Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Tesla Model Y najprodavaniji automobil u Nemačkoj tokom septembra

 

200278-tesla model y 01.jpg

 

Prodaja novih automobila u Nemačkoj u septembru je skočila za 14% u odnosu na isti mesec prošle godine. Ukupno je zabeleženo 224.816 novoregistrovanih vozila. Uprkos tome, u prvih devet meseci Nemci su kupili za 7.4% manje automobila nego u istom periodu 2021. U razdoblju januar-septembar ove godine nove vlasnike je dobilo 1.867.885 četvorotočkaša. U septembru je porasla i prodaja električnih i plug-in hibridnih vozila (ukupno isporučeno 72.725 primeraka), i to za 29%. Povećan je i udeo ove vrste automobila u ukupnoj prodaji na 32.3%. Od toga, prodato je 44.389 električnih vozila i 28.336 plug-in hibrida. Najupečatljiviji podatak je da je u septembru kupcima isporučeno 9.846 primeraka Teslinog Modela Y, čime je ovaj automobil u septembru izbio na prvo mesto najprodavanijih novih automobila u Nemačkoj, ispred ''večitog'' bestselera, Volkswagena Golf (7.095 novoregistrovanih primeraka).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y dobio dve nove boje karoserije

 

tesla model y2.jpg

 

Tesla predstavlja dve nove boje za Model Y Long Range i Model Y Performance proizvedene u njihovoj nemačkoj fabrici Gigafactory Berlin-Brandenburg, navodeći i da ta fabrika povećava svoju proizvodnju.

Dve nove boje su: Midnight Cherry Red, visoko zasićena crvena metalik boja s dramatičnom dubinom koja se transformiše sa svetlom i Quicksilver, dinamična srebrna boja s efektom tečnog metala koji naglašava oblik Modela Y. Pogledajte ovaj zanimljivi video koji najbolje oslikava ove dve nove boje:

 

 

Visoko pigmentirani materijali metalik boje daju poseban izgled koji naglašava dizajn modela Y i omogućava da se boje menjaju s uglom automobila.

 

tesla model y1.jpg

 

Ove dve nove boje su dostupne za Model Y Long Range i Model Y Performance. Quicksilver zamenjuje Midnight Silver, a američki proizvođač navodi da će isporuke početi pre kraja godine. Midnight Cherry Red zamenjuje Red Multi-Coat s prvim isporukama koje počinju sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Tesla Model Y 

 

Teslin novi SUV kombinuje sve ono što ljudi vole kod Modela 3 - naprednu tehnologiju, zabavnu dinamiku vožnje i odličan domet - u praktičnijem karoserijskom pakovanju koje pruža više prostora i svestranosti. Suočava se sa teškim rivalima kao što su Kia EV6, Hyundai Ioniq5 5 ili Ford Mustang Mach-E...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Tesla Y

 

Jura se prošle nedelje pozabavio novim modelom ''Y'', koji je stigao direktno iz nove Giga fabrike u Berlinu. Isprobao je vozne karakteristike, ali i zabave koju ovaj auto nudi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delta4x4 Tesla Model Y

 

delta tesla 04.jpg

 

Nemački tjuner Delta4x4 ima novu kreaciju, i to Teslin Model Y spreman za off-road aktivnosti. Delta4x4 je ovde modifikovao vešanje, proširio trag točkova, dodao šire blatobrane, kao i 20-inčne točkove sa Continental Cross Contact ATR gumama 265/45R20. Sve u svemu, klirens sada iznosi 22 cm.

 

delta tesla 03.jpg

 

Osim toga, Tesla Model Y je ovde dobio i krovni prtljažnik sa lopatom, kanisterima za vodu i rezervnim točkom.

 

delta tesla 02.jpg

 

Delta4x4 je montirao i četiri PIAA LED svetla na prednji branik.

 

delta tesla 01.jpg

 

Što se nekih cena tiče, u Nemačkoj Delta4x4 naplaćuje 900 evra za podizanje vešanja. Set točkova i guma počinje od 4.500 evra, a krovni prtljažnik je 2.900 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitec Tesla Model Y

 

novitec y 03.jpg

 

Novitec sada nudi i paket modifikacija za Teslin Model Y.

 

novitec y 02.jpg

 

Taj paket sadrži komplet 22-inčnih točkova, aero body kit od ugljeničnih vlakana, kao i modifikovano oslanjanje (auto je niži za 40 mm).

 

novitec y 01.jpg

 

Aero body komplet je zaslužan za sportskiji izgled automobila i poboljšanje aerodinamike, a podrazumeva novi prednji spojler, set bočnih panela, zadnji difuzor i spojler na gepeku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irmscher Tesla Model Y

 

Irmscher Tesla 02.jpg

 

Iako najpoznatiji po modifikacijama Opelovih modela, Irmscher u svojoj sve bogatijoj ponudi ima i pakete za doterivanje drugih marki. Među njima je i Tesla, a u ovom slučaju to je paket za Model Y.

 

Irmscher Tesla 01.jpg

 

Irmscher je za Model Y predvideo novu prednju masku, drugačiji prednji spojler, set bočnih pragova, kao i novi zadnji spojler i difuzor. Osim toga, kupac može da dobije i 20-inčne Irmscher felne, modifikovano oslanjanje, dekorativnu grafiku, dvobojnu spoljašnjost, kao i personalizovanu unutrašnjost.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kompanija Tesla smanjila mogući domet Modela Y

 

190376-tesla y 11.jpg

 

Kompanija Tesla je smanjila procene dometa za dva modela Y vozila, Model Y Long Range i Model Y Performance, za 6%.

Ovo smanjuje domet modela Y Long Range na 500 kilometara sa 532 kilometara i Model Y Performance na 458 kilometara sa 490 kilometara. Nedavno lansirani i povoljni Model Y pogon na zadnje točkove nije pogođen i zadržava svoj domet od 420 kilometara.

 

Ne postoji zvaničan razlog zašto je kompanija snizila procene dometa, ali odavno je u industriji nešto kao javna tajna da ima tendenciju da preuveličava ove metrike. U stvari, Južna Koreja je izrekla pozamašnu kaznu kompaniji upravo iz tog razloga. Takođe su postojale optužbe da Tesla ima ''diverzioni tim'' u osoblju kako bi otkazala ili minimizirala pritužbe na usluge vezane za opseg. Drugim rečima, kompanija je verovatno napravila ovaj potez tako da njene procene dometa tačnije odražavaju stvarnost. Nije da su stare procene bile čiste laži. Proračuni dometa su samo pretpostavili savršene vremenske uslove sa savršenim vozačem koji upravlja vozilom sa maksimalnom efikasnošću. U stvarnom svetu, to je veoma retko slučaj.

 

EPA sprovodi mnoge od ovih testova i priznaje da će se netaknuti uslovi vožnje vrlo retko podudarati sa stvarnim varijablama. U tom cilju, agencija daje proizvođačima malo slobode u podizanju ili snižavanju procena opsega nakon sprovođenja sopstvenih testova. Mnogi proizvođači odlučuju da dobrovoljno smanje procenu dometa kako bi bolje odgovarali očekivanjima vozača. Izgleda da je Tesla otišao u drugom pravcu. Čak i Teslini algoritmi priznaju ove netačnosti. Ako u potpunosti napunite Model Y i postavite odredište koje je udaljeno 420 kilometara, navigacioni algoritam će vas automatski usmeriti kroz Supercharger. Da je domet zaista bio, recimo, 532 kilometara, to ne bi trebalo da radi. Za sada, ove promene se odnose samo na izdanja Long Range i Performance Model Y. Ne znamo da li će druga Teslina vozila dobiti revidirane procene dometa. Kompanija nema odeljenje za odnose sa javnošću/komunikacije, tako da nema kome da se obrati za više informacija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y sa dva sedišta

 

tesla y dva sedista.jpg

 

Tesla je za firme u Francuskoj pripremio i Model Y sa dva sedišta, koji raspolaže sa prtljažnim prostorom od preko 2.000 litrara.

Informaciju je objavio viši menadžer kompanije Tesla u Francuskoj, Klement Mage koji između ostalog kaže: ''Tesla je razvio Model Y sa 2 sedišta sa kapacitetom od 2.158 litara, a koji nudi domet do 565 km po WLTP ciklusu. Ovo ekološko i efikasno rešenje nudi dodatnu alternativu profesionalnoj mobilnosti, bilo za transport robe ili kao interventno vozilo.'' U vesti se ne navode cene, ali se kaže da će biti dostupne Long Range i RWD verzije. Procena dometa za Long Range verziju je za oko 30 km veća nego kod standardnog vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...