Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Alfa Romeo Gloria koncept za 83. Ženevski salon

Recommended Posts

alfa_romeo_gloria_ied_2013.jpg

Na 83. salonu automobila u Ženevi koji počinje sledećeg meseca (8.-18. marta) studenti European Design Institute (IED) iz Torina će predstaviti svoj novi koncept Gloria koji su uradili zajedno sa Alfa Romeo Style centrom. 20 studenata iz Italije ali i iz drugih država koji pohađaju pomenuti fakultet, dobili su zadatak da daju svoje viđenje jedne Alfine sportske limuzine. Sa celim projektom je bio upoznat i podržavao ga Lorenzo Ramaciotti šef Fiat & Chrysler Design. Osnovna ideja je bila dizajnirati auto koji će ponovo oživeti status koji je Alfa imala pre svega na tržištu Sev. Amerike nakon filma ''Diplomac'', status mitskog brenda, simobola za stil.

Sve je počelo sastankom u centru za dizajn Alfa Romeo automobila gde su studenti upoznati sa osnovnim idejama i pravcima koje dizajn novog modela treba da ispuni. Studenti su podeljeni u grupe koje su međusobno sarađivale i posao je počeo. Napravljeno je ukupno 20 predloga koji su svi urađeni u razmeri 1:4. Onda su stručnjaci iz Alfa Romeo Style centra izabrali jedan za koji su smatrali da najviše ispunjava početne ideje, ciljeve dizajna ovog modela. Dalji rad je nastavljen na tom jednom modelu, a profesionalni dizajneri su usmeravali studente i davali određene sugestije.

Na kraju je taj jedan model napravljen u razmeri 1:1 u glini i to je upravo model koji vidite gore na slici. Nije sve bilo tako bajno za studente jer su namerno bili podvrgnuti tretmanu kroz koji prolaze profesionalni dizajneri u svom radu u pogledu pritisaka za rokove, pravljenje novih nacrta ispočetka...sve ono što će ih sutra sačekati i u pravom poslu kada završe fakultet.

4.7 metara dugačak, 1.92 metra širok i svega 1.32 metra visok sa međuosovinskim rastojanjem od 2.9 metara, koncept Gloria obezbeđuje dovoljno komfora, mesta kako za putnike napred, tako i pozadi. Po ideji, motor koji bi pokretao ovaj automobil bio bio ili V6 ili V8 turbo benzinac.

Onda se u celu priču uključio OZ Racing (inače sponzor alufelni 20-ca koje će model imati na sebi na salonu u Ženevi) tako što je zatražio od studenata da dizajniraju i 5 varijanti posebnih felni za ovaj model. Sve te varijante točkova, kao i različite varijante boja u kojima će biti model će predstavljati interaktivno okruženje koje će biti pokazano posetiocima salona preko iPad-a, tako da će ustvari na taj način biti izabrana varijanta koja se najviše dopada posetiocima salona, ali biće napravljena i posebna aplikacija kako bi i ljudi preko interneta mogli da učestvuju u izboru.

italiaspeed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

IED Alfa Romeo Gloria concept (nove slike)

ied%20gloria%20444.jpg

Pored serijske Alfe 4C, na Salonu automobila u Ženevi će premijeru imati još jedan automobil sa znakom Alfa Romea.

ied%20gloria%2021.jpg

To je studija nazvana Gloria, a treba reći da je ovaj automobil delo Evropskog Design Insituta (IED) iz Torina, u saradnji sa Alfa Romeo Style Centrom.

ied%20gloria%204440.jpg

Gloria je dugačka 4700 mm, širina iznosi 1920 mm, visina 1320 mm, a međuosovinsko rastojanje 2900 mm, što znači da je dimenzijama slična Audiju A5 Sportback.

ied%20gloria%2044411.jpg

Što se motora tiče, za Gloriu je predviđen V6 ili V8 biturbo motor, dok će ostali detalji biti saopšteni naknadno.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...