Jump to content
FAS Goran

kozzz

Members
  • Content Count

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kozzz

  1. Pa za sada je sve u najboljem redu, koliko ce trajati to ne bih mogao reci... Na oko izgleda da je dobro uradjen, da su kvaliteni materijali korisceni.
  2. A da se zameni taj tihi relej sa nekim drugim bucnijim?
  3. Da li je moguce nekako pojacati zvuk (kod mene se jedva cuje) koji se cuje u kabini kada radi žmigavac? Kod mene se prilikom izlaska iz kruznog toka, cesto ne iskljucuje žmigavac (u obicnim raskrsnicama 90° iskljucuje se normalno, odmah kad ispravim volan). Je li tako i kod vas ili je moj ablender mozda rastimovan?
  4. Posle zamene nosaca, nista novo... suvozaceva strane i dalje je lupkala po neravninama. Stari nosac je procureo i u skorije vreme bi mi sigurno pravio probleme tako da nije bas uzalud zamenjen. U zelji da obavezno nadjem sta prouzrokuje lupkanje podigao sam ceo prednji deo auta i sve delove ponovo po 4-ti put testirao i napokon sam, tek kada sam rukama okretao tockove skroz na levo-desno pronasao sta lupka... u pitanju su kljesta koje drze polocice kocnica i koje se samo sa unutrasnje strane i samo kada je tocak okrenut skroz na desno, tresu kada ih bas jako energicno rukama prodrmam (4-ti put).... Eto tako... PS. Odvrnuo sam srafofe i ubacio sam novu mast koje skoro da je uopste nije vise bilo i sada vise ne lupka nista.
  5. Stigao mi je deo napokon... marka je Impergom (IT). Najverovatnije stizem za vikend da ga zamenim pa javljam stanje...
  6. Nasao sam deo, oko 7000din u Pancevu, Jabucki put... usamljena zgrada, firma je wint ili wit ili tako nesto slicno, ne znam tacno...
  7. Evo nasao sam jedan koji radi: https://www.pekidi.com/navi?GUI_LANG=3&LANGUAGE=3&COUNTRY=1&WINDOW_ID=1&KEY=HOME&EPER_CAT=SP&MAKE=L&SBMK=L
  8. ovo je ePER? http://eper.fiatforum.com/ Ovaj online ne radi.. izgleda da cu morati da ga skinem i instaliram... Evo ga proradio je.. ali je ePER 2004 a moj auto 2008... imate neki bolji link? Ovde gde pise: Drive L/R: SX DX Verovatno se misli na kojoj je strani vozac? A jel SX leva strana i DX desna?
  9. dobra ideja ali nazalost nemam nikoga u DE ko bi se cimao za tako nesto... nacicu vec negde taj nosac... tj nasao sam ali samo za modele posle 2010 a moja Delta je 2008 pa kao navodno nesto ne pase... Evo ih, nema mrdanja.. Evo ga i Silen...
  10. Da u Grazu sam... taj deo je, pricao sam sa prodavcem, ne salje nazalost za Austriju... (Moze samo DE)
  11. Sad imam drugi problem... "Desni nosac motora" nema ga nigde da se kupi..
  12. Cini mi se da sam pronasao koji deo prouzrokuje lupkanje.. Desni nosac motora je procureo pa je najverovatnije on uzrok. Evo par slika: Nisu one proverio sam ih.. isto i kuglu i silen blokove... nista ne mrda.
  13. Juce sam zamenio solju, nije bila ona u pitanju, nesto negde lupka i dalje...
  14. Rado bih otisao kod Gorana ali nisam u mogucnosti.. auto je u inostranstvu i vecinom radim sve sam na njemu.
  15. Narocito na malim neravninama lupka. Isto se samo na kratko zacuje lupkanje prilikom zamene brzina kod ostre voznje, u momentu kada pustim stisnuto kvacilo i ponovo dam gas. Zamenjen donji nosač motora i stabilizatori. Majstor jos sumnja na nosač sa suvozačeve strane (a mozda i onaj ispod akumulatora) ili na šolju amortizera. Jel imao neko slična iskustva?
  16. Update: 10min posla. Uspeo sam da popravim dugmic podizaca prozora. Ne treba skinuti tapacirung, vadi se samo cela plastika (kutija) sa dugmicima, veoma lako jer na prednjoj strani ima malo udubljenje za srafciger (najbolje nekom plastikom vaditi da se ne bi ogrebalo nista), zatim sam skinuo kablove na kojima se mora prvo okrenuti zabica da bi izasli. Potom, posto su dugmici i elektronika u toj plasticnoj kutiji, otvorio sam je i izvadio gumicu koja pravi komtakt (isto ko na TV daljincu) sve kontakte, iako su bili naizgled cisti, sam ocistio stapicem za usi i acetonom. Vratio sve na mesto, spojio kablove i sve radi sada normalno. Sto se tice rucice brisaca jos nism nasao lako resenje, a da budem iskren ne skida mi se volan i AirBag da bih mogao da stignem do nje da je cakam malo... Ima li neko slicna iskustva?
  17. Nedavno sam otkrio da mi dugme u vratima (samo za vozacev prozor, ostala 3 rade normalno) jako tesko radi, odnosno moram ko sivonja da povucem dugme da bi se zatvorio prozor. Otvaranje radi normalno. Isto se desava i sa rucicom brisaca kada povucem ka sebi da bi prskao vodu na vertobran... jako tesko ide, moram tako jako da povucem da se plasim da cu je slomiti... Pozadi radi lepo. Nije tako strasno ali nervira... Mogu li to nekako sam popraviti, sta mislite?
  18. Sa sklopljenim kljucem sam probao, probacu i sa cackalicom danas pa javljam...
  19. @horvat ... evo ga danas opet je hteo par puta... probacu tvoj prdlog, mada su ti kontakti jakooo sitni, nisam siguran da mogu sa mojom lemilicom. Treba specijalna lemilica za ovako pipljive svari jel? Ja imam ovu iz Lidl-a:
  20. Evo ga sad nece vise, uopste ne reaguje vise... izgleda ca cu morati kod kljucara da ga popravi. Ima li neko ideju koliko bi kostala reparacija ili potpuno nova kopija kljuca?
  21. Hmm evo sad je proradio.. jako cudno.. treba da stiskam 40-50 puta da proradi jednom... nesto tu nije u redu. Samo gepek i otkljucavanje rade a zakljucavanje nece... verovatno i kod mene treba da se preleme ti kontakti...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...