Jump to content
FAS Goran

Ikan

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Ikan

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

940 profile views
  1. I meni se to čuje (1.4), kao da zagrebe nešto, ali ne brinem mnogo dok je u garanciji.
  2. Iskreno auto je naručen za 15min. Otišao sa suprugom u auto salon, pitao jel ima garancija ako oni ugrade plin, rekli su da ima, izabrali boju i to je to. NIšta nisam detaljisao (verovatno sam trebao). da lisu mi potvrdu o granciji na auto, imam i garanciju na dve godine od servisa koji je ugradio plin. Auto salon je ovlašćen diler i serviser za Fiat, tako da ne verujem da će biti nekih velikih problema sa garancijom. U suštini, svaka prepravka na autu koji vrši ovlašćen diler podleže garanciji. Mislim da se gubi neka Fiatova garancija u inostranstvu ali me to ne zanima. Nisam mogao da čekam dve godine da istekne garancija pa da radim plin, razlika u ceni goriva je poprilična. U svakom slučaju najbolje je tražiti dodatne garancije od auto kuće ali ja nisam. Ne znam kakva su iskustva drugih koji su ugradili plin, mislim da ima poseban post o tome.
  3. Evo dodatka u vezi potrošnje 500L sa plinom. Naveo sam potrošnju koliku je zabeležio računar i naravno ne verujem ni ja tome šta piše. Naročito jer nisam siguran da li komp. pravilno računa potrošnju plina. Evo moje računice: napunio sam bocu, prešao 263 km, ponovo dopunio bocu do kraja, na istoj pumpi, i jedva stalo 20l. Mislim da je to potrošnja od oko 7,6l/100km. Ono što je još bitno da navedem je da se radi o 80% van gradske vožnje, magistralnim putem. Sada već ima smisla, zar ne? Prema ceni plina (kod mene 70,9din/l) može da troši i 11l/100km, ja sam zadovoljan. Ugradnja me je koštala 750e sa atestom, garanciju preuzima auto kuća, što je meni sasvim dovoljno. Inače vozio sam auto na plin prethodnih 10god, za to vreme sam dao 3000din da zamene neku dovodnu cev i ništa više. O dizelu ni za trenutak nisam razmišljao. Za plin je bitan dobar uređaj i još bitnije dobar majstor da to sve uštima. Najviše mi se sviđa što je priključak za točenje plina u delu gde se toči benzin a ne negde kod branika, tako da je sve super uklopljeno.
  4. Evo i neka moja iskustva sa novim fićom. Uzeo sam benzinac 1.4 + TNG, bež boje i za sada samo pozitivna iskustva. Auto je kupljen u Kragujevcu (Nikom auto) i sve je bilo korektno sa njihove strane. Auto isporucen u dogovorenom roku, bio bi i ranije ali se malo čekalo oko ugradnje plina i atesta. Što se tiče boje, čim smo ga ja i supruga ugledali u kappuccino boji na internetu nije bilo sumnje u izbor i nismo pogrešili (još ispalo da se boja ne doplačuje ). Ona prašina i prljava kiša se vide mnogo manje u odnosu na druge boje, naročito u odnosu na prethodni crveni yugo. Prosečna potrošnja je oko 7,2 l/100km plina, mada to u mnogome zavisi od stila vožnje, kada vozi moja žena ta potrošnja je 6l (prati one strelice za promenu brzine). TNG radi besprekorno od početka i zasada nema problema. Što se tiče pokretljivosti, auto nije za sportsku vožnju ali kada se nagazi ide, po meni, odlično. Prtljažni prostor solidan, naročito me oduševila mogućnost da se zadnja klupa pomeri napred i dobijem ekstra prostor, naročito kada sam prevozio neki kompresor od 50l u kutiji koja idealno legla u gepeku, tada sam bio extra srećan. Auto je, po meni, trenutno best buy. Čestitam svima koji su kupili fiću i da ih dobro služi još puno godina.
  5. Treba mi savet za kupovinu. Razmišljam se za prvi paket opeme pa me interesuje vaše mišljenje da li vredi davati 850e više za njega. Video sam da radio izgleda super ali dosta je to para...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...