Jump to content
FAS Goran

Petar011

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About Petar011

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Belgrade
  1. Ne poznajem put, ali to je 787 dinara na svakih 100km, ne? Meni na otvorenom potroši od 4.9 do 5.5L/100 km što je 825 dinara na 100 Km. Znači ugradnjom pllina ušteda je 38 dinara na 100 Km? Možda plin treba bolje da se podesi, nešto tu ne štima. To je put Ibarskom do Celija, pravac Valjevo, od Valjeva - Debelim brdom do Bajine Baste, 165 km. To je sve diskutabilno Zorz, zavisi od kvaliteta plina,ali naravno i od voznje. Plin je sipan na NIS-u. Mozda je jos rano pricati bilo sta, kad predjem malo i po gradu,svakako ce biti jasnija slika.
  2. Naravno, bicemo u kontaktu i cim se vratim sa Tare,moze da padne vidjanje.... I naravno da nikoga ne shvatam pogresno, pa ovde smo da razmenimo misljenja..... Koliko vidim i Bimba je ''snimio'' ovo o cemu govorim,vec sam pomislio da sam ''poslednji mohikanac''
  3. Vidi, tih je i necujan kad radi u mestu,ali kad das gas...... Nisam druze vozio S Klasu, vozio sam Nissana Almeru iz 2001, benzinca. Pricam o tome da kad das gas, da se cuje kao dizel u nizim stepenima prenosa, auto sve normalno vuce, ide bez stucanja, ima ulja posto je i to neko pitao.....Mozda je do mene, mozda ja na to nisam navikao sa prethodnim kolima...
  4. Ne, ne mislim na sekvent jer sam ga juce ugradio. Kad si vec spomenuo sekvent, prvi utisak je da je odradjen odlicno i da se motor ''manje cuje'' kad radi na plinu. Potrosnja plina, danas presao put od 165 km do B.Baste (nadam se da neki od vas poznaju put) i potrosio je tacno 1300 dinara (krenuo sa punom bocom, po dolasku u B.Bastu svratio do pumpe i rekao ''napuni''). Sto se tice buke motora, u nizim stepenima prenosa se cuje glasnije i nema zvuk benzinca,vec vise dizelasa. Ovo napominjem jer nije za ocekivati da se na autu novije generacije tako nesto desava. Da ne shvatite pogresno,ne stvara on nesnosljivu buku,ali se jednostavno cuje i benzinac ''sapuce'' u radu, za razliku od dizela. Ako ste mogli da razumete sta pokusavam da objasnim....
  5. Kad smo kod potrosnje, umerena voznja kao sto si naveo potrosnja u mom slucaju, ne prelazi 5,5 l na otvorenom naravno,a li obicno je na granici 5,3-5,4 l. Danas ugradjen plin u AK Komerc, pa cu nakon testa izneti i te podatke. U svakom slucaju moja preporuka je BRC, jer je najbolji. Inace u prvih mesec dana sam presao oko 3,500, auto se odlicno ponasa, iznenadjen sam udobnoscu, na autu sve funkcionise, jedino cime sam neprijatno iznenadjen je buka motora i imam utisak da se cuje kao dizel,a ne benzinac.... Kao sto sam napisao, za potrosnju plina, javljam u narednom periodu.
  6. Meni je ipak stigao auto danas i mogu da krenem na put Dragi momce iz auto kuce sto citas sve nase postove, pa si se naljutio zbog mojih komentara.....moras da shvatis da ja u ovom trenutku nemam nista protiv tebe licno. Ako obavljas posao i smatras sebe za profesionalca, onda to budi do kraja. Svaka moja kritika je upucena iz jednostavnih razloga, nezadovoljstva vasim postupanjem i cinjenicom da je kupac u nasoj zemlji nezasticen ugovorima koje pravite. To su visi interesi, koji i tebi idu u prilog, kad budes kupac (ako to nisi). Na kraju, posle citanja iskustava mnogih nezadovoljnih kupaca,a nakon nekih ''izjava'' (nisam ti spomenuo ime) da se pojedine kuce gase jer su slabe, mogu da zamislim kakva sudbina ceka i tvoju auto kucu, sto ja nikako ne zelim. Zelim da budete profesionalni i da imate sto vise posla,a ti razmisli o mojim recima. Sve najbolje!!! Ps. O utiscima, nakon vikenda!
  7. Nikola mi cekamo pa cekamo,ali dajmo na znanje nekim ljudima koji se premisljaju da li da udju u kupovinu ili ne. Dajte da zastitimo nase ljude,kako se ovakve stvari vise nebi desavale i da i mi u Srbiji imamo neka prava a ne samo obaveze kao kupci!
  8. ^^^ Odgovor na tvoje pitanje druze: Ostatak kupoprodajne cene, KUPAC se obavezuje da uplati Prodavcu na naznaceni racun najkasnije 10 dana od pismenog obavestenja od strane PRODAVCA da je predmetno vozilo stiglo na lager, odnosno u roku preciziranim ovim ugovorom,a ne kasnije od 40 dana od dana potpisivanja ovog Ugovora,a pre preuzimanja vozila. KOmpresor automobili d.o.o Beograd, ce se truditi da odrzi planirane rokove isporuke, koji pocinju najranije sa davanjem poslednjih uputstava za izradu. SVI PODACI O ROKOVIMA ISPORUKE<, CAK I U PISANOJ KORESPONDENCIJI SU NEOBAVEZUJUCI.Iskljuceni su svi zahtevi zbog kasnjenja u vremenu isporuke, narocito zahtevi za nadoknadu stete.Slucajevi vise sile, kao sto su strajkovi, otpustanja, smetnje u proizvodnji i slicno u fabrickim pogonima naseg principala, zabrana transporta, mobilizacija,rat,sankcije ili slicni dogadjaji, kao i njihovo dejstvo na nase sposobnosti za isporuku, ISKLJUCUJE odgovornost za kasnjenje prodavca. PRODAVAC ima pravo da odustane od ugovora u potpunosti ili delimicno, ukoliko on vec nije realizovan ili da realizaciju prolongira shodno teskocama u proizvodnji ili isporuci, pri cemu KUPAC nema pravo na potrazivanja. Dakle, sve na stetu kupcaaaaa....
  9. Ma kriva je druze kako nije??? Napisao sam da sam bio na odmoru na Tari kad me pozvala nakon 20 dana i javila da je auto napravljen. Seo sam u auto, dosao u Rakovicu,nje nigde,a drugi sluzbenik udje, proveri i kaze da autu fale jos dva broja sasije! Pa ko je tu lud? I slazem se, ne plati ratu, cao zdravo ce da bude.Sto ne izvrse pritisak na FAS, sto nemaju objasnjenja??? Oni u startu znaju (i tu se jedino vidi njihova profesionalnost) da ce kasniti,ali su se lepo ogradili u ugovoru. Ja se izvinjavam svima,ali nije razmazenost ako ja trazim da se ispune odredbe ugovora za svoj novac,a dobijam objasnjenje da smo mi mala zemlja. Ne verujem da mislite da vas novac manje vredi,nego recimo nekog amerikanca! Bitno je da ta sluzbenica ide sutra u Pariz,a ja samo joj lepo rekao da nije svesna problema koji ce nastupiti ne bude li mi auto sutra isporucen. Ja sutra idem i nece me biti mesec dana u Bgd,a oni nek vide sta ce.
  10. Mozda ce neko opet napisati da smo razmazeni,ali ja ne mogu a da ne napisem. Zazalio sam svaki dinar za kupovinu ovog auta i to ne zbog njega,jer jos nisam seo u njega. Svakome cu govoriti da ne pridje ni blizu AK Kompresor iz Rakovice. 31.05 su mi javili broj sasije,jos uvek nisam dobio auto. Juce me zvala njihova sluzbenica da saopsti kako ce biti danas,a danas me zove i izvinjava se uz opasku ''ne znam zasto vas auto nije dopremljen''.Pa jel ja to treba da znam? Znaci drugima je auto stigao,ali meni nije. Da nije sve uplaceno,rado bi povukao novac samo zbog njihove neprofesionalnosti. Ponavljam da su me izlagali troskovima kad su mi pre 20 dana javili da je auto gotov,ja zapucao sa Tare,a od auta ni traga ni glasa. Vlasnici tih auto kuca treba da se zapitaju koga zaposljavaju, zbog cega se daju prazna obecanja,zbog cega je samo cilj uzeti novac a zadovoljstvo kupca nije bitno.... Neko ce reci da se strani automobili duze cekaju? Moguce,ali ovo je autoi koji se pravi u Srbiji, gde dileri daju obecanja da ce biti za 20 dana,a prolazi 50 dan i gde niko nije odgovoran ako se prekoraci rok od 40 dana!
  11. KONACNO!!! I mene su juce zvali iz kompresora da jave da je auto gotov,ALI ONDA odes u banku i ljubazna sluzbenica kaze da je ona jedina koja taj dan radi, da ne moze da stigne i zamoli te da dodjes u toku nedelje! A onda ljubazna dilerka iz kompresora kaze da se to prvi put desava, zamoli te da dodjes kod njih, ona ce da sredi sa bankom, ti odes,a onda ti se i ona izvinjava jer je zvala banku i dobila negativan odgovor. Ti pitas za poklon,a onda ona kaze da oni to ne daju......lepo sam napisao - NEPROCENJIVO!!!
  12. Ako si uzeo u Kompresoru kao ja, nemoj da brines, stici ce za Bozic Bar ja ocekujem da me tada konacno pozovu i srecan sam sa time, popicu jedno 1000 kafa, ispusiti 50 boxova cigara, ubiti jedno cisternu alkohola.....ali iskustvo cekanja??? NEPROCENJIVO!!!!
  13. slicno je i sa drugim dilerima, nije fiat najgori. ortak prosle godine narucio mitsubishi lancer u auto kuci Inoto, rok isporuke bio 60 dana, auto je dobio posle 110 dana Ma ne pricam ja druze o Fiatu kao Fiatu vec o auto kuci Kompresor iz Rakovice.....
  14. Meni su rekli prvog dana da ce biti za 20-ak dana. Opet napominjem da me zvala dilerka i rekla kako je auto gotov. Zapucam sa Tare gde sam se nalazio, u salonu ga nema,a drugi diler udje u sistem i kaze da mu fale jos dva broja sasije! To je dilentatizam, jer mene taj put kosta. Sta uostalom znaci obrazlozenje ''Srbija je malo trziste''? Jel to znaci da mi za nase novce imamo manje prava nego bilo koji drzavljani neke druge zemlje? Uopste, ponasaju se kao da si ti tamo zbog njih,a ne oni zbog tebe i da treba da im bude cilj da te ubede u kupovinu ako se recimo dvoumis. Danas sam bio sa kolegom u Kiji, svaku pohvalu za njih mogu da kazem u smislu profesionalizma. Kao sto je neko napisao, kad dobiju pare, za njih ne postojis vise.....
  15. Pozdrav svima. Ja sam kupio Fiat 500L u AK Kompresor u Rakovici i mogu sve najgore da kazem o njima. Sklopio sam ugovor 22.04, danas je 28.05, auta jos nema. Nalazio sam se na godisnjem odmoru, pozove me prodavacica i kaze ''vas auto je gotov''.Prekinem godisnji, dodjem u Rakovicu, od auta ni traga ni glasa.Drugi prodavac udje u sistem i proveri,auto jos nije gotov.Danas je 36 dan i ne ocekuju ga u skorije vreme, a da ne spominjem da me niko nije pozvao. U njihovoj auto kuci na Novom Beogradu, gde sam se zatekao sasvim slucajno se pravdaju cinjenicom da oni nisu odgovorni u slucaju kasnjenja, jel smo mi, kako mi je prodavac rekao ''malo trziste''. Mene to kao kupca ne interesuje,a verujem da nikoga nebi interesovalo. To samo pokazuje kakva smo zemlja,jer ako moraju da isporuce 3,000 vozila Americi do odredjenog datuma i ako to ne urade, placaju penale, ko stiti kupce u Srbiji??? Takodje ni najobicniji poklon ne daju kupcima, sto me sve navelo na zakljucak da sam vec zazalio zbog kupovine.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...