Jump to content
FAS Goran

bata_trismegist

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

About bata_trismegist

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/06/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nis - Doljevac

Previous Fields

  • Garage
    Punto mk.2a 1.2 16V , Bulls sport 1.5
  1. Moze ja sam za dajte upecatljivim slovima datum, vreme i od boga zdravlja ja sam tu.
  2. Ajd da izaberemo jedan dan sa par dana lufta pre toga da ostali mogu da vide i eventualno se prikljuce samo da ne bude 1 april
  3. Rekoh da malo razmrdam temu jer od 09 janura ne mrda nikuda Ajde da vidimo da li je neko za okupljanje dok traje ovo depresivno vreme.
  4. Stvarno izgleda pristojno samo meni ne da mira njegova kilometraza od samo 110k. Ako je on prvi vlasnik a auto kupljen u Srbiji onda bih mogao da progutam, ali ako je kao sto vecina pisu prvi vlasnik ( od uvoza automobila u zemlju) ta kilometraza je najverovatnije vracena. Jer vodim se logikom, ako je uvezen iz zemlje u kojoj je standard kud i kamo veci nego kod nas, auto koji je mali potrosaca kupljen je da se vozi a ne da se cuva u garazi.
  5. Upravu si sto kazes da HLX treba fabricki da ima najacu opremu. Ali kod nas stizu puntici u ko zna kakvom stanju i ko zna bez cega pa preprodavci jednostavno svrate na otpad pokupe sta im treba montiraju na kola i na prodaju. Ja u komsiluku imam punta koji nosi SX oznaku a ima maglenke i grejace retrovizora. Tako da covek nikad nije nacisto sa tim oznakama i stvarnim stanjem opreme.
  6. Los auspuh moze da utice na vecu potrosnju i pad performansi ali mislim da to nije slucaj kod tebe a mozda i gresim. Ono sto bih ti ja preporucio je da sredis prvo da ti auto radi na benzin kako treba pa tek onda da se prebacis na sredjivanje plina. Jos kako kazes da je radjeno na dve na tri verovatno je prethodnom vlasniku bio bitan samo plin pa je zanemario rad na benzinu.
  7. Pozdrav i tebi todosija. Moj prvi auto je bio tipo sa istim motorom kao i tvoj koji je imao plinski uredjaj pa je samim tim kod prethodnog vlasnika iskljucivo vozen samo na isti. Kad je presao u moje ruke nije hteo upste da pali niti da ide na benzin. Ono sto sam ja uradio je da sam zamenio sve dizne, creva i membrane koje idu u karburator i naravno ceo rastavio i proturio kroz ultrazvucnu kadicu. Sastavio i oterao auto kod mastoja da nasteluje sve. Nakon toga tipo palio kao mina. Medjutim dodje hladno vreme opet ista muka pali ali jedva iz vise pokusaja. Cimao sam se malo po netu i nadjem da 1.4 motori imaju neki grejac na usisnoj grani koji kada je hladno greje smesu vazduha i goriva i samim tim poboljsava paljenje, a njega kontrolise mali vakumski prekidac. Kada sam zamenio prekidac auto i na minus 10 palio iz prve. Po onome sto si opisao meni lici da ti taj prekidac ne funkcionise. Ovo je moje iskustvo i ne mora da znaci da je isto i kod tebe. Ali eto rekoh da ti ispricam mozda ti pomogne.
  8. Moras da vodis racuna i kod Sporting oznake. Dosta preprodavaca nalepi sporting znak, ubaci neku stvar vise da lici na sportinga (centralnu konzolu, one rucice u boji...) a ono u stvari ELX punto samo malo doteran. Cesto po oglasima imas puntice koji imaju sporting znacku ali nemaju bocne spojlere a i zadnji takodje. Fabricki Sporting ako nema te ukrasne dodatke onda mora da mu ostanu rupe na koje se isti montiraju. Npr. orginal sporting na zadnjoj soferki ima dve rupe za srafove gde ide spojler ili ti tzv. '' kapce ''. Hocu da kazem da vodis racuna pri kupovini i ako imas obavezno povedi nekog ko se razume u tu tematiku.
  9. Ono sto ti je bitno je da su oba ista sto se tice cene odrzavanja. Ja licno imam 1.2 16v sa ELX paketom opreme a moj brat ima sportinga tako da mogu da ti opisem razlike posto sam vozio oba. Opste je poznato da su fiati tvrdi sto se tice udobnosti s tim sto je sporting jos tvrdji od klasicnog. Razlike u paketu opreme u odnosu na ELX i Sporting je velika mada mozes da naidjes na HLX tu vec nema previse razlike (ima na forumu tema bas o opremi pa mozes da se informises koje su razlike). Sto se tice ubrzanja i potrosnje goriva maltene su isti sem sto u gradskoj voznji sporting zahteva vise saltanja pa samim tim tu se oseti malo veca potrosnja. Ako si tip coveka koji voli zustriju voznju kupi sportinga a ako si pak klasican vozac uzmes ELX ili HLX paket pa resto sto ti ostane para ulozis u folije za stakla ili ako bas zelis sprting look kupis spojlere na auto otpadu itd. Ovo sam nabrzinu napisao onako iz glave ali ako te interesuje vise pitaj sta konkretno rado cu ti odgovoriti.
  10. Koliko sam ja video medju specifikacijama taj uredja sto zelis da kupis zahteva samo neko pojacala ili u slucaju auto radija AUX konekciju. Znaci nje bitno da li ces da ga zakacis na mini liniju, stub, kucno pojacalo ili auto bitno je da imas sony-jev telefon da bi mogao da koristis bluetooth reciver. Znaci kupis uredjaj, povezes kablovima kako je oznaceno ili kako vec dozvoljava tvoj auto cd/mp3 player, upraris ga sa telefonom koji zelis da koristis pustis muziku na istom a na cd/mp3 player-u izaberes AUX i cujes muziku koju reprodukuje telefon. Barem bi tako trebalo da bude prema opisu uredjaja. Ne znam da li je neko imao susreta sa ovim ali ako jeste nek se javi da pomognemo coveku.
  11. Evo i ja cu da potvrdim da ovo sa silikon sprejem funkcionise. Kad sam kupio auto imao isti problem, naspricao sam neki wurth-ov sprej i do pre par nedelja bilo kao novo. Ali evo ponovo pocinje da glavi. Verovatno se sloj skinuo vremenom tako da mu ne gine jos jedna tura.
  12. Nazalost tek danas sam se logovao i video odgovor (nisam bio par dana kuci), a u medju vremenu kupio sam woof ali ga platio 40e na auto otpadu. Pa mi krivo
  13. Lep TIPO nema sta. Da ga cuvas, pazis, mazis i po potrebi gazis Ja sam licno slab na taj auto jer mi je to prva ljubav Obavezno izbaci onu "dzamutku" iz gepeka i postavi nesto stilski kulturno. Nek sluzi dugo.
  14. Jer imas i nosac kojim se wufer kaci na zid?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...