Jump to content
FAS Goran
zwook

Lancia Lybra - obrtomer ne radi

Recommended Posts

Pozdrav svima, eto,i meni odjednom na Lybri problema sa obrtaljkom...par dana je kazaljka stojala kao zalepljena za 0...pa je odjednom,pri paljenju,skocila,na neku visinu,i tu ostala narednih dana...onda je opet pala..danas upalim auto,kazaljka skoci,i na dodavanje gasa,sve slabije,i slabije..i opet je ostala da stoji u donjoj zoni kao zalepljena...mozete li mi reci gde se nalazi senzor obrtaja na lybri, da li je to ujedno i senzor bregaste, ili bilo sta sto bi mi pomoglo oko resavanje ovog problema? 

hvala svim ljudima na ovom forumu, nesebicnosti i dobroj volji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skineš instr. tablu, malo kontakt spreja u džekove, par puta ubodeš i skineš džekove, pa probaš. Kod mene je tako proradilo i evo radi 9 meseci bez problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja mislim da je problem u tabli jer signal za obrtomer se uzima sa senzora radilice a da on pravi problem ne bi ni motor radio kako treba to jest nikako.

E sad da li je problem samo kontakt ili neka elektronika u tabli to ces morati da probas ovako kao sto je Coa123 rekao samo bih dodao da je kod mene proradilo nakon sto sam blago savio pinove na tabli koji ulaze u konektore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

skidao tablu, u satu je sve ok....kontakt sprejem ocistio kontakte...i nista,po starom, kazaljka skoci pri startovanju motorta, pa se polako spusta i ostane zakovana (nekada ostane na nuli, a nekada ostane negde iznad, nekada po gasenju motora padne, a nekada i ostane tu gde je zakovala......bas me nervira...auto inace lako pali i toao i na hladno........sa donje strane motora sam nasao gde se nalazi senzor, prisrafljen je jednim torexom i iz njega ide kabal u nepoznatom pravcu...probao sam sa svih strana da mu lociram zavrsetak kabla (iz kanala, i odozgore) i nisam uspeo, kao da se negde izgubi....zamolio bih bilo koga da postavi neku fotografiju :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja se izvinjavam,meni n e radi obrtomer,kupio sam auto lancia lybra 2001.god-1,8 i nije radio

sada sam hteo da ga opravim,da pitam,ko to radi,kada se moze,kolko kosta otrpilike,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...