Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Automobilski noviteti u 2019. godini

Recommended Posts

183397-alfa g 1.jpg

 

Ljubitelje automobilizma i potencijalne kupce očekuju brojni noviteti u 2019. godini. Skoro svi vodeći proizvođači najavljuju zanimljive nove i ''facelift'' postojećih modela.

Pokušali smo da napravimo mali presek noviteta s akcentom na modele zanimljive našem tržištu.

 

Alfa Romeo Giulietta

Alfa uskače u prazninu nakon što je BMW najavio da će nova ''jedinica'' dobiti prednji pogon. Nova Giulietta će biti najdinamičniji model kompaktne klase, model koji kombinuje snažne motore i zadnji pogon.

 

Audi A3 Sportback

Četvrta generacija Sportback ''trojke'' biće dostupna samo u 5-vratnoj verziji. U ponudi će se naći i sportske verzije S i RS. Audi A3 će deliti MQB platformu s VW Golfom 8 i novim Seat Leonom koji takođe dolaze tokom 2019. godine.

 

184618-audi a3 1.jpg

 

Audi Q3 Sportback

Audi se uključuje u podsegment SUV-Coupe modela, a prvi u paleti je Q3 Sportback dužine oko 450 cm. U poređenju sa klasičnim Q3, Sportback verzija je nešto šira. I pored zaobljene linije krova, Audi obećava da putnici na zadnjoj klupi neće osetiti nedostatak prostora za glavu.

 

audi q3 coupe.jpg

 

BMW serije 1

Užasna vest za poklonike BMW-a: Nova serija 1 imaće pogon na prednje točkove, a u ponudi neće biti redni 6-cilindraši! Eventualni gubitak vozne dinamike će kompenzovati više prostora u kabini.

 

bmw serije 1 2.jpg

 

BMW X6

Treća generacija pionira SUV-Coupea debituje u 2019. godini. Naravno, tehnička baza za X6 biće novi BMW X5, a u ponudi će se naći i sportska M-verzija.

 

187638-bmw x6.jpg

 

Dacia Sandero

Novi Sandero će dobiti nekoliko cm u dužinu: dužina će porasti na 4.1 metar, dok će prtljažnik imati zapreminu od 330 litara. Motori će ponovo biti preuzeti iz regala Renaulta: Početak ponude biće 1.0 litarski atmosferski 3-cilindraš (75 KS), sledi mali 3-cilindrični turbo benzinac (90 KS), novi 1.3 TCe (115 KS) i dobro poznati dizelski 1.5 dCi u verzijama sa 75 i 95 KS.

 

182048-dacia sandero.jpg

 

Hyundai i10

Krajem 2019. godine Hyundai će predstaviti novi i10 namenjen evropskom tržištu. Novi i10 imaće jednake dimenzije kao i aktuelni model, ali će u unutrašnjosti ponuditi više prostora.

 

187639-hyundai i10.jpg

 

Mercedes GLA

SUV verzija A-klase će preuzeti Widescreen kokpit iz najmanjeg Mercedesovog modela. Mercedes GLA će imati i novi infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

 

183977-mercedes gla 1.jpg

 

Mercedes GLB

Prazninu između GLA i GLC klase, Mercedes će popuniti novim GLB-om. Automobil na bazi nove B-klase koštaće najmanje 33.250 evra.

 

177904-mercedes glb 11.jpg

 

Nissan Juke

Uspešni Nissanov crossover će i u novoj generaciji odlikovati jedinstveni izgled, a najveća tehnička novost bitće novi 3-cilindrični turbo benzinac. Top verziju i dalje će na sva četiri točka pokretati 1.6 litarski turbo benzinac (190 KS).

 

Nissan Juke 2019 (1).jpg

 

Opel Corsa

Očekivano, nova Corsa će biti postavljena na platformu koncerna PSA koju će deliti sa Peugeotom 208. Umesto Opelovih, Corsa će dobiti PureTech turbo benzinske motore i novi 1.5 litarski turbo dizelaš.

 

186928-opel corsa f (1).jpg

 

Peugeot 208

Premijera druge generacije Peugeota 208 očekuje se u martu. ''Lice'' je izvedeno po uzoru na novi Peugeot 508, dok će na polju tehnike novi Peugeot 208 biti drugi model koncerna na novoj CMP (Common Modular Platform) platformi (nakon DS 3 Crossbacka).

 

185566-peugeot 208 1.jpg

 

Renault Clio

Petu generaciju Clia krasiće oštrije linije, a tehnička novost je 1.3 litarski 4-cilindrični turbo benzinac koji se ugrađuje i u novi Mercedes A-klase. U paleti motora biće i mali 3-cilindrični turbo benzinac (95 KS), kao i dobro poznati 1.5 litarski dizelaš.

 

174738-renault clio 5.jpg

 

Seat Leon

Četvrta generacija španskog Golfa dobiće nekoliko cm u dužinu, agresivniji izgled, a zadržaće agilnost prethodnika. U ponudi će se ponovo naći sportska Cupra i prvi put hibridna verzija.

 

seat_leon 2019.jpg

 

Škoda Kosmiq

Jedina dilema u vezi s najmanjim SUV-om u paleti Škode je ime modela. Dugo se baratalo sa nazivom Polar, sada se pominje ime Kosmiq. Ostalo je poznato: Kompaktni SUV dužine 4.24 metara deli platformu i tehniku sa Seat Aronom i nedavno predstavljenim VW T-Crossom.

 

skoda kosmiq.jpg

 

Škoda Octavia

Četvrta generacija Octavije zadržatće neviđenu ponudu prostora kao jedan od glavnih aduta. Ne samo to, prtljažnik nove generacije će porasti na 590 litara u limuzinskoj, odnosno 620 litara u karavanskoj Combi verziji.

 

Skoda-Octavia 2 (1).jpg

 

Toyota Supra

Nova generacija kultnog japanskog sportskog automobila je nastala u saradnji sa BMW-om i deli mnoge komponente sa modelom Z4. Top motorizacija je 3-litarski redni 6-cilindraš snage 340 konja.

 

toyota s 4 (1).jpg

 

Volvo XC20

Najmanji Volvo SUV će deliti platformu sa modelima sestrinskog branda iz koncerna Lynk&Co. Pokretaće ga 3-cilindrični benzinski motori u kombinaciji sa električnim pogonom.

 

187641-volvo xc20.jpg

 

VW Golf 8

U dizajnu novog Golfa neće biti iznenađenja jer je ovaj model i dalje odgovoran za lavovski deo prodaje Volkswagena. U ponudi neće biti 3-vratna verzija jer Volkswagen želi da racionalizuje model kako bi smanjio troškove proizvodnje. U paleti će se naći i električni e-Golf i plug-in hibrid GT-E.

 

183685-vw golf 8 1.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mCZYLM3-Uti7uZ7QZtHcdgmraP--0HS3FDy Autogefühl video: Tomasov izbor najboljih automobila najavljenih za 2019. godinu, poređani po abecednom redu kako bi bio objektivniji :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda za sajam u Ženevi najavila svoj mali SUV

 

188126-skoda crossover.jpg

 

Poznato je da Škoda već neko vreme priprema urbani SUV (najavljen prošle godine u Ženevi studijom Vision X concept), dok je danas i zvanično potvrđeno da će njegova promocija biti održana početkom marta na sajmu automobila u Ženevi

Škoda je objavilai i kraći ''teaser'' video, ali još nije otkrila ime ovog automobila. Imajući u vidu da imena njihovih SUV modela počinju sa slovom K, to bi trebalo da važi i za ovaj novitet (neki mediji su još prošle godine pisali da bi to trebalo da bude naziv Kosmiq). Očekuje nas dakle još jedan Škodin SUV na evropskom tržištu, pri čemu će ovaj najmanji biti u klasi sa Seat Aronom, Renault Capturom, Peugeotom 2008 i ostalima.

 

Automobil će se bazirati na Volkswagenovoj MQB A0 platformi, a po najavama ovo će biti najpraktičniji i najprostraniji model u svojoj klasi. Što se dimenzija tiče, ovde treba podsetiti da je Vision X concept dugačak 4250 mm, širok 1800 mm, visok 1500 mm i da ima međuosovinsko rastojanje od 2645 mm. U gami će se po svemu sudeći naći 1.0 litarski trocilindrični benzinac sa 95KS i 115KS, pa 1.5 litarski četvorocilindrični agregat koji razvija 150KS, kao i 1.6 litarski TDI dizelaš. Takođe, kupcima će se nuditi i verzija sa pogonom na prirodni gas. Pogon na sva četiri točka se najverovatnije neće nuditi, a ostaje da se vidi da li će gamu kasnije možda dopuniti hibridna verzija (Vision X concept je naime imao hibridni pogonski sistem koji je kombinovao 1.5 litarski TSI benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo razmišlja o širenju SUV ponude

 

187641-volvo xc20.jpg

 

SUV ponuda kompanije Volvo bi mogla uskoro da poraste uvođenjem novih modela. Čelnici Volvoa aktivno razmišljaju o širenju SUV ponude koja bi uključivala manji model od postojećeg XC40 i veći u odnosu na XC90. To je za Auto Express potvrdio direktor ove kompanije Hakan Samuelsson. Švedski brend je pre nekoliko dana saopštio da je ostvario rekordnu prodaju u prvoj polovini 2019. godine koja iznosi 340.000 vozila. Direktor je dodao da je dobra prodaja rezultat popunjavanja očiglednih ''rupa'' u ponudi modela ove kompanije. Osim SUV-ova, u Volvou razmišljaju i o plasiranju ''običnih'' automobila u nove segmente. SUV-ovi čine 61% prodaje kompanije Volvo u prvoj polovini ove godine, što je za 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...