Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Slovenačka kompanija Akrapovič slavi 30. rođendan

Recommended Posts

213341-akrapovic 02.jpg

 

U sklopu proslavljanja 30 godina postojanja Akrapovičevi ''mađioničari'' za izduvne sisteme napraviće po 30 jubilarnih opcija za vlasnike Kawasakija ZX-10 R/RR i Ferrarija F8 Tributo.

Slovenačku kompaniju Akrapovič je osnovao bivši motociklista Igor Akrapovič koji je pre 30 godina počeo da proizvodi posebne izduvne sisteme, tada samo za motocikle. Strast prema zvuku i poboljšanim performansama kasnije je proširena i na proizvodnju izduvnih sistema za automobile. Ostvareni rezultati i saradnja sa nekoliko trkačkih timova u različitim svetskim šampionatima Igorov zaštitni znak su učinili drugom najpoznatijom škorpijom na svetu, jer se iza škorpije kriju i automobilske kreacije koje više od 70 godina dolaze iz čuvene italijanske kompanije Abarth.

 

213342-akrapovic 01.jpg

 

U slovenačkim proizvodnim pogonima Akrapoviča danas radi više od 1.300 osoba, a njihovim najnovijim nedavno predstavljenim izduvnim sistemima koji će poboljšati ''zvuk i sliku'' obradovaće se vlasnici BMW-a M8 i Porschea 718 Cayman GT4. Pored rešenja za pomenute automobile, kompanija Akrapovič će u sklopu obeležavanja 30. rođendana napraviti po 30 primeraka titanijumskog izduvnog sistema ''Evolution Line 30th Anniversary'' za vlasnike Kawasakijevog motocikla ZX-10 R/RR i Ferarijevog modela F8 Tributo koji neće biti jeftini, ali u Akrapoviču tvrde da će definitivno opravdati svoju cenu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...