Jump to content
FAS Goran

siman

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Da, treba naznaceni sarafic odvrnuti i sa malim srafcigerom podici stopicu crijeva (lule) a drugom rukom lulu vuci prema gore. Pumpu sam izvadio ali ne vidim da ima onaj vanjski plovak sa polugicom. Veoma sam je tesko izvadio pa sam mislio da plovak nisam otkinio, ali sam rukom pretrazivao po rezervoaru i nista nema. Da li kod ovih auta plovak nije u samom kucistu pumpe? Evo iste pumpe koju sam snimio sa interneta-ni kod nje ne vidim plovak. Molim odgovor Hvala
  2. Kazite mi kako da skinem crijevo sa pumpe kojim se gorivo salje na motor? Ima onaj sarafic. da li ga treba odviti ili postoji neki osigurac? Radi se o fiatu brava 1.6 16v benzinac 97.god. Hvala na odgovorima.
  3. Evo posto sam rijesio problem na fiat brava 1.6 16V benzin 97.god, hocu da sa vama podijelim rješenje. A problem je bio slijedeci: povremeno se, u voznji palila lampica oblika dizne, auto tada nije primalo gas i ponekad se i gasilo pri smanjenom br. obrtaja, a prije par dana, nakon sto sam zamijenio bobinu (prethodna nije bacala struju na jedan klip), auto mi se ugasilo i verglalo je,cula se pumpa ai nje palilo. Kvar: senzor radilice koji se nalazi kod prednjeg desnog tocka (skine se tocak i odozdo zastitna plastika, odsrafi jedan imbus sarafic i tijelo senzora se izvuce iz nosaca. Konektor ovoga kabla se nalazi iznad anlasera. U kabalu senzora je potpuno izgorjela izolacija i zice su se bukvalno spojile. Privremeno rjesenje: odsjekao sam kabal uz senzor i uz konektor i na zdrave dijelove sam nalemio druge zice-sve to izolirao i sljaka dok ne nadjem polovan senzor koji kosta 20 KM. Eto, ako moje iskustvo kome bude od koristi, bicu srecan. Lijep pozdrav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...