Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WTCC: Argentina 2014.

Recommended Posts

Lopes pobedio na obe trke, Borković 8. u drugoj trci

 

wtcc%20arg.jpg

 
U trci 1 na stazi Terme Rio Ondo u Argentini trijumfovao je, bez ikakvih problema i iznenađenja, Hose Marija Lopes. On je trku poveo sa pol-pozicije i niko mu se nije ni primakao tokom 13 krugova. Na prvoj krivini su najgore prošla druga dva vozača „sitroen c-elizea“ Ivan Miler i Sebastijan Leb, koje je za drugo mesto pretekao Norbert Mihelis u privatničkoj „hondi sivik“ Zengo Motorsporta. Mađar se sjajno držao tokom čitave trke, a Miler je uspeo neznatno da mu se primake tek u poslednja tri kruga, dok je Leba trku završio 3,5 sekundi iza timskog kolege.
Dušan Borković je u prvom krugu došao do 11. mesta, a već u drugom je počeo da se bori sa Tomom Koronelom za 10. poziciju. Tom Čilton je povremeno pokazivao zube Tijagu Monteiru, ali je samo u četvrtom krugu uspeo da izvede napad, ali bez uspeha. Najveće iznenađenje čitavog trkačkog vikenda priredio je Rob Haf, koji je posle nekoliko krivina u prvom krugu uspeo da sa 10. dođe do 7. mesta, na kojem je trku i završio.
 
U petom krugu je Borković uspeo da pretekne Koronela, ali je iskusni Holanđanin uspeo da vrati poziciju već na sledećoj krivini, a odmah za njim su Dušana pretekli i Tompson i Morbideli. U šestom krugu je odustao Igo Valente, posle kontakta sa Mihailom Kozlovskim, pa je njegov „kruz“ ostao u garaži, a peh se dogodio i Dušanu Borkoviću, koji je parkirao posle oštećenja zadnje leve gume u osmom krugu. Gabrijele Tarkvini je u 8. i 9. krugu uspevao da se primakne Robu Hafu, ali do ozbiljnijeg napada nije došlo. Dva kruga pred kraj, Tompson je počeo da ugrožava Koronela za poslednji raspoloživi bod, a preticanje je uspeo da izvede na pretposlednjoj krivini, pa je Lada uspela da sa dva automobila učestvuje u raspodeli bodova. Debitant u TC2 Argentinac Ečevarija, na svom debiju nije uspeo da završi trku, odustao je u 10. krugu. U toj klasi je ponovo trijumfovao Franc Engstler.
Konačni plasman bio je: Lopes, Mihelis, Miler, Leb, Monteiro, Čilton, Haf, Tarkvini, Benani i Tompson.
 

Pečito dominirao i u trci 2, Haf dovezao Ladu do 2. mesta!

 
Prvi trkač kome je uspelo da pobedi na obe trke jednog trkačkog vikenda ove WTCC sezone jeste Hose Marija Lopes. On je pobedom u trci 2 na stazi Terme Rio Ondo napravio prednost od 60 bodova u generalnom plasmanu ispred Ivana Milera koji je trku u Argentini završio na trećem mestu. Pečitova pobeda na domaćoj stazi možda je ostala pomalo u senci prvog podijuma za Ladu od kada učestvuje u WTCC, briljantnom vožnjom Roba Hafa, koji je invertnim rasporedom krenuo sa pol-pozicije i uspeo da vodi trku čak do 9. kruga i da je završi na drugom mestu. Četvrto mesto osvojio je Gabrijele Tarkvini, tesno ispred timskog kolege Tijaga Monteira. Sebastijan Leb je posle nekoliko problematičnih poteza došao do šestog mesta ispred Norberta Mihelisa. Dušan Borković je uspeo da se probije sa 14. mesta do 8. pozicije. Mehdi Benani je stigao deveti, a Džejms Tompson je ponovo uspeo da ubeleži jedan bod, između ostalog i zbog kazne prolaska kroz boks Đanija Morbidelija. Trku 2 u TC2 klasi još jednom je osvojio Franc Engstler, a Argentinac Ečevarija ponovo nije završio trku.
 
preuzeto sa - Auto Blog
 

------------------------------------------------

 

Borković diskvalifikovan, ostao bez bodova!


Kako obaveštava zvanični sajt šampionata, Dušanov rezultat iz trke 2 je izbrisan, zato što je na tehničkom pregledu utvrđeno da je klirens  njegovog Chevroleta manji od dopuštenih 60 milimetara. Kampos rejsing žalio se na sudijsku odluku, pa rezultat trke 2 ostaje provizoran. Ukoliko žalba ne urodi plodom, srpski trkač ostaće bez osmog mesta i vredna četiri boda u šampionatu. Podsećamo, problem sa neodgovarajućim odstojanjem auta od tla Borković je imao i na Hungaroringu. I tamo je klirens bio manji od dozvoljenog, pa je Pančevac izgubio pol poziciju na inverznom startu za trku 2.
 
Sudije su posle trka na stazi Terme Rio Ondo intervenisale u još jednom slučaju. Argentinski debitant Kamilo Ečevarija završio je trku 2 kao drugi u TC2T klasi, ali je procenjeno da je prouzrokovao incident sa rivalom iz kategorije Džonom Filipijem. Stoga je Ečevarija pomeren za jednu poziciju naniže, a Filipi je ''nasledio'' drugo mesto u trci. A pošto su se, poneseni slavljeničkim raspoloženjem, mehaničari Sitroen rejsinga i Lada sport Lukoila popeli na zid boksa, što je prekršaj FIA međunarodnog sportskog kodeksa, i jedan i drugi tim kažnjeni su sa po 500 evra.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...