Jump to content
FAS Goran

babac

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

  1. ^^^ koliko troši u prosjeku otvorene, normalne vožnje, na dužoj distanci?
  2. a da li je iko polomio radilicu da se iz iskusta zna il mjenjac radi zamjene sa fixnim,ja nisam cuo da jeste?! ili npr golf 3 tdi koji ima 110 KS nea plivajući zamajac a ima mnogo bolji obrtni momet,pa mu ne strada radilica,kao ni vectra b 2.0 dti isto sa jacim obrtnim momentom takođe nema,itd.,po čemu je sudit da ne nanosi štetu,vec služi radi udobnijeg polaska,i manjih vibracija na šasiju.
  3. koji set odgovara za fiat marea jtd105 prolikom zamjene plivajuceg zamajca sa fixnim,da li od td 2.4 ili td 1.9,naravno bez zamjene mjenjaca,i da li se ikom desilo da ta famozna radilica pukne zbog stavljanja krutog zamajca,ili su samo to nagađanja?
  4. Nije mi jasno ako se fixni stavlja fabricki na Vectru b 2.0 i 2.2 dti kao i na peugeot-a 307 2.0 HDI od 90 KS zašto ne moze bezbjedno i na 1.9 jtd od 105 KS???
  5. znaci odgovara od td 100 zamajac i lamela bez kupovine drugog mjenjaca?
  6. jasno mi je da postoji rizik od cvrste veze ali kad bi ostala ista lamela. mislim da opruge u lameli mogu da ublaze cimanja sa radilice na mjenjac. ako je 2.4td imao obicni zamajac zasto ne bi i 1.9jtd? ipak i 2.4td ima veliki obrtni momenat? znaci zanima me sa cega sve pase pa bih probao sa setom od npr 2.4, tj korpa, lamela, zamajac. ako je neko vec radio neka se javi da objasni. mislim da nema bojazni jer i pezoi izbacuju plivajuci zamajac.
  7. ^^^ pošto je i kod peugeot-a 307 zamijenjen plivajući fiksnim (više se ne proizvode plivajući), ne vidim razliku zašto se i kod ovih jtd motora ne bi mogao bezbjedno koristiti?
  8. e ovako, imam fiat mareu 1.9jtd 105ks i zanima me moze li da se umesto plivajuceg zamajca ubaci set sa obicnim zamajcem i koliko to zadovoljstvo kosta?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...