Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac Project GTP

Recommended Posts

Trkački Cadillac Project GTP

 

cadillac gtp 02.jpg

 

Cadillac je još prošle godine najavio da će se vratiti na trkačke staze 2023. godine, i to sa trkačkim automobilom četvrte generacije koji je dizajniran da se takmiči u IMSA klasi Grand Touring Prototype (GTP), kao i u Le Manu. Sada stiže i nova najava koja otkriva kako će taj trkački automobil izgledati.

 

cadillac gtp 01.jpg

 

Kompanija navodi da će GTP trkački automobil biti razvijen u saradnji sa Cadillac Racingom, a dizajn uz pomoć Dallare. Novo vozilo će imati novi Cadillac motor, uparen sa GTP zajedničkim hibridnim sistemom.

''Cadillac ima dugu istoriju uspeha na stazi i van nje koja pokreće uzbuđenje za naše fanove i kupce'', rekao je Rory Harvey, potpredsednik Cadillaca. ''To uzbuđenje nikada nije bilo vidljivije nego prošle godine kada smo videli izuzetnu potražnju za V-Series Blackwing modelima odmah nakon što su otkriveni.'' Cadillac navodi da će ovog leta u potpunosti predstaviti svoj Project GTP trkački automobil, a prva trka biće Rolex 24 u Daytoni u januaru 2023. godine.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...