Jump to content
FAS Goran

Fiat stilo 1.6

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About Fiat stilo 1.6

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

458 profile views
  1. Vidi Zorane, mozda to parce pravi problem ali ne verujem ... Idi pravo kod elektronicara da poveze na komp i da vidi kada i na kojoj temperaturi pali ventilator .. To ti ovako od oka ne mozes proceniti..Trebalo bi cini mi se naj kasnije na 97 ...Kad ides brze hladi ga vazduh od spolja pa zato spusta temp.. neka proba da pali on preko kompa prvu i drugu brzinu ventilatora ... ako obe brzine rade a ventilator kasni onda treba proveriti njega i njegovu instalaciju ...ako nije to onda iz nekog razloga komp ne salje komandu na vreme..
  2. Mora biti mehurića .. to je u redu .. Probaj da stavis termo davač od nekog ko ima isti auto, da probas (da ne kupujes nov opet) ..Velika je verovatnoca da ne valja taj novi kao i kod mene ... mala privreda ...od kad sam stavio polovan original sve fura kako treba..
  3. Zorane, imao sam identican problem na stilu... Zamenio sam termo davac bez potrebe jer sistem nije bio dobro ozracen ...nakon toga sistem sam ozracio (mora se ozraciti jako dobro i to na obe slavine) medjutim problem je ostao i bio sve gori .. Ispostavilo se da novi termo davac ne radi kako treba pa se ventilator ne pali u pravo vreme i samim tim dolazi do pregrevanja tecnosti i do povecanja nivoa u boci. Promeni termo davac i sistem dobro ozraci ( i to dok je motor vruc i u radu... verujem da znas ali nije na odmet da kazem ... obe slavine se otvore ,kada voda krene , zatvaras donju pa na kraju gornju ).
  4. Isključen bočni vazdušni jastuk .. koje godište je stilo ?
  5. Hvala svakako na odgovoru .. moraću da probam sa zamenom anlasera ... Javljam šta sam uradio ..biće nekome od koristi...
  6. Provereno sve .. Na izgled sve ispravno .. vodovi do anlasera nemaju prekid .. bio još kod dva električara ... ali ništa .. niko ne može da pronadje o čemu se radi ,a problem je i dalje tu. Ako je iko imao ovakav kvar , molim da pomogne ..
  7. Haha .. hvala u svakom slučaju .. Valjda ću uspeti nekako da rešim .. Mada ja kao samouk i još 3 majstora nismo ništa pronašli .. :/
  8. Jesi ti ( Totti ) imao problem i kad je auto vruć ? Brava ako zeza , predpostavljam da nema veze da li je prvo ili deseto paljenje u toku dana ... Što se tiče mase , nema problema .. Čak sam prošlog meseca i pojačao sa još jednim vodom ..ali opet isto ..
  9. Izmericu sutra .. A ovaj napon punjenja od 13.5 koji hoce i ispod da padne ... ? da li može biti da je nedovoljno punjenje akumulatora i da je uvek polu prazan ?
  10. Nisam merio na koliko padne u toku verglanja jer on stvarno jako kratko vergla.. čim okrene , upali .. A u toku rada sa potrošačima (svetla i ventilator kabine) puni na 13.5 ...
  11. Proverena je i brava . A lampice ostaju iste . Akumulator je nov i napon pre verglanja je 12.60 V .. Znaci samo na prvom paljenju ujutro . Ranije je kasnilo 5-6 sekundi ... Sad bome drzim ključ preko 10 sekundi na prvom paljenju .. Posle toga svako sledeće je naj normalnije (na pola ključa ) .
  12. Pomozite molim vas ..Zar niko ne zna sta moze biti problem .. ?
  13. Poštovani forumaši, Imam sledeci problem sa Fiat stilom 1.6 16v 2002. Ujutro ili kada je auto hladan , dam kontakt i kada okrenem ključ u položaj za verglanje , ne dešava se ništa 5-6 sekundi a nekad i duže ... tek onda kad držim duže ključ u tom položaju auto počne da vergla i upali bez problema . Kad je vruć, ovih problema nemam . Probao sam sa alnaserom ( menjane četkice i proveren automat ) ali opet isto ... Da naglasim da nemam nikakvih problema sa ECU pošto je jako davno pomeren kod akumulatora i da je akumulator nov . Dijagnostika ne pokazuje nikakavu grešku.. i niko ne može da mi otkloni ovaj problem . Molim za savet .. Hvala
  14. Pozdrav narode ... da se nadovezem na temu ... kako skinuti ili bolje pitanje kako pritegnuti novi lezaj bez skidanja kompresora kada je remenica jedva 2 cm udaljena od karoserije? Zaokruzeno na slici ...slika je sa neta ali je identicno kao kod mog auta ...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...