Jump to content
FAS Goran

Deex

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. Pročitah celu temu iako sam još pre nego što pronadjoh ovaj forum zamenio termostat na stilu 1.9 JTD. 4500 dinara, proizvodjač me nije zanimao, javio majstoru šta mi treba, on naručio i zamenio, obavlja svoju funkciju za sad. Vidim da ima sve više pristalica ugradnje r4 termostata, da sam ranije našao temu verovatno bih ga i ja ugradio, ovako sam zapretio ovom skupljem da će ga jeftiniji vrlo lako zameniti ukoliko počne zezati . Primetio sam da prilikom guranja termostata u crevo savetujete da se isto namaže uljem ili tot mast, dosta efikasnije je umesto ulja namazati tečnost za pranje sudja, veoma se lako ispere iz creva i ne zadržava se u sistemu za hladjenje kao ulje ili mast.
  2. Pozdrav, Dejan 46 godina Loznica, 2001-ve vozio Fiat UNO sa 1.5 benzin motorom, očajnu instalaciju imao. Slupao se sa njim i zarekao da Fiatu ni blizu neću prići. Prošle godine mi se namesti malena Panda sa 1.2 motorom pod više nego povoljnim uslovima plaćanja i veoma veoma niskom cenom, progutam ono što sam se zarekao i rešim da kupim ,,Pandivoja". Uradim mu veliki servis i skoro godinu dana smo se družili, bilo je paljenja kojekakvih lampica, gašenja istih, pukla klema na kablu koja ide na akumulator, ali sve u svemu korektno je odradjivala posao. Bilo je turica i po 500-700 km u jednom danu i evo pre 3 nedelje je ,,Pandivoje" našao novog vlasnika (u cugu je pregazio 1300 km do njega) a ja se zahvaljujući Pandi opet osvrnem na Fiatov program i kupim Stilo karavan 1.9 JTD 85 KW. Čuo sam da se svi hvale sa tim motorom pa me motor nije ni zanimao previše već sam više gledao limariju i trapove, probao ga po mraku, ne štuca, menjač lepo radi, motor prede, lepo vuče, unutra veoma dobro očuvan, ne lupka nigde ništa, kupio i oterao. Sutradan upalio, krenuo a iza sebe napravio dimnu zavesu. Krenuo da njuškam po netu šta je uzrok i našao vaš forum. Pored Stila u voznom parku imamo i Ford Mondeo 2.0 TDDI, Peugeot 206 1.4 HDI, Opel Movano putnički 2.5 (mislim da nosi oznaku CDTI), i LT 35 Maxi 2.8 takodje putnički. Koliko budem znao uključivaću se i deliti iskustva ali ipak mislim da više imam da naučim nego trenutno da ponudim vašem (i sada već i mom) forumu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...