Jump to content
Goran
Xepoj

Bravo-Brava-Marea - Nedostatak sata u kabini

Recommended Posts

Kao sto sam naslov kaze, zanima me kako ste resili ovaj problem! :wallbash:

Uzasno me nervira cinjenica da svaki put moram telefon iz dzepa izvaditi da vidim koliko je prokletih sati. :realmad:

Moram sto pre nesto da nabudzim pa me interesuje kako ste vi to reslili, naravno, valjalo bi da slike pokacite :thumbup:

eto, to je to :)

ne bih bas da vadim radio koji sam platio 13.500 din :thumbdown:

kao sto rekoh u predhodnom postu, zanima me "buzdenje" tj. alternativno reshenje...

Jesi li siguran da ti radio vec nema sat? Malo mi je nelogicno da tako skup radio u sebi nema sat....

Ko sto rece Dusan, i tvoj aftermarket radio cd verovatno ima sat,samo ga treba pronaci i postaviti na displej.

Obicno na,ranijim modelima cd radija,postojalo je dugme sa oznakom display,mode ili function,i uzastopnim pritiskanjem tog dugmeta,razlicite stvari bi se menjale na displeju,a jedna od njih bi bila i sat,e sad druga stvar je sto je stelovanje tog sata uglavnom zeznuta rabota,nadam se si sacuvao uputstvo.

U slici i reči - u reči i pitanje...

Ts18nMaJ.jpg

Ja zalepih pistoljem za plastiku...Nije lose.

mora da ima sat na radiu, moracu pogledati :thumbup:

mada, da mi je nesto digitalno, kao na ovoj slici sto bokija postavi (svaka cast za trud :unworthy: ) samo sto bi ga ja stavio negde diskretnije a ne bas tu pored lustera :) :) :)

moze bokija da ga ugradi i u gepek ali samo nece namerno :lol:

i mene je nervirala ista stvar i razmisljao sam da nalepim nesto slicno kao na slici gore,ima mislim kod kineza da se kupi sat i termometar u jednom uredjaju, ali sam ipak namestio na displeju radija jer nisam mogao da nadjem zgodno mesto na tabli gde bi ga zalepio da mi je ''na oku''.imam neki sony koji ne verujem da kosta ni upola koliko taj tvoj a ima sat.igraj se malo sa onim malecnim dugmicima na radiju sigurno ces naci opciju da ti emituje sat na displeju konstantno. trebace ti zivaca da provalis kako se steluje ali isplati se.

@Heroj

Napisi koji je radio u pitanju, pa cemo da iskopamo upustvo za njega, i resimo te muke oko sata....

nema potrebe za kopanjem, uputstva su u starom autu tako da cu sutra to da proverim i trebalo bi da ima, jer kad malo razmislim stvarno bi bilo glupo da nema...! :question:

U svakom slucaju hvala svima na ukazanoj pomoci i sugestijama :unworthy::thumbsup:

Ne staj mi na muku.Moja Alpina,media player za ovo trziste nema sat.Ameri se potrudili po obicaju da je sve njihovo bolje za njihovo trziste nego sto prodaju napolju.BtW,imati sat na RDS-u je prilicno beskorisno.Kad razmislis bolje,iliako ukljucis sat po difoltu,onda ne vidis naslove pesama ili u protivnom moras da pritiskas dugme,sto gubi smisao dostupnosti.U svakom slucaju treba imati externi sat.Koliko sam samo razbijao glavu kako da ostavim original muziku samo zbog sata i temperature,genijalci su to lepo resili al sta da se radi kad je zastarelo.crybaby.gif

:wallbash: ne stajem ti na muku ali imam istu takvu, :)

ni moj Pioneer nema sat... kako sam se razocarao :thumbdown:

i, u pravu si, bokija, da je beskorisno i da ga ima kad ga moras ganjati dugmicima, ali opet i to bi bilo bolje nego vadjenje telefon svaki cas :)

video sam danas u prodavnici Uradi sam digitalni sat nalik na ovaj na slici iznad ali malo manji.otprilike su dimenzije 4x3x1 cm. kosta 179 din! :) pricvrscuje se duplo lepljivom trakom. ako ti je usput svrati da pogledas da li ti odgovara.

slikao sam ga ali imam tehnickih poteskoca oko kacenja slike,ako hoces pusti mi broj na PP pa cu ti poslati MMS.

video sam i termometar, malo veci je od sata.meri spoljasnju i unutrasnju temp. i kosta 580 din.

dugo sam ih gledao i razmisljao da kupim ali stvarno ne znam gde bi ih stavio, a i cisto sumnjam da ti displeji imaju osvetljenje tako da pri nocnoj voznji u potpunosti gube funkciju.

Hehe,nocu upalis svetlo i vidis.Al leti kad zakuva u kolima...qvartz samo potamni,i dok se ne oladi na neku normalnu temperaturu,nista od gledanja u sat.yes.gif

nocu upalis svetlo i vidis sat i onda ugasis svetlo i nekoliko sekundi ne vidis nista! :no

ipak ostajem pri satu na radiju.sljaka sasvim dobro u svim prilikama. :thumbup:

Za sada sam resio pomenuti problem :) naime, imam nokiu 5800 a ona podrzava ubacivanje mnogobrojnih gluposti. Jedna od nih je i Night Stand, aplikacijica koja prikazuje vreme preko celog ekrana vodoravno :) Skoro sam kupio i drzac za mob koji je postavljen tako da telefon u njemu stoji takodje vodoravno (sto je korisno kad je upaljen Garmin mobile xt) a i sam telefon (osim pocetnog ekrana) se moze okrenuti vodoravno (tzv Landscape mode) i normalno finkcionistai. evo slika sata, do duse plavkast je sto mi se ne uklapa u osvetljenje ali valjda ce se i to osvetljenje jednom promeniti u plavo :thumbsup:

mRa2r.jpg

I ja imam Alpinu ni meni nije jasno kako sat nisu stavili a brat ima neki sugavi CD i ima opciju za sat, ali mu ne treba jer u puntu uvek na displeju vidi sat, boze zasto to na Bravu nisu stavili na displaej nego u onaj krs od kasetofona, koji svako normalan odmah izvadi????

Pitam se pitam ja.... pocinju da me nerviraju Italijani...

Pozdrav drustvo Evo video sam temu o nedostatku sata pa rekoh da vidite kako sam ja to resio na mojoj Bravi... Mislim da ce vam se svideti :D

sq1510.jpg sq1511.jpg

A jel si razmisljao da nadjes negde na otpadima original cd za bravo-brava i samo ga bocnes u rupu.Na njemu imas i sat.Ugradjivani su poslednje modele 2001god.tih auta?

Vidi Zeljko da ti ja odgovorim umesto njega, naci taj cd sto se ugradjivao u poslednje serije bravo/a/marea je kao da trazis iglu u plastu sena a ako ga slucajno i nadjes, ne znaci ti mnogo, a zasto zato sto ne podrzava MP3 he ko jos danas slusa audio cd???

Moze i ovo da se prevazidje prikljucivanjem cd sarzera ali je sve to jedno veliko njesra, da ima ugradjen citac MP3 pa da ima smisla jurcati i kupiti taj cd, ali ovako ne dobijas gotovo nista, osim sata ali onda gubis muziku, a verujem da bi ljudi vise voleli da imaju dobru mjuzu u kolima nego li sat i jos plus da plate, ako ga nadju uopste...