Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
podvarak

Punto Classic - gašenje na leru

Recommended Posts

I tako pre 2 nedelje ugradih ja plin, proveren majstor, visegodisnje iskustvo u delti na prvoj ugradnji plina i posle u BRC servisu, itd itd. Sve najbolje ispalo, uredjaj je kombinacija BRC/Autogas Italia. Punto se super ponasao al od prvog dana ponekad se ugasi na leru. Uglavnom se sve desava odmah po prebacivanju na plin i pri voznji u koloni kad stisnem kvacilo i izbacim iz brzine. Kazaljka od obrtaljke padne tj zaljulja par puta na 400rpm pa skoci na 800rpm i onda se ugasi.

Pokusali smo sve moguce mape, podesavanja, raznorazni tuning preko softvera al dzaba, ista prica. Majstor je posle detaljne provere sistema digao ruke i govori mi da nesto s autom nije u redu. Ja odem do Delte, uradim proveru strujnog dela (svecice, bobina, lambda sonda, ...) preko examinera, cistio i programirao ponovo leptir i sve je bilo okej. Majstor i posle toga rece da nije to dobra provera nego mora kao na neki osciloskop da ide, da se proveri detaljno bobina i neki drajveri, sto cesto riknjava na puntu.

Samo da napomenem da pri voznji na benzin nemam nikakvih problema.

Moze li neki pametan covek da mi kaze sta da radim? :) Ako je ikako moguce ostao bih u prijateljskim odnosima s ovim majstorom sto mi je ugradjivao plin jer se znamo i dobar je lik, znaci nije mi cilj da ga otkacim i predjem na drugog.

Isti problema ja vucem vec godinu dana...ovde u subotici nema adekvatnog majstora za to tako da sam digao ruke,vozim tako sto mi obrtaji padaju,ali nemam problema sa gasenjem...obicno su u intervalu od 600-1000 i samo jednom,znaci ne variraju stalno nego samo naglo padnu i podignu se odma na 1.000 pa onda jos jednom mozda na 700 i onda se vrate na normalu.Povremeno samo gasenje imam,mozda jednom nedeljno.

Moguce da je bobina ali neverujem da bi se gasio samo bi trzao i cimao na naglo dodavanje gasa :wallbash: moj drugar drzi servis i kad je meni ugradjivao rekao je da BRC dizne ne odgovaraju punticu ne znam dal je istina ali jednostavno kaze da ljudi imaju probleme :crybaby: pa ne znam sta da ti kazem. Provera na osciloskopu je 900 kinti na vrhu ustanicke kod Gorana covek iz delte takodje :thumbup: meni je samo rekao AP sport i da pevas :crybaby:

jel imas telefon od tog gorana ili naziv servisa mozda?? ... dogovorio sam se s majstorom da ce mi zameniti sve komplet ako je na osciloskopu sve okej, tako da moram to da uradim danas

Edited by podvarak

Nasao sam servis i zakazao osciloskop za kasnije. Inace nalazi se u onoj kuci gde je duff, cisto ako zatreba nekom za ubuduce.

Ticma hvala puno druze! :cheers:

da, dobar decko skroz, sve preporuke sto se tice elektronike... elem, sve je okej na osciloskopu pa smo otisli do nekog lika na tosinom bunaru koji je kao support za sve ostale instalatere, i covek rece da je problem u duzini nekih creva... idem to sutra da resim pa javljam sta i kako :D

Jeste zbog, ako su duza cak i trosi vise :wallbash: ali bas prava sitnica i glupost, tj ne znanje majstora koji je ugradjivao :realmad:

da, dobar decko skroz, sve preporuke sto se tice elektronike... elem, sve je okej na osciloskopu pa smo otisli do nekog lika na tosinom bunaru koji je kao support za sve ostale instalatere, i covek rece da je problem u duzini nekih creva... idem to sutra da resim pa javljam sta i kako :D

Da li mozes da mi kazes da li si resio problem jer i ja imam isti problem sa autom a i sa majstorom.

Unapred hvala...

znaci opet majstori dundjeri nazalost!

(sve je u redu sto se mojih delova tice.sigurno ne valja nesto drugo) :whistle:

kad se ispostavi da je bas to sto je dundjer turio i radio dodje mi da ga :2guns:

meni je od skoro poceo povremeno da ler gas divlja na plinu i to posebno na semoforu kada stanem. ako ga ostavim tako on se vrlo retko smiri i nastavi da lepo radi a u vecini slucajeva se ugasi i kada ga ponovo upalim on radi normalno bez ikakvih problema do nekog sledeceg semofora.na benzinu radi normalno koliko sam primetio. e sad majstor za plin kaze da je sve u redu,ali kaze da je lose gorivo ja promenio nekoliko pumpi i ista stvar.ovaj nisam spomenu da se radi o puntu clasik i da sam presao skoro 80000. brc uredjaj

pitanje je da li postoji mogucnost da nije do plina vec do samog auta neki meni nedefinisani problem

Edited by neshaoct
prebačeno