Jump to content
FAS Goran

Sekula

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Sekula

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/28/1991

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Recent Profile Visitors

958 profile views
  1. Javljao sam se pre nekog vremena sa problemom. Danas sam zamenio,stavio nov termostat,i pri autoputu i brzini od 200km/h vozen 1 minut nije dizao temperaturu. Onda sam ga sada po noci prazne ulice,mlao gazio da ga testiram,znaci crpeo sam od njega bukvalno maximum ,shaltao na 3/3.5k obrtaja ,cisto da vidim ocel povisti temperaturu,i tek mi je posle 5-6 minuta kad sam naglo ubrzao prvom iz mesta podigao za 2milimetra od polovine temperaturu,i ostao tako u mestu jer sam ga odmah parkirao da vidim jel mi radi ventilator. Ventilator radi,ali nije ga ohladio u mestu,i cim sam krenuo lagano temperatura je spala. Jel normalno to ? Jel ok da predje nekad pri bas ostroj i agresivnoj voznji stani kreni/semafori ubrzanja ,za milimetar/dva skalu i da posle vrati?! Brine me da nije hladnjak,a i ne znam kako ce se pokazati preko dana po dnevnim ( paklenim ) temperaturama ?!
  2. Jel moguce prebaciti motor iz stila 5oro vrata u stilo 3oje vrata? i menjac? Naravno oba stila su 1.9jtd 115ks,2002 godiste
  3. Mislim vozio sam ga npr 5-6 minuta 210, i povisila mu se temperatura? Sta moze da bude problem tu ? Nivo antifriza je na maximumu,ne curi on. Inache je mehanicki zapusen egr ventil ( samo napominjem,kontam da to nema veze )
  4. Na autoputu BG-NS,vozio sam mog stila 1.9JTD 115ks i cim sam ga vozio 210 ,radna temperatura mu skocila na 3/4 od maximuma,ako ne i jache,kako smanjim brzinu na 160,tako proporcijalno sa smanjenjem brzine opada i temperatura. Jel normalno da se tako brzo pregreje motor ( NE ULAZI U CRVENO ) , ali znatno mu povisena temperatura? Vozio sam ga npr 5-6 minuta 210, i povisila mu se temperatura? Sta moze da bude problem tu ? Nivo antifriza je na maximumu,ne curi on. Inache je mehanicki zapusen egr ventil ( samo napominjem,kontam da to nema veze ) Pritom,sada sam se setio,ZIMI imam od kuce do faxa 13km ( DIF ) , sto znaci da idem uvek malom uzbrdicom preko banovog brda do faxa,i on ne moze da digne radnu temperaturu na 90 stepeni. ?! Jel termostat otisao i jel to ima veze sa vec napomenutim problemom/pitanjem?! Inache u normalnoj gradskoj voznji,ili po autoputu do npr 150-160km/h radna temperatura nikad ne prelazi preko pola
  5. hvala na pomoci Uradio sam,tj ocistio sam "smac"-om lepljiv enterijer kod suvozacevih nogu,a i vozacevih,auto ko nov nema nigde lepljive plastike,milina Hvala x)
  6. izvinite sto "dizem temu iz mrtvih",ali jel zna neko gde ima da se kupi taj "SMAC" ? trazio sam po radnjama ,nema nigde..samo domestos,cif i ostale gluposti ili da kupujem alkohol pa da skidam I kolko procentni alkohol? 70-90%?
  7. tata vozi da kazem ostrije ako ne onda makar kao ja,u cemu je i fora al njegov auto je presao da kazem oko 80% otvorenog puta bg-bela crka / bg-cacak itd,tako da makar u servisu kazu da nisu videli bolji motor ne trosi ni kapljicu ulja,ide perfektno,menjac bez lufta,kakav se pozeleti moze i odrzavan je maximalno kako treba naravno ja mu resetujem komp,pa gledam po gradu kad je kad uzmem ja da vozim,i potrosnja mu je odlicna kao sto sam pricao 5.0-5.5... ne znam kako da vam objasnim,ide glatko,totalno drugacije od mog ,a opet moj nije da stuca ili slicno,ubrzava odlicno neka videcu,premericu jos jednaput na cep moj,pa cu vam javiti Inache drugari,kolika je cena zadnjih stop svetala polovnih? jedno mi je naprslo,pusta vodu unutra ( stvara se magla od kondezacije i ima kapljica ) , dok drugo isto pusta ali nigde nije puklo,tako da je verovatno guma otisla?!
  8. i po cepu je tako,ne samo po boardu ( sa pogreskom boarda na +/- 0.5-0.7K ),dok je tati isto po cepu tako kako sam rekao 5.0-5.5 po gradu,sto je i glavni razlog mog pitanja Inace sipamo gorivo na eko pumpama obojca,retko na mol-u i nigde drugde.
  9. Zamolio bih za savet,konsultaciju i pomoc. Moj stilo 1.9JTD 115ks 2002 godiste,po gradu ima prosecnu potrosnju ( po kompjuteru ) sada kad je doslo toplije vreme oko 6.5-7 a da pritom ga vozim u normalnom rezimu,samo gradska voznja.Ne smem ni da zamislim kad bih ga silio,kolika bi mu potrosnja bila. ( Zimi mi je bila potrosnja oko 8-8.5 L ) Dok moj tata ima isto stilo samo sa 5 vrata isti motor,isto godiste,po gradu mu trosi 5-5.5 ne prelazi po kompjuteru. E sad pitanje je jel moguce da je to zato sto ja imam alu felne 16" a on obicne 15"? znam da je odavno doduse menjao map senzore,da nije zbog toga? Kad vozim njegov stilo nekako mi bolje i vuche u prvoj i u drugoj brzini ( Vuce u svim brzinama za nijansu bolje,ali u prvoj i drugoj je to bas primetno ),a pritom ( hteo sam da snimim kontrol tablu,ali mi riknuo mob ) pri istim brzinama i istim obrtajima kod mene i njega kompjuter pokazuje drasticnu razliku. Npr ja ubrzam od 40-60 kod njega pise npr 9.8-7.8 L kod mene pise 15.6-13.8 L...znaci drasticno mi vise "sprica" nego kod njega...jedino da kazem nam je po kompjuteru potrosnja ista na autoputu,mada je i tu meni za 1.5 L veca..moze neki savet? jel to nesto do mog motora? zbog guma? zapusen mi je mehanicki egr ventil..ne pada mi nista na pamet,a ni nemam toliko iskustva. I da ,kako god da ubrzam PRVOM meni komp pokaze 25.0L u sekundi,nevezano za to dal naglo ubrzavam ili lagano. Hvala unapred
  10. Pozdrav svima Ja sam Nemanja iz BG-a,imam 22 godine i vec nesto vise od pola godine sam ponosni vlasnik Fiat Stila 1.9JTD , 2002 godiste

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...