Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
romaNS

Niz pitanja o delovima i odrzavanju, za novog vlasnika starog Brava?

Recommended Posts

Posto sam nedavno kupio polovan Bravo 1.2, i naravno kao i svaki polovnjak ima stvari koje nisu mogle da se vide (odnosno nisam znao da ih pogledam) imam par pitanja.

1. Koji je dobar servis (majstor) u Novom Sadu (plan je da se uradi veliki servis)?

2. Koliko otprilike izadje veliki servis za ovaj auto, i sta u to ulazi?

3. Posle par dana koliko je stojao na parkingu dok nisam auto preveo na sebe, a pod uticajem kise, primetio sam da ima vode u vozacevim vratima. Pretpostavljam da je u pitanju neki keder ili guma, pa me interesuje gde ima da se kupi, i koliko je komplikovano to zameniti.

4. Posto je bio cvrknut sa prednje desne strane i zamenjen mu je prenji branik, fali mi plastika (ona koja se nalazi sa zadnje strane blatobrana od strane tocka). Da li to ima da se kupi i gde? Ako nema kako to srediti? Nije neki problem ali tocak baca blato i prljavstinu u prenji branik.

Unapred hvala na odgovorima.

1. Koji je dobar servis (majstor) u Novom Sadu (plan je da se uradi veliki servis)?

Fiat/Lancia Servisi - pozitivna i negativna iskustva

2. Koliko otprilike izadje veliki servis za ovaj auto, i sta u to ulazi?

Sve tečnosti, svi filteri, svi kaiševi, španeri, prekontroliši i svećice pa menjaj i njih ako treba, kao i vodenu pumpu.

Zavisi da li sve ovo budeš menjao, ali bih se iznenadio da ti traže više od 300 eura. I to je još gornja granica.

Naravno, tu ne mislim na ovlašćene servise...kod njih je uvek skuplje.

3. Posle par dana koliko je stojao na parkingu dok nisam auto preveo na sebe, a pod uticajem kise, primetio sam da ima vode u vozacevim vratima. Pretpostavljam da je u pitanju neki keder ili guma, pa me interesuje gde ima da se kupi, i koliko je komplikovano to zameniti.

Sve ima da se kupi za tvoj automobil.

Ne mora da znači da je keder...proveri odvode kada otvoriš haubu...odmah do šoferke. Možda su se oni zapušili pa voda nema gde da odlazi i onda ulazi u kabinu.

4. Posto je bio cvrknut sa prednje desne strane i zamenjen mu je prenji branik, fali mi plastika (ona koja se nalazi sa zadnje strane blatobrana od strane tocka). Da li to ima da se kupi i gde? Ako nema kako to srediti? Nije neki problem ali tocak baca blato i prljavstinu u prenji branik.

Sve ima da se kupi za tvoj automobil. Drugim rečima, nije pitanje ima li delova... ;)

Potkrilo ne bi trebalo da je skuplje od nekih 10-tak eura.

Nazovi, objasni i njima još jednom šta ti treba (možda sam loše razumeo da je podkrilo) i pitaj da li šalju kurirskom službom:

maloprodaja: Bože Jankovića 2 (ugao sa Vojvode Stepe),

11000 Beograd,

tel : 011/3910-318, 011/3910-328, 063/439-574

Yu-Lucas

Hvala na brzom odgovoru. Ok to sto se tice servisa sam tako i kontao.

Sto se tice vode u vratima, nema je u kabini nista nije mokro. Samo unutar vrata.

Skoro je Mik sa Foruma imao isti problem u svojoj Lybri, pa sačekaj da on tokom dana pogleda temu i odgovori kako je to rešio... :thumbup:

Guest Neshone

desno podkrilo sam izmedju ostalog uzeo u sapcu na fiat otpadu MMA za 15e.. robu salju kurirskom sluzbom svaki dan tako da mozes da ih okrenes i da ti posalju, ne verujem da bi kostalo vise od 200 din.. lepo decku objasnis sta ti treba i sutradan ti stize, samo da ih okrenes do 12 najkasnije jer im tada otprilike dolazi kurir..

brojevi telefona su:

063/8367 177

064/1955 935

na telefon se uglavnom javlja jedan od dvojice brace.. Maki i Mile cini mi se da se zovu..

EDIT: podkrilo sa resetkom u AP sportu je kostalo tada 4450 dinara

Edited by Neshone

E da,ti odvodi za vodu u vratima su prava davez :veryangry:

Imas na donjoj ivici vrata :geek: ,sigurno bar dva odvoda za vodu-okapnice(duzine 2 cm,a sirine otvora 2-3mm,obicno se nalaze jedan u pravcu brave i drugi u pravcu retrovizora.

Cesto su ti otvori prekriveni tankom gumom,koju moras malo da pomeris da bi dosao do njih.

Znaci sve vreme pricam o donjoj ivici vrata,moras dobrano da se sagnes da bi ih pronasao :yes .

Elem upravo ta guma je problem :thumbdown: ,ona se usled delovanja vode i prasine zalepi za vrata :blink: i nedozvoljava vodi da normalno izadje iz okapnica(malo vode uve udje sa spoljne ivice stakla,pored kedera stakla u vrata)medjutim to malo vode postane puno s vremenom i pocne da se bukvalno preliva iz vrata na keder u karoseriji :unsure: i kad otvoris vrata ima sta da vidis voda na sve strane :angry:

Imas dva nacina da ovo ocistis,laksi i tezi,za oba ce ti trebati malo jaca vezica za ratkapne,posto je od cvrste plastike,tanka a ipak savitljiva.

Laksi nacin ;) je da pronadjes te okapnice,ocistis tu gumu koja ide preko njih i celom duzinom,PO NJENOJ DONJOJ IVICI,odlepis od vrata,a onda lagano sa plasticnom vezicom prodzaras obe okapnice.Ovo po donjoj ivici sam naglasio jer je po gornjoj ivici ta guma spojena sa vratima.

Tezi nacin :( je da skines ceo tapacirung vrata i onda detaljno i odozgo i odozdo ocistis okapnice i gumu koja ide preko njih.

Ovde imas detaljno uputstvo kao se skidaju tapacirunzi na vratima :coffee:

http://www.bravo-guide.co.uk/photogal/guidepics/Removingthedoorcard.pdf

ako skidas tapacirung,obrati paznju na zabice,da ih ne polomos,malo teze se vade,i kad ih vracas,malo ih namazi sa nekim uljem,pa ako ti ikad zatreba-sledeci put ces ih lakse izvaditi,a i lakse ce da udju na mesto ;)

Nadam se da ce ti ovo biti od neke koristi :yes

Edited by mik

E vidis juce sam gledao, i primetio da sa donje strane vrata ima ta guma i kada sam malo zavukao prst primetio da se tu nakupilo prljavstine (nisam siguran, ali mi se mozda nesto i uselilo unutra pa nisam puno cackao da me ne ujede :crybaby: ). Odatle je i curila voda, samo jako sporo (skoro kap po kap). Druga stvar koju sam primetio je da guma koja naleze na prozor sa gornje strane je na sredini malo pomerena pa mi se cini da tuda ulazi voda. Da li se tako guma zove vodjica prozora (tako sam negde procitao) i koliko je to tesko da sam zamenim?

U svakom slucaju cu za vikend srafciger u ruku, pa da pogledam ovo sto si napisao :thumbup:

E problem je u toj donjoj gumi,koja ti se zalepila,verovatno,s godinama i mesavinom prasine i vode-doslo je do zacepljenja :veryangry: .

Isto se desilo kod mene,na zadnjim vratima,iza vozaca,i prelivalu,unutra na keder i zvucnik :thumbdown: .

Voda ti otice polako,jer su okapnice male,a verovatno i one su zapusene <_< .

Predlazem ti da dole sve lepo iscacakas necim plasticnim,kako ne bi ostetio farbu na vratima(jer donji deo vrata,je uvek izlozen vodi,snegu a bogami i soli,kad je lose vreme :unsure: ),ja sam okapnice lepo iscackao i oscistio sa plasticnom vezicom za ratkapne :thumbup: i nikakvih problema vise nema,a ni prelivanja. vode po vratima :rolleyes: .

Unutrasnju stranu te gume,koja je zaprljana,mozes i da obrises mokrom krpom i mislim da vise neces imati problema :thumbsup:

Sto se tice te gume na prozoru,kod mene je sve ko zaliveno uz staklo,ali voda uvek negde mnadje put :rant: ,verovatno po coskovima ili gde vec,ali to su jako male kolicine,koje znaju da naprave problem samo kad su kise jake,po par dana a okapnice zapusene :realmad:

Potrosih ja celu nedelju popodne rastavljajuci i sastavljajuci vrata (uputstvo u mnogome pomoglo). Ocistio sam te rupe na dnu vrata, sve su bile zapusene od prljavstine. Sada se voda ne skuplja u vratima, medjutim keder sa spoljene strane ne naleze najbolje na prozor, pa je to razlog zasto voda i ulazi u vrata. Obisao sam bar 5 radnji u Novom Sadu trazeci keder i nema ga za kupiti. :realmad:

To je spojeno sa lajsnom (donja ivica prozora sa spoljene strane). Da li to postoji negde da se kupi? :question:

Bio prvo u ItalijaAuto (ili tako nesto) pa me odande uputili u Gumatik.

Kaze da nemaju takav nego neki slican, ali se lajsna razlikuje (sto mi je iskreno poprilicno bezveze). Videcemo jos.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

• Create New...