Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Svi Bentley modeli će uskoro biti hibridi / električni

Recommended Posts

bentley%20h%201.jpg

 

Rukovodstvo Bentleya (u stvari VW-a kao njegovog vlasnika) odlučio je da će svi novi modeli Bentleya zapravo biti hibridi. To je u jednu ruku odlično. Kako vreme odmiče tako sve više svetskih metropola odlučuje da u strogom centru grada ne mogu da voze automobili na konvencionalna goriva. Neki od njih su London, Amsterdam i sl. Sada zamislite biznismena koji je skupo platio svoju igračku i mora da ide biciklom ili gradskim prevozom do nje?? Taj propust polako shvaćaju u Bentleyu i žele da ponude svim modelima hibridni pogon. To znači da oni mogu da idu na konvencionalna goriva ali i na električnu energiju. Takođe, hibridna rešenja omogućavaju produženu autonomiju kretanja što je svakako veliki plus. Od svih koraka koje je VW uveo kada je kupio Bentley, ovaj nam se čini najracionalniji. Prvi serijski hibridni model pod značkom Bentleya će biti Bentayga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi električni Bentley će biti limuzina

 

bentley ev 11.jpg

 

Bentley je otkrio da će još uvek neimenovani električni Bentley biti smešten u kategoriju ''sedan'' i da će pružiti luksuz i komotnost svim putnicima. Već smo videli neke od najvećih proizvođača automobila koji su počeli da proširuju svoju liniju električnih automobila i troše milijarde na istraživanje i razvoj  električne tehnike. Bentley, međutim, ne žuri i želi da učini stvari kako treba i da napravi vozila koja će biti najbolja u klasi. Britanski proizvođač luksuznih automobila otkrio je svoj prvi električni auto na sajmu automobila u Ženevi 2018. godine u obliku hibridnog Bentayge modela, ali kompanija Bentley je oktrila da nam pravi električni auto stiže 2025. godine.

 

Izvršni direktor Bentley-a, Adrijan Holmark, nagovestio je da bi prvi električni automobil ove kompanije mogao da ima oblik sličan onom koji poseduje Jaguar I-Pace, mada će on posedovati ekstremniji dizajn i najverovatnije će biti plasiran na tržište kao indirektni naslednik Mulsanne modela. ''Ako ćemo električni automobil lansirati sredinom 2020-ih, onda on ili mora biti manji od današnjih automobila ili iste veličine, ali mora biti znatno napredniji, privlačniji, bezbedniji i luksuzniji. Predviđamo da će tehnologija baterija ponovo napredovati do tog datuma i to će nas staviti na ivicu onoga što mislimo da moramo da pružimo kupcima: domet od 600 km ili kretanje prosečnom brzinom od 65 km/h tokom pet sati.'', rekao je Holmark. On je takođe najavio da će još informacija vezanih za ovaj model biti otkrivene u kratkom vremenskom roku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley će do 2030. godine imati potpuno električnu gamu modela

 

Bentley-EXP_100 004.jpg

 

Imajući u vidu promene na automobilskom tržištu, Bentley je odlučio da kupcima ponudi potpuno električnu gamu vozila, i to najkasnije do 2030. godine.

S tim u vezi, šef kompanije Adrian Hallmark je na press konferenciji najavio da je u planu čitav niz potpuno električnih modela. Hallmark je dodao da će budućnost ove marke biti potpuno električna, uz potvrdu da Bentley ne radi samo na jednom električnom automobilu, već na kompletnoj porodici električnih vozila. Prvi potpuno električni Bentley stiže 2025. godine, do 2026. svi Bentley modeli će biti plug-in hibridi ili potpuno električni, a do kraja decenije kompanija planira da u potpunosti prestane sa proizvodnjom motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Bentley takođe navodi da je njihova interna studija pokazala da je najmanje 55% sadašnjih kupaca zainteresovano da kupi električni Bentley.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Bentley SUV za 2025. godinu

 

213880-bentley ev 1.jpg

 

Bentley je krajem prošle godine saopštio svoju odluku da će kupcima ponuditi potpuno električnu gamu vozila, i to najkasnije do 2030. godine. S tim u vezi, iz kompanije je najavljeno da je u planu čitav niz potpuno električnih modela. Potvrđeno je da će budućnost ove marke biti potpuno električna, uz najavu da Bentley ne radi samo na jednom električnom automobilu, već na kompletnoj porodici električnih vozila.

 

Prvi potpuno električni Bentley stiže 2025. godine, do 2026. svi Bentley modeli će biti plug-in hibridi ili potpuno električni, a do kraja decenije kompanija planira da u potpunosti prestane sa proizvodnjom motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Bentley takođe navodi da je njihova interna studija pokazala da je najmanje 55% sadašnjih kupaca zainteresovano da kupi električni Bentley. Taj prvi električni Bentley za 2025. će po svemu sudeći biti SUV model, baziran na VW Artemis platformi. U vesti se pominju i baterije od 110 i 120 kWh, kao i autonomija od 400-500 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley strategija ''Beyond100'': Prva električna vozila na baterije (BEV) za tri godine

 

222048-bentley 100.jpg

 

Bentley je danas objavio da će njihovo prvo električno vozilo na baterije (BEV) biti razvijeno i napravljeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, a kompanija se obavezuje da uloži 2.5 milijardi funti u održivost tokom sledećih deset godina. Najava je veliki podsticaj za britansku privredu, a takođe pomaže da osigura Bentleyjev prvi korak u elektrifikaciji u proizvodnom pogonu, gde se prave svi Bentleyjevi modeli i gde radi 4.000 zaposlenih.

U gradu Crewe se nalaze sve njihove operacije, uključujući dizajn, istraživanje i razvoj, inženjering i proizvodnju tri linije modela kompanije, Continental, Flying Spur i SUV-a Bentayga. Kombinacija fine izrade, korišćenje veština koje su se prenosile kroz generacije, uz inženjersku stručnost i vrhunsku tehnologiju je jedinstvena za britanske marke luksuznih automobila kao što je Bentley. To je takođe primer britanske proizvodnje visoke vrednosti u svom najboljem izdanju. Bentley Motors je debitovao u Evropi s najnovijim članom porodice Flying Spur u Belgiji u Muzeju Autoworld 2022. Bentley Flying Spur Hybrid označava važan model za Belgiju i Evropu, gde je potražnja za elektrifikovanim proizvodima bila izuzetno velika tokom 2021.

 

222049-bentley 100 02.jpg

 

Flying Spur Hybrid je prva elektrifikovana limuzina marke i ekološki najprihvatljiviji Bentley do sada. Vozilo nudi besprekorno spajanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora, što omogućava progresivni spokoj bez obzira na vozne karakteristike koje zahteva vozač. Novi pogonski sklop kombinuje 2.9 V6 benzinski motor sa naprednim električnim motorom, isporučujući ukupno 544KS/750 Nm - dodatnih 95 konja u odnosu na model Bentayga Hybrid. Novi Flying Spur postaje najefikasniji Bentley ikada, sa mogućnošću prelaska preko 700 km s punim kapacitetom goriva.

 

Prvi potpuno električni Bentley bi trebalo da siđe s proizvodne trake 2025. godine i obeležiće značajan trenutak u dugoj i slavnoj istoriji Bentleyja (ukupno se planira 5 električnih modela u periodu od pet godina nakon 2025. godine). To je takođe kritičan korak u kompanijinoj strategiji Beyond100 - revolucionarnom planu pokrenutom 2020. koji će osigurati da Bentley bude isključivo električni i ugljenično neutralan do 2030. godine. Značajan investicioni program će takođe rezultirati potpunom transformacijom celokupnog Bentleyjevog portfelja proizvoda i istorijskog Crewe Campusa ugrađivanjem vodećeg grinfild pogona u vodeći svetski digitalni proizvodni pogon sledeće generacije sa malim uticajem na okolinu i visokovrednim naprednim proizvodnim pogonom.

 

Adrian Hallmark, predsednik i izvršni direktor Bentley Motorsa, navodi: ''Beyond100 je najhrabriji plan u slavnoj Bentleyevoj istoriji u luksuznom segmentu. To je ambiciozan i verodostojan putokaz za ugljenične neutralnosti našeg ukupnog poslovnog sistema, uključujući prelazak na 100% BEV za samo osam godina. Naš cilj je postati merilo ne samo za luksuzne automobile, već i za kompletan opseg našeg poslovanja. Osiguravanje proizvodnje našeg prvog BEV-a u Creweu je prekretnica za Bentley i Ujedinjeno Kraljevstvo, jer planiramo dugoročnu održivu budućnost u Creweu.''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi električni Bentley bi trebalo da stigne 2025. godine

 

bentley 2025.jpg

 

Bentley je nedavno najavio planove o pet električnih automobila, a izvršni direktor kompanije Adrian Hallmark je otkrio mnogo informacija o njima.

Hallmark je rekao da će testiranja na prvom od pet električnih vozila početi kasnije ove godine. Dodao je da je spoljašnji dizajn otprilike 80-85% završen jer kompanija ima ''nešto posla da dodatno poboljša ono što smo već odlučili''. Isto tako, unutrašnjost je 95% završena i nesumnjivo će biti fokusirana na luksuz. Iako Hallmark nije želeo da potvrdi glasine da će prvi EV kompanije biti crossover, sugerisao je da će njihova buduća električna vozila imati jedinstveni stil koji je ''progresivniji od nekih trenutnih dizajna''. Nastavio je objašnjavajući da dizajn njihovog prvog EV-a neće biti radikalan, ali će ''signalizirati ulazak u novu eru''.

 

Izvršni direktor je zatim dodao da će budući model biti ''među najboljima po aerodinamičkoj efikanosti'', što verovatno znači da možemo očekivati stilske dodatke specifične EV-u, kao što je potpuno zatvorena prednja rešetka. Hallmark je istakao da će deo povećanja efikasnosti rezultirati užim vozilima, ali izdašna međuosovinska rastojanja neće naškoditi dometu. Iako se najviše pričalo o prvom od pet modela, Hallmark je otkrio da Bentley već ima dizajn i za ostala četiri EV-a. Ostaje nejasno koliko ćemo još morati da sačekamo da ih vidimo, ali za sada, kompanija verovatno ima neku opštu ideju o tome šta dolazi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda prvi električni Bentley SUV

 

bentley e suv.jpg

 

Bentley će 2025. godine lansirati svoj prvi potpuno električni SUV model, a britanski magazin Auto Express sa nezvaničnim renderom pokazuje njegov mogući izgled.

O Bentley električnim planovima možete pročitati u ranijim postovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Bentley odložen za 2026. godinu

 

Bentley-EXP100.jpg

 

Bentley je potvrdio da je došlo do odlaganja termina proizvodnje njihovog prvog električnog vozila.

 

Izvršni direktor Adrian Hallmark je u razgovoru za Automotive News Europe priznao da je električni model pomeren za 2026. On je međutim odbio da kaže šta je uzrok kašnjenja, ali je umanjio značaj neuspeha rekavši da se sve svodi na ''pitanje meseci''. Hallmark ističe da je proces stvaranja vozila ''zahtevan jer moramo da uradimo pre-razvojni rad koji nikada nismo radili sa prethodnim programima''. Bez obzira na probleme, Hallmark je rekao da će vozilo ipak debitovati 2025. kao što je planirano. Takođe, izgleda da su početne spekulacije o crossoveru bile pogrešne. Umesto toga, publikacija veruje da će vozilo biti coupe i napominje da im je Hallmark ranije rekao da će jedna varijanta koštati više od 250.000 evra. Izvršni direktor je takođe rekao da će model nuditi do 1.400KS i ubrzavati od 0-60 mph (0-96 km/h) za oko 1.5 sekundi. Hallmark je izjavio i da će testiranje početi kasnije ove godine i da će model biti ''progresivniji od nekih naših trenutnih dizajna''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Budući Bentley električni modeli će ponuditi duplo veću snagu od W12 modela

 

Bentley-EXP_100 01.jpg

 

Izvršni direktor Bentley Motorsa Ejdrijen Holmark je na putu da isporuči prvi potpuno električni Bentley svom novom vlasniku za tri godine, a do 2030. želi da svaki od pet serijskih modela kompanije (jedan više nego sada) bude na baterije. Kao arhitekta najveće promene u 104-godišnjoj istoriji kompanije, potrebna mu je ključna podrška vernih mušterija, ali je već uveren da su prihvatili potrebu za prelazak Bentleya u električni svet.

 

''Naše ankete nam govore da oko 70% kupaca očekuje da im napravimo potpuno električni Bentley u roku od pet godina'', kaže Holmark, koji veruje da kupovina Bentleya ima jasne racionalne i emocionalne strane. Sa racionalne strane, trend prihvatanja električnih vozila je snažan jer vlasnici obično žive u gradovima i svakodnevno koriste svoje automobile. Oni shvataju da čak i ako će biti moguće kupiti automobile sa unutrašnjim sagorevanjem u budućnosti, ovi modeli će uskoro imati ograničenja i dodatne troškove. Hranjenje emocionalne strane zavisi od Bentley dizajnera i inženjera, koji trenutno naporno rade na izazovu. ''Bentley Continental GT najnovije generacije je odličan primer kako će se stvari odvijati'', kaže Holmark. ''Njegov dizajn, proporcije, unutrašnjost i dinamika postavljaju nove standarde - i automobili sledeće generacije će to učiniti ponovo. Biće električni, ali će svi tradicionalni kvaliteti porasti još jednu stepenicu. Štaviše, naši novi pogonski agregati će imati između 50% i 100% više snage nego što trenutno nudimo, tako da će performanse biti tu'', navodi Holmark.

 

Što se tiče dometa, Holmark tvrdi da će budući Bentley EV imati ''dva stepena slobode''. Oni će imati rani pristup sofisticiranim novim tehnologijama baterija, a njihove suštinski više cene će im omogućiti da koriste tehnologiju ranije od uobičajenih automobila. U početku će postojati dve specifikacije baterija, pri čemu će modeli Speed koristiti sortu viših performansi. Holmark ovu sortu označava kao ''W12 baterija''. On kaže: ''Ne mogu da imenujem našeg partnera proizvođača ili tip, ali naši automobili će imati domet od 560 km do 725 km, zajedno sa vremenom brzog punjenja od 10% do 80% za manje od 20 minuta.'' Bentley EV će ponuditi paritet u dometu sa modelima koje zamenjuju, kaže on. Paleta modela nakon 2026. će se sastojati od automobila koje sada poznajemo, Flying Spur, Bentayga, Continental GT i GTC - plus još jedan model. Holmark ne iznosi detalje, ali naglašava da se potražnja za SUV-ovima na celom tržištu još uvek brzo širi.

 

Kako izgleda, novi Bentley modeli će biti ''lako prepoznatljivi'' dok će napredovati u dizajnerskom jeziku kompanije u skladu sa linijama koje su već viđene u modelima Batur i Bacalar. Bentley ne planira da smanji impozantnu veličinu svojih automobila i takođe je spreman da ''malo'' popusti u pogledu aerodinamičke efikasnosti. ''Naš posao je da pravimo Bentleye'', kaže Holmark, ''a ne BEV sa Bentley bedževima.'' Kada se uspostavi gama od pet modela, Holmark očekuje da obim proizvodnje poraste sa današnjih 15.000 na ''nešto bliže 20.000'', iako on insistira da kompanija nikada neće juriti za obimom. Ponosan je na činjenicu da je 2022. Bentley trebalo da proizvede samo 4% više automobila da bi povećao promet za 19% i zaradio rekordnu operativnu dobit od skoro 700 miliona evra.

 

Razlog za tako različita povećanja prometa, profita i proizvodnje je lako objasniti, kaže Holmark, i pokazuje potencijal poslovnog pravca kojim Bentley namerava da se više usmerava u budućnosti. Kompanija je dokazala da može dramatično da poveća  zaradu pružajući kupcima veći izbor i više personalizacije, umesto da juri obim ili podiže osnovne cene. Uprkos uspehu, Holmark veruje da kompanije za luksuzne automobile moraju da se čuvaju onoga što on naziva ''efekat krznenog kaputa'' - negativnih postupaka onih koji ih ne vole ili ne odobravaju. Deo Bentleyeve odbrane je korporativna filozofija, otkrivena na stogodišnjici firme, pod nazivom Beyond100, koja ima za cilj da zadrži kompaniju i njene proizvode relevantnim u vremenima koja se brzo menjaju predviđanjem trendova, zahteva i poteškoća.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...