Jump to content
FAS Goran

Dejan Punto 1.9 jtd

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

About Dejan Punto 1.9 jtd

  • Rank
    Il Nuovo
  1. Pozdrav, Kupio sam fiat punta 1.9 jtd i imao je jako tvrdo kvacilo, Stojanov je menjao citav set kvacila tacno godinu dana pre moje kupovine, medjutim kad sam dosao da ga provere rekli su da mora opet da se menja i naravno morao sam da placam 14000 ceo set zajedno sa ugradnjom posto je garancija upravo tad istekla. Nakon toga se videla razlika, ali sad imam isti problem nakon manje od 5000 km i opet sam bio kod njih i rekli su da mora da ide na reklamaciju. Da li je moguce da u roku od godinu i par meseci set kvacila crkne 2 puta, ne vozim sa nogom na kvacilu i na semaforu ga uvek izbacujem iz brzine. Naravnom oni tvrde da je samo do seta kvacila i sto je najgore nemam pojma ni koji je set stavljen niti da li su ga uopste menjali posto na racunu pise samo da je zamenjan set kvacila. Znaci ovo ce biti treci put da ga menjam...
  2. Pozdrav ljudi, Nov sa na forumu tako da nisam uspeo bas da se snadjem oko potrebnih informacija tako da se nadam da ce me neko uputiti na odgovarajucu temu ili pak ovde odgovoriti na moja pitanja. Kupio sam Fiat Punta 1.9 jtd sx, 2001. godiste, petoro vrata i presao je oko 230000 km. Platio sam ga 850e sto je generalno jeftino (bar mi tako kazu). Ulozio sam oko 500e (popravka limarije, zamena ulja, filtera ulja, filtera vazduha, set kvacila(stojanov i nisam zadovoljan kako su ga uradili ili je to jednostavno tako kod jtd-a), rucna zajedno sa dobosima i paknama). Problemi: 1) Za pocetak kratka svetla su mu ocajna kao i da nisu upaljena (imao je ranije ksenone medjutim skinuti su) tako da me zanima sta da radim po tom pitanju i ako neko ima savet koje sijalice da mu stavim ako je to problem. 2) Osetim i najmanju neravninu na putu pogotovo sto imam osecaj da mi se drma volan prilikom voznje, da li je to normalno ili ne. Na njemu su 185 65 R14 gume (ako nesto znaci). Majstor kaze da su mu amortizeri novi tako da do toga nije sigurno. 3) Potrosnja mu je u gradu 12km/l (tako kaze sat a i po mom merenju rekao bi da je tacno). Da li je to normalno to dodje otprilike 8.4l na 100km, a sto se tice otvorenog puta sat mi pokazuje oko 16km/l. 4) U proteklih par meseci nisam primetio da je kazaljka na termostu pokazala radnu temperaturu (presao sam dva puta po 1000km i oko 3000km gradske voznje), uglavnom dodje do prve cetvrtine i tu se zaustavi. Takodje sto se tice grejanja ono dugme sto ima od 1-4 (jacina duvanja) radi samo kad se okrene na 1,2 ili 3, cetvorka uopste ne radi (do cega moze biti). Treba mu otprilike 10-15 min da pocne da duva topao vazduh. 5) Kada motor postigne 1000 obrtaja na desnoj strani motora se cuje kao neko da zvecka kljucevima, ako je u leru ne cuje se kao ni ako je na vise od 1000 obrtaja. Nemam pojma sta moze biti gledao sam okolo da nije neka selna otkacena medjutim nisam mogao nista da primetim. 6) Lampica od rezerve mi se peli skoro na cetvrtini rezervoara i to mi se cini da nije ok. 7) Da li mogu neki saveti oko odrzavanja (posto mi je ovo prvi auto), na sta treba da obratim paznju kao i da li postoji mogucnost da se motor precisti iznutra tacnije citao sam o onim wurtuh (nadam se da sam potrefio ime) za bolje sagorevanje kod dizel motora. Iz Novog Sada sam tako da ako neko takodje ima nekog dobrog majstora za odrzavanje slobodno nek mi ga preporuci. Hvala unapred.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...