Jump to content
FAS Goran

zoran.jesic

Members
  • Content Count

    141
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zoran.jesic

  1. Eto, bas mi je neko nocas download-ovao cepove sa felni majke im ga nabijem
  2. Uslikam Pezoa, pa se pretvori u Fiat, pa onda da pljuju po Fiatu kako je skupo odrzavanje, nema sanse
  3. Drugar i ja sinoc bili da slikamo nase Fiat-e 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
  4. i jos jedna isto, na ovoj se bas vidi da me je usralo, nesto
  5. Eto, bas danas sam nesto morao sluzbeno do rafinerije, pa sam malo produzio....
  6. Slucajne fotke od danas, u sred radnog vremena, a ne na poslu...
  7. Hvala Vam, Ficko je fotogenican @CileBGD - na M bez stativa uglavnom u 99% slucajeva.
  8. zoran.jesic

    Fotografija

    Ckhikavili, samo sam se nadovezao na tvoj komentar, meni je tamron bio najbolji standard zoom objektiv, dosta sam ih promenio do sad, nisam nikog hteo da uvredim ili slicno... Ja volim prajmove inace, sa FX-om sam progledao, skroz je druga prica, Nikon 24-70 je tezak i velik objektiv ali je strasno brz i tacan, bez obzira na svetlosne uslove, moj 50mm f1.4 koji je bio mekan na DX-u na 1.4, na FX-u je dobar, 85mm f1.8 konacno ima svoju primenu, na DX-u sam retko koristio 50 i 85mm bilo je preusko,najvise sam koristo sigmu 30 f1.4 koja je uglavnom bila na D300 i nikon 35mm f1.8 koja je uglavnom bio na D7000, kao i sigmu 70-200 f2.8 i samyang fisheye 8mm, poslednjih 2 god slikam samo svoje dete, pa mi prajmovi najvise odgovaraju, sad ovaj 24-70 u kombinaciji sa 85-icom na D610 mi je svaki dan u torbi.
  9. zoran.jesic

    Fotografija

    Taj nikon je minimum toliko puta bolji od tamrona, ne kazem da je tamron los. Uzeo sam d610 pre par dana i nikon 24-70, bolji aparat a posebno objektiv u smislu preciznosti, brzine i ostrine u zivotu nisam imao
  10. Moj je presao malo manje od 12000 kad se to desilo.
  11. Namestio sam ga trebalo mi je sat vremena da skontam kako da skinem crni poklopac i dodjem do unutrasnjosti, dos sam pazio da ne slomim zabice, skoro sam ih sve izlomio. Unutra se nalazi opruga za koju je potreban alat da se stisne, a u opruzi plastican valjak koji na kraju ima 3 jezicka koji ulaze u 3 zljeba, alat koji sam koristio da sabijem oprugu je stolarska stega, unutra ima 6 zica od koji su 2 za grejac, a ostale za pomeranje ogledala. Mislim da je neki covek zapisao tablicu, to cu ujutru da proverim, pa da probam da ga nadjem, ali vec vidim kao potencijalno nista od toga. Bitno je da se ne vidi, i da je sve funkcionalno. @ sale nacionale, zna se kako se razbija maler
  12. zoran.jesic

    Fotografija

    Tamron je dobar, ali nikon je nikon. Ono sto uskoro uzimam, cim ode bar pola opreme iz oglasa je Nikon D610 i Nikon 24-70 2.8, objektiv ce sacekati dok se ne proda sve iz oglasa i dok se buffer ne napuni. Za prvo vreme imam matori 24-120 D.
  13. zoran.jesic

    Fotografija

    Iz licnog iskustva, za pocetak i ucenje se uzima najbolje i najskuplje, ako neko zeli da se bavi ozbiljno, jer svaka nadogradnja kroz godine, ako se uzima jeftinije, je gubljenje vremena i novca i kad se podvuce crta vidis da koliko si u minusu, naravno postoji i cinjenica gde zivimo i koliko smo platezno mocni, u poslednjih 12-13 godina sam promenio sigurno 7 zoom objektiva srednjeg raspona, svi su bili cenovnog ranga 200-300 eura, umesto da sam u startu kupio nikon 17-55 2.8. Poucen licnim iskustvom i nemanjem dovoljno sredstava, finansijskih, moram da prodam skoro sve, iako u sustini nista ne bih prodavao, naravno da imam 2k eura, da bih kupio 1 aparat i 1 objektiv.
  14. zoran.jesic

    Fotografija

    Hvala Dante, nisam znao.
  15. zoran.jesic

    Fotografija

    http://www.foto-berza.com/ad82856.htm http://www.foto-berza.com/ad81439.htm
  16. zoran.jesic

    Fotografija

    Imam par finih fotki sa tom opremom u poslednjih par godina, ostavio sam najbolje za FX, svi fixni fini i dva telca
  17. zoran.jesic

    Fotografija

    CileBGD, ne znam sta da ti kazem, ja sam cene formirao prema foto-berzi, video koje su najnize i spustio ih da sto pre ode, jer sam nestrpljiv, prodajem sve sto je DX, a cilj mi je D610.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...