Jump to content
FAS Goran

cron

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cron

  1. Promenio sam majstora. Novi nasao sta stvara buku, alternator. Treba da nadjem da kupim alternator, radi se mali servis i misli da su svecice. Za probu treba nadjem stare da ugradi. Takodje ce i dizne da opere u UZ kadici, pa cu da vidim sta dalje. Da li neko zna od kog modela pase alternator?
  2. Da, 1,4 16v 95 KS, nema tubro. Bio sam u servisu gde mi odzavaju auto, probali ga i sam majstor je konstantovao da narocito uzbrdo postaje mnogo bucan i nema snagu. Merio kompresiju, stavljao na dijagnostiku i sve je ok. Pre probe zamenio sam ulje, filter ulja i filter vazduha. Problem nije resen. Sledece nedelje mi zakazao da proveri kako je uzubljen i treba mu stignu neki senzori, mislim radilice i protokomer. Ako i tada ostane isto, moracu da menjam majstora. Jos da napomenem da na leru radi normalno, ne cuje se motor. Do 2500-3000 obrtaja i lepo vuce i ubzava i cim predje taj broj ortaja, postaje bucan i povecava broj obrtaja ali nece da povuce. Isto se ponasa na oba goriva.
  3. Auto je 2013, 103000km i pored benzina imam ugradjen LPG. Problem je sledeci, do nekih 2500-2800 obrtaja sve je ok, cim predje auto postaje bucan, povecava se broj obrtaja ali nece da ide. Narocito na uzbrdici, kao da ce da stane. To se desava na oba goriva i imam neki utisak da je to pocelo posle velikog servisa, stavljen SKF set i set svecica koje sam i ranije koristio. Da li je neko imao nesto slicno, majstor ga slusao u servisu, stavljao na dijagnostiku u po njemu je sve ok. Da napomenem da ne pali nikakvu gresku i da mu je potrosnja otprilike ista kao i ranije. Momci koji su radili servis LPG uredjaja imaju neke teorije da je lose uzubljen ili mozda svecice, ali dijagnostika kaze da je sve normalno.
  4. Moze li neki savet, gde kupiti delove za veliki servis, koji je proizvodjac dobar. Takodje potreban mi je i savet da li menjati pumpu za vodu i lezaj PK kaisa, auto ima 88000km i 5 g. Po preporuci servisa je da nema potrebe, da zamenim samo set zupcastog kaisa i PK kais, oni nude kao najbolje SKF. A sledeci veiliki servis da radim na 150000km i tada da zamenim sve.
  5. Da li je moguce uredjaj iz 500L da se dekodira i ugradi u neki drugi auto?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...