvanoj teškom krizom, ocenila je da Chrysler, vlasništvo privatnog investicionog fonda Serberu, nije u stanju da opstane samostalno i dala mu je 30 dana da okonča udruživanje sa Fiat-om, ili da ostane bez vladine pomoći.

Ukoliko Chrysler uspe da ostvari dogovor sa Fiat-om i aranžmane sa kreditorima i sindikatima kojima će uspeti da smanji troškove, ministarstvo finansija će razmotriti mogućnost da u njega investira dodatnih šet milijardi dolara, navela je radna grupa.

"Želim da lično uverim sve naše kupce, dilere, dobavljače i zaposlene da će Chrysler raditi kao što je uobičajeno u sledećih 30 dana", saopštio je Nardeli.

Ukoliko se kompanije iz Detroita ne povinuju odlukama komisije zadužene za ozdravljenje posrnule domaće auto-industrije, biće prepuštene bankrotu i moraće da zatraže sudsku zaštitu od stečaja zbog ogromnih dugova, prenele su agencije.

Većina analitičara očekivala je da će Obamina administracija zauzeti "mekši" stav prema GM i Chrysler-u zbog činjenice da bi bankrotom te dve firme bez posla moglo ostati oko 160.000 radnika.

Radna grupa američke administarcije odbila je mišljenje Serberusa da bi Chrysler mogao da preživi oslanjajući se na vlastite snage, ukoliko dođe do povećanja potražnje za automobilima na američkom tržištu.

Fiat je ranije saopštio da je spreman da za 35 odsto udela u akcijama Chrysler-a, američkoj kompaniji obezbedi novu tehnologiju za izradu manjih i štedljivih vozila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pored Chryslera svaki auto izgleda stedljivo. :baby: Kakav nacin da Fiat udje na Americko trziste.Ima fasisti da polude,a to je bar 60% populacije.Kad im zamene Americku gvozdjuriju za sofisticirane Evropske mokasine :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...