Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Nnikola

Lancia Y 1.2 16v (2001.) - gasi se / ne prima gas

Recommended Posts

Pozdrav.

 

Već par nedelja mi se javlja problem sa gašenjem automobila/nemogućnošću paljenja. Dešava se da se ugasi kada stanem na semafor ili ako sam u koloni, ali takođe se dogodilo i par puta da se ugasi pri brzini od 40, 50 kmh nizbrdo. Da bi se ponovo upalio u ovakvim trenucima, nikako nije mogao bez da stisnem gas, jer ako ne stisnem, on vergla do besvesti, ali ga ne pali. Medjutim u zadnje vreme je počelo da se događa da u takvim trenucima ne pomaže ni kada pritisnem papučicu gasa, jer jednostavno neće da ga upali drukčije osim na gurku. Mislio sam da je možda problem do akumulatora, ali akumulator se nijednog od ovih puta nije istrošio ili davao znake slabosti ma koliko ja verglao. Takođe mi je rečeno da problem može da bude zbog stvaranja vakuuma u rezervoaru, ali otvarao sam čep od rezervoara u trenucima kada bi se ovo dogodilo i nije povlačio vazduh, odnosno nije se stvarao vakuum. Skidao sam pumpu da proverim da li je sito zapušeno, ali ni tu nije bilo prljavštine. Na kraju, oterao sam ga kod mehaničara, a on mi je rekao da je bolje da ga ne radi jer može da bude hiljadu stvari i šta god da zameni može da se dogodi da nije bilo to, tako da me je posavetovao da ga oteram na reset računara da bi se otklonile eventualne greške. To još nisam uradio, jer mi se javio dodatno problem o kom ću napisati u pasusu ispod. Što se ovog dela tiče, interesuje me da li je neko imao sličan problem?

Drugi kvar mi se dogodio sinoć kada sam se vraćao sa posla. Naime, motor je najedanput krenuo opasno da se podrhtava i trese ceo auto, a gas skoro i nije prihvatao. U prvoj brzini je na jedvite jade kretao iz mesta i to tek kad ga nabijem na 4000 obrtaja (morao sam da zadržim kvačilo, inače bi se odmah ugasio), a kako ga prebacim u višu brzinu, obrtaje obori ispod 1000 i neće da ide, iako je papučica gasa pritisnuta. Morao sam da ga odšlepam do kuće i sad dok ga ne oteram kod majstora da ustanovi šta se dogodilo, bilo bi odlično ukoliko se neko razume i može po ovom opisu, bar otprilike, da mi napiše šta bi moglo da prouzrokuje kvar.

 

Hvala svima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...