Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Daleke 2005. godine pojavio se prvi Ferrari XX - FXX je ustvari bio ultimativni Ferrari Enzo. Ferrari ga je modifikovao sa namenom vožnje isključivo na trkačkim stazama. Dakle, ti automobili se mogu kupiti ali se ne mogu registrovati za vožnju po javnim putevima jer ne ispunjavaju sve norme za to.

 

Postoji posebna grupa Ferrari kupaca, ona najekskluzivnija, ona koju Ferrari najviše ceni - tom malom broju ljudi fabrika iz Maranela dala je privilegiju da učestvuju u razvoju budućih Ferrari automobila. Ideja koju Ferrari uspešno sprovodi u delo već skoro 20 godina je da ti ljudi, pod Ferrari uslovima, voze ove XX modele i daju važne podatke nazad inženjerima o tome šta bi kompanija mogla da uradi za svoje buduće automobile, umesto da Ferrari uzima te utiske samo od svojih profesionalnih test vozača. Imajući u vidu koliko je mala ta grupa kupaca, to ustvari znači da se mnogi nikada neće ni približiti automobilima poput FXX, 599XX, SF90 XX, FXX-K, FXX-K Evo.

Na sreću, Top Gear je tu da nam pokaže Ferrarijevo XX skladište u Fioranu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...