Jump to content
FAS Goran
zeljkoci

Prenizak pritisak plina i vraca na benzin

Recommended Posts

Molim moderatora da spoji ovu sa odgovarajućom temom, ukoliko ima potrebe.

Naime, u pitanju je ćaletov punto 2010, 1.2, 60ks, 35.000km, AC stag, landirenzo isparivač LI 02, valtek. Isparivač i dizne su stare oko 2g. 
U poslednje vreme je počeo čudno da se ponaša. Ponekad kad ga upalim (temperatura je nebitna), ne prihvati prebacivanje na gas, zapišti i odmah prebaci na benzin. Potom ga ugasim, pa upalim i tada je sve u redu.

Juče, posle otvorene vožnje i pauze od pola h, upalio je normalno, ali više nije hteo da prebaci na plin. Prekidač zapišti i računar ispiše grešku preniskog pritiska gasa. Svaki sledeći pokušaj paljenja i prebacivanja na plin je uzaludan. Samo ispisuje istu grešku.

Evo šta je odrađeno u cilju otklanjanja kvara:
 

  • demontirana dovodna cev gasa tečne faze sa isparivača, i na 1-2 sek pušten gas prisilno, preko prekidača i kontakta u kabini. Sprovedeno uz povećane mere bezbednosti. Gas potekao kroz cev normalnim protokom, sto će reći da je sigurnosni ventil na samoj boci ispravan.
  • demontiran sigurnosni ventil sa isparivača, duvao vazduh na ulaz u ventil, ništa ne prolazi. A onda sam špulnu na kratko (0,5sek) spojio na akumulator i dok sam duvao, vazduh je potekao na drugu stranu. Zaključio sam da je sigurnosni ventil na isparivaču ispravan.
  • filter tecne faze star 2 meseca
  • filter gasne faze star 2 meseca
  • demontiran isparivač sa vozila i rastavljen na najsitnije delove, iako za to mozda nije bilo potrebe, jer je km dosta niska. Membrana i dihtung u odličnom stanju, bez anomalija, ali klackalica nesto malo zaprljana. Nista preterano. Sve je oprano u UZ kadi i vraćeno na svoje mesto.
  • MAP senzor pokazuje razne vrednosti dok auto radi na benzin, ali čim pokušam da prebacim na plin, MAP stane na jednoj vrednosti i ECU ne dozvoljava prebacivanje na plin. Zapišti greška preniskog pritiska gasa i odmah prebaci na benzin.
  • mape su idealno podesene



Valjda nisam nesto gore pogresno zakljucio... 
Možete li mi pomoći sta dalje gledati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos nesto...

Primetio sam na racunaru, kad pritisnem prekidac u kabini za prebacivanje na gas, nece da pusti dizne u rad. 

Mozda nekome znaci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...