Jump to content
FAS Goran

MIX-TIPO

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About MIX-TIPO

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Valjevo
  1. Zdravo, Niko ne odgovara ali ajde i ja da se nadovezem na ovu temu sa slicnim problemom. (Tipo 1.4, BRC plin, karburator) pali se i vozi na plin vec dugo ali ga nisam palio jedno tri meseca i sad zeza. Tesko pali na plin. Upali uz dugo verglanje i iz 5-6 pokusaja. Kao krene malo i onda nista vergla na prazno. Primetio sam da bolje upali kada mu dam kontakt i cekam jedno 30 sekundi pa onda zaverglam i naglo pritisnem ili drzim gas do kraja. Slicno se desava i kad je zagrejan mozda 60% bolje pali kad je zagrejan ali isto moram cimati na gas i dugo verglati. Kad konacno upali dok se ne zagreje moram drzati sauh do kraja i drzati malo pritisnut gas dok se ne zagreje. Ne znam da li bi pomoglo da prigusim usis za vazduh? Vise ne znam sta da radi svaki dan provedem po sat vremena pored njega u dvoristu :-)
  2. Drugari, Konačno sam odvojio malo vremena i skinuo tablu. Verovatno prvi put od kako je kupljen jer je izpregorevala gomila sijalicica. Odem u auto delove i kupim celo pakovanje od 20kom. Koštalo me skoro 500din, ali zato sada sve radi :-D ali baš sve. Malo sam se namučio sa menjanjem jer je teško skinuti male plastikice u koje se posle ubode mala sijalica pa sam se poslužio malo jačom pincetom. E sad što se tiče EKOMERA radi ali sumnjam u njegovu tačnost naručito kad je u pitanju vožnja na plin i to sa merenjem vakuma na usisnoj grani sve mi je to dosta neprecizno ali mislim da pomaže da se malo uštedi. ONI KOJI SE BOLJE RAZUMEJU A VEĆ SU KOMENTARISALI PRINCIP RADA BOLJE ĆE OBJASNITI OD MENE. Primećujem da mi uvek fali plina iako je odvijen do kraja i na boci u na crevu koje vodi ka karburatoru (u pitanju je BRC plinski uredjaj, karburator 1.4, i nemam nikakav filter za plin,tako je od kako sam kupio) ne znam da li je moguce da je problem u isparivaču, membranam? Skoro sam zamenio svećice i neko vreme posle toga mislim da je išao malo bolje. Pre zamene dešavale su se eksplozije i jako cimanje kad se tek upali i vozi na malom broju obrtaja. Pozdrav svima.
  3. To nisam znao da crvena treba da se pali iznad 3500 obrtaja. Kod mene nista ne radi ni crvena ni zelena. A obrnomer radi OK. Pokušaću da je skinem za vikend pa javljam sta sam nasao unutar Ne znam ni kad bi trebala zelena da se uklucuje. Ako ima neko kod koga to funkcionise da opise kako uopste radi, gdeje povezano, na karburator ili.... Hvala za odgovor sad bar znam kad se pali crvena.
  4. Zdravo svima, Imam problem sa digitalnom tablom (neki će reći nisi jedini) ja sam od onih kod kojih ta tabla na koju se svi žale radi bezprekorno i jedino što mi još ne radi jeste EKONOMER pa sam odlučio i to da popravim, pa ako neko ima iskustva bio bi veoma zahvalan Problem je što taj moj ekonomer (dva polja i izmedju njih pumpa sa oznakama +- oni koji imaju digitalnu tablu znaće o čemu pričam) ne daje nikakav signal nema ni ono pozadinsko osvetljenje, sumnjam da to nije samo ostavljeno mesto a da ja i nemam taj ekonomer. Tipo 1.4, 1989, digitalna tabla karburator Hvala svima unapred na pomoći

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...