Jump to content
FAS Euroauto Goran

banderash

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

About banderash

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bajina Bašta

Previous Fields

 • Garage
  Fiat 500L 1.4 lounge

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Koliki fleš je bio, ja kad sam apdejtovao nije mogao sa onim od 16GB
 2. Kaže mi zecabg da je provalio da odradi proxy da više ne blinka pa ću videti možda sledeće nedelje da odem do njega. U svakom slučaju, hvala.
 3. Otprilike razumem o čemu pričaš, ali nemam ni znanje ni alat da to odradim pa te molim ako znaš ko možda može da mi preporučiš.
 4. Bio sam pre tri dana na servisu koji je pored Pupinovog mosta i vidim na navigaciji da ima ubačen most. Znači da su ti prodali sa nekim starim mapama. Bio sam na servisu i nadao sam se da će oni izbrisati onu grešku sa treptanjem ukupne kilometraže koja se pojavila po ugradnji navigacije. Kad su mi predali vozilo primetio sam da nisu ni videli da kilometraža trepće pa sam im objasnio zbog čega je tako. Pozvali su neku dvojicu koji su tu došli iz Fiata iz KG i oni su mi rekli da ne može da se izbriše greška i da ne smeju to da rade. Ostaje da čekamo da se pojavi neki mozak koji će provaliti kako da se to reši, možda Zecabg uspe nešto.
 5. Meni je to uradio zecabg, isti postupak. Navigacija je imala mape iz 2013. izgleda, tad su valjda slabo pokrivale Srbiju pa je imalo šta da se apdejtuje. Možda Ti već imaš ažurirane mape. Nemam pojma, hteo sam originalnu, ne volim da džidžam po kolima neke eksterne uređaje po šoferšajbni. Imaju na kupujemprodajem kineske koje imaju više mogućnosti, a čak i mirrorlink, carplay, itd, uklapaju se original u instrument tablu. Koliko tamo pišu prodavci, izgleda da ne mogu da primaju komande sa volana. A i pitanje je koliko će to da traje.
 6. Ne znam da li je u svim servisima ista cena, ali ako jeste to se generalno ne isplati. Većina nas koji smo kupili ovaj auto za lične potrebe ne prelazi neku veliku kilometražu, a ipak čuvamo svoje Fiće. Drugi problem je šta će sve serviseri prihvatati kao popravku koja treba da ide na njihov teret. Meni još malo ističe fabrička garancija i 95% je neću produžiti.
 7. Imaju ažurne mape. Ja živim u B.Bašti i imaju sve ulice, a ranije nije bila ni B.Bašta. Ažurirao sam pre 2 meseca na 500L Navigacija se ponaša OK, kao i svaka druga. Snimiću i okačiću video. Jedino što sam ja naknadno ugradio originalnu navigaciju i sad mi blinka kilometraža. Ovi naučnici iz Fiata zaštitili da moraš da kupiš kod njih (kad sam ja kupovao auto bila je doplata "samo" 900e). Još malo ću na redovan servis pa ću videti šta će biti tamo povodom tog blinkanja kilometraže. Stvarno je bezobrazno što traže toliku doplatu, budući da sam već imao Uconnect radio koji valjda nešto vredi. Ranije sam zvao servis i rekli mi da moraju da traže odobrenje od FIATa da "rekonfigurišu vozilo" pošto je ugrađen naknadno. K'o da sam ja sis'o vesla!!! Šampioni! Ima po italijanskim forumima dosta tema oko tog problema, ali mi translate prevodi bzv i nemam živaca da to čitam. Pojaviće se neki baja koji će to provaliti.
 8. To mi je rekao zecabg da će on da počne. Rekao sam mu da sam zainteresovan i da ću ja da ugradim kod njega. Mislim da može i na običan Uconnect kaže da treba da ubaci neku pločicu iza ekrana da bi davao prikaz slike. Možeš njega da pitaš oko cene nije mi ništa precizno odgovorio., rekao je do 300e.
 9. Ima jedan lik koji je meni ugradio navigaciju fabričku. Kaže da će za mesec dva na nju moći da doda na displej rikverc prikaz i da stavi kameru na originalno mesto gde je FIAT predvideo (u onu srednju cifru pozadi gde piše 500L). Kamera izgleda kao originalna samo nije siguran da li ima izbor boje oklopa kao karoserija ili mora crna. Inače lik je zecabg i član je foruma.
 10. Upravo sam i ja imao isti problem samo što je kod mene benzinac sa plinom. Onda sam počeo da sipam onaj Ultra benzin na NIS-u i više nikada nisam imao taj problem čak ni po mrazu. Moj zaključak je da mu je potrebno dobro gorivo za start. Govorio sam i na servis kad sam išao, ali nije vredelo, oni ga probaju i pali odlično zato što je zagrejan.
 11. Fiat 330 VP2 ECE DAB NAV kupio preko sajta kupujem-prodajem, platio 300e.
 12. Jesi li rešio blinkanje kilometraže? i meni se događa isto, ne znam kako da rešim.
 13. Zecabg mi ubacio navigaciju 5" juče. Antenu smo stavili u kasetu kod suvozačevih nogu i hvata satelite odlično. Rade komande na volanu, čita muziku sa USB, bluetooth radi dobro (čak kad pričaš s nekim na bluetooth i u isto vreme govori ona ženska iz navigacije na jedan zvučnik priča komandu gde skrenuti, a na drugom pušta sagovornika na telefonu ). Jedino što nismo mogli rešiti je blinkanje kilometraže, pokušao je da odradi proxy na kompjuteru vozila i još 100 fora, ali blinka i dalje, valjda će provaliti. Ovi u ovlašćenom servisu sigurno imaju softver koji to može da konfiguriše, ali ne znam da li hoće. Zvao sam i kažu da moraju da zovu Fiat da im da dozvolu da izvrše rekonfiguraciju (bzvz). Sad čekam da vidim šta će zecabg provaliti. Ako neko ima ideju kako da to otklonimo neka javi. Čovek je super, baš se iscimao dok je provalio sve fore koje su fabrički ubacili da te spreče da ugradiš naknadno uređaj.
 14. I ja sam ubacio uconnect sa navigacijom. Slično se ponaša kao što si ovde napisao za Tvoj još ne može da čita muziku sa fleša. Jesi li u medjuvremenu rešio da prorade komande na volanu i da ne blinka kilometraža? Jesi li radio ažuriranje verzije i mapa (moj uređaj je iz 2013.)? Ne razumem se u to, kakvu GPS antenu da uzmem i gde se ona stavlja? Pozdrav!
 15. Nadam se da mi možete pomoći. Kupio sam fabričku navigaciju za 500L (Fiat 330 VP2 ECE DAB NAV, SW-Version:04.01.38.00; HW-Version: F.EU.D2.V22) iz 2013.godine. Pošto sam imao fabrički bez navigacije za 500L (Fiat 330 VP2 ECE wo RVC; SW-Version: 12.00.08.02; HW-Version: F.EU.DB.V2B) iz 2016.godine zamenio sam ga ovim sa navigacijom. Sada mi radio radi, navigacija radi, ali traži signal (nema GPS antenu), USB sa kog slušam muziku ne vidi, ne funkcionišu komande na volanu, bluetooth povezuje sa telefonom normalno i prebacuje imenik kao što treba, a na instrument tabli trepće ukupna kilometraža. Možete li to da rešite da uređaj koji sam ugradio funkcioniše normalno i da bude ažurirana verzija sa ažuriranim mapama?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...