Jump to content
FAS Goran

bizm76

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About bizm76

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 06/29/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Srbija

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto mk2a 1.9 JTD
  1. Nisu Depo al pravo da Vam kažem nisam ni obratio pažnju koji su Jedini problem koji sam imao je taj što sam žičane osigurače za plastične poklopce od pozadi morao kleštima da formiram jer ih je pravio neki teletabis tako da nikako nisu mogli da se zaključaju kada se stavi poklopac. Problema sa pozicijama nemam za sada, zapravo sam lampice prebacio sa starih jer sam zaboravio u radnji da uzmem sijalice i za njih . Jesu neka indija ili kina ali da sijaju stvarno sijaju. Nisam očekivao ovakav boljitak.
  2. Našao sam i komplet prekidača u Futogu. Cijena prava sitnica, 30 evrića. Za vikend će mi proraditi i maglenke.
  3. Evo da se prijavim i ja. Pre tri, četiri dana sam menjao farove na mom puntu mk2a. Kupio sam nove. Farovi su išli bez sijalica i po katalogu u njega idu H7 za kratka i duga a H3 za maglenke. Mogu vam reći da sasvim fino osvetljavaju kao i na bilo kom drugom sutu koji sam do sada vozio. E u čemu je onda bio problem kod starih farova, sem što su bili zamagljeni? Pa prethodni vlasnik je stavio prve sijalice na koje je naleteo ni ne znam koje su ali nisu ni nalik ovim H7. Nisu bacale dalje od dva tri metra i to neko bolesno žuto svetlo. H7 sada daju belo svetlo i ja sam prezadovoljan učinkom. Tako da eto, možda preporuka, savet, za one koji su tek uzeli polovnjak a nisu zadovoljni farovima, proverite šta je prethodni vlasnik ugurao u njih. U radnji gde sam uzeo farove sa maglenkama su mi po katalogu da liH7-H3.
  4. Rešio sam zajedno sa farovima! Bravica se zaglavljivala , malo WD-40 i stvar je rešena.
  5. Ljudi ja sam konačno progledao. Pre tri dana sam kupio nove farove sa maglenkama. Farovi + sijalice 4xH7 + 2xH3 izašli negde oko 10.000 dinusa. Čitao sam koliko je "komplikovano" zameniti sijalice ali da nije bilo drugarske pomoći za zamenu farova mislim da bih poludeo. Sve u svemu trajalo je oko tri sata. Na sreću uspeli smo da zamenimo oba fara tako što smo oslobodili branik samo sa jedne strane i ona dva toreksa od gore i dva šrafa od dole. Da sam morao da skidam ceo branik i oplatu na drugom točku odlepio bih načisto. Sve je rađeno u mrklom mraku na otvorenom po ciči zimi i na slepo jer kada se zavuku ruke ispod oplate da se dohvate šrafovi na krilima nastaje muka jer se sve radi na osećaj. Ipak sve muke su prestale kada sam upalio farove . Stari su toliko bili matirali da su bacali jedva metar ispred auta . I da, na sreću postoji instalacija za maglenke te smo sve spojili i za vikend odoh do Futoga na otpad da nađem taj deo sa prekidačima za maglenke i napred i pozadi. Hvala vam još jednom svima na pomoći.
  6. Kupio sam na kupindu juče kukicu za fiat stilo. Odgovara i za punto. Platio sam 700 kinti a inače u Novom Sadu je nova oko 2000 din i izgledale su mi kao "mala privreda", kao da ih je neko uradio kao odlivak. Ova sa kupinda mi deluje ok ali videćemo kada povučem nekoga da li će držati.
  7. Pa evo i meni se to desilo tri puta u dva meseca ali tek kada je krenulo sa hladnim vremenom. Jednom sam ga istina ostavio parkiranog sa punim levim smotanim i čim sam ga startovao odmah je ugasio servo. Drugarov ćale koji je ono, ceo život proveo pod fiatima kaže : 1. noviji fiati imaju problem sa elektrikom ( svi) 2. nikada ne motaj pun levi ili desni tj maksimalno izbegavaj i na city servo zaboravi. Ja kontam na svu elektroniku da zimi ventilator i grejači stakala i servo povuku mnogo struje a u puntu , barem ovom mom 1.9 JTD nema mesta za veći=jači akumulator. I sada ja tako taljigam i čekam toplije dane.
  8. Ajd' sada da podignem temu malko iz zaborava. Treba mi kuka za šlepanje za fiat punto mk2a. Prodavao je neki lik na kupindu ali sam zakasnio. Ima u ponudi i kuku za pandu, grande punto, stilo. Na slikama su mi sve iste. Ako neko zna da li ima razlike ili ne neka napiše. Vidim u postu iznad da zekiveteran kaže da su univerzalne. Idem na skijanje za mesec dana pa ne bih baš bez toga u planinu. Hvala unapred na odgovorima. .
  9. Krajem meseca uzimam farove sa maglenkama (oko 80evrića su) pa ću videti sa električarom da li to može da se izvede da idu i prednje i zadnje na prekidač od zadnjih mada koliko ja kontam verovatno može da se ubudži, a meni baš i nije do toga. U svakom slučaju javiću kakva je situacija ako neko ranije ne odgovori.
  10. Da, znam da ne radi, nabaviću polovno, imam i kod koga. Drugarov ćale je godinama radio u ovlašćenom servisu. Sada je samostalac. Ugradiće mi farove i sve namontirati tako da sada ostaje još da kupim farove i to je to. Hvala svima na odgovorima!!!
  11. Thanx, otišao sam do kola, ima instalacija, bar koliko sam uspeo da vidim, imam već na tabli predviđeno mesto za taj prekidač, odmah do ovog za zadnju maglenku, samo što je blank. Sada samo da farove nabacim.
  12. Ok, hvala, koliko sam ja skontao može da se skine pozadi crna plastika, tj zatvorena je onim osiguračem, žicom, baš ta krajnja nego jel ima instalacija pa se samo ubaci prekidač ili moram do električara? Hvala
  13. Kupio sam polovan punto 2a 1.9 JTD 2001. godište. Farovi su matirali i , ok to sam već iščitao , ili novi ili kod Steve u BG na poliranje. E sada ono što mene zanima a u radnji nisu mogli da mi kažu jeste: pošto trenutno nemam prednje maglenke a postoje sočiva za njih u samom faru (krajnje levo i krajnje desno)ispravite me ako grešim, da li postoji priprema (instalacija) za maglenke na njemu??? Pitam ovo jer sam rešio da uzmem nove farove pa su me u radnji pitali :sa maglenkama ili bez njih? Mesto za prekidač u kabini postoji i navodno se lako ugradi. Još jedno pitanje na koje molim odgovor. Kada uključim prekidač za zadnje meglenke gori samo jedna. Da li ima samo jedna ili mi je jedna pregorela? Hvala u napred.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...